Kadet Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Witam.Rozebralem Rareniuma 4000 i wypadla mi podkladka redukujaca luz na koszu i teraz nie wiem gdzie dokladnie byla. Na schemacie z zalaczonym kreciolkiem nie ma jej wogole. Mam ja dac zaraz za lozyskiem czy dopiero za tuleja po ktorej pracuja waleczki od oporowki. Prosze pomozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Obojetne wg mnie Edytowane 29 Września 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal00kn Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 (edytowane) Podkładka jeśli jest to tylko między pinionem (a dokładnie na pinion od strony zębów) a łożyskiem z tym że rarek tam nie ma łożyska tylko tuleje. Edytowane 29 Września 2013 przez michal00kn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Jak nie ma jak ma.Chyba każdy młynek ma łożysko na rotorze. Znalazłem na innym schemacie że ma być jednak za łożyskiem od strony kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Jak nie ma jak ma.Chyba każdy młynek ma łożysko na rotorze. Znalazłem na innym schemacie że ma być jednak za łożyskiem od strony kosza.Raczej za łożyskiem od strony kosza, ale w czarnuchach shimano jest podkładka zaraz na pinionie(przed łożyskiem również). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam.Rozebralem Rareniuma 4000 i wypadla mi podkladka redukujaca luz na koszu i teraz nie wiem gdzie dokladnie byla. Na schemacie z zalaczonym kreciolkiem nie ma jej wogole. Mam ja dac zaraz za lozyskiem czy dopiero za tuleja po ktorej pracuja waleczki od oporowki. Prosze pomozcie.Witam.Nie jest to podkładka redukująca luz na rotorze.Jej zadaniem jest ustabilizowanie pierścienia łożyska oporowego.Powinna być zamontowana na łożysku głównym,a więc taka jest kolejnośc; - wałek zębaty ( pinion ),łożysko główne podkładka,pierścień łożyska oporowego i łożysko oporowe.I to wszystko. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Skoro to temat o Rarenium niejako to:1. Mam 4000FA i po 3sezonie męczenia jakby coś luzy już przeszkadzają;2. Mam 2500FA i nie chodzi tak jak kręciołek 3000SFA niedawno zakupiony po serwisie u Kolegi @Jozi o ile dobrze pamiętam. I pytanie gdzie dać podkładki, aby standardowe luzy wyeliminować - niestandardowych raczej nie zauważyłem. Tzn porównuję tu do pracy 3000, która miała profesjonalny serwis i chodzi jak masło, a moje 2 starsze kręciołki z lekka od tej maślanej pracy odstają. Raczej wykluczam zużycie się, gdyż objawy nie wskazują, choć pewnie bo rozkręceniu się okaże napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Tak, 3000kę 'poprawiał' @Jozi vel 'złota rączka' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Tak, 3000kę 'poprawiał' @Jozi vel 'złota rączka' Bez przesady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Haha skromniacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 złota korbka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi