banita800 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Mój znajomy łowi sumy metodą trolingową załatwił kilka kijków ale jeden kupił za śmieszne pieniądze jako zapas. Ten zapas używa już jakieś dwa lata złowił kilka sumów z 2 z przodu ale tego kija nie potrafi załatwić jest to któryś kijek z tego linka zobaczcie czy cena nie szokuje?:-) http://www.askari.pl/produkt/yad-powerful-spin-laramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze wędziska wybór padł na xzogę shitenno.Widzę,że nie tylko mi się spodobała wybiera je wielu wędkarzy nawet Ci,którym akcja fast nie pasuje w kiju sumowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon1338 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam. Zaczynam w tym sezonie swoją przygodę z sumem i powoli się przygotowuję do sezonu.Mój budżet to max 250 zł. Mam taki mały dylemat co kupić, chodzi mi o jakiś kijek pod wąsa.Długość jak mnie interesuje to od 240m do max 270m. Kolega po kiju doradził mi na początek kijek DAM MAD CAT BLACK SPIN 2,40m / 40-150g. Miał ktoś do czynienia z tą wędką,i mógłby wyrazić swoje spostrzeżenia i uwagi z jej eksploatowania. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Mój senior łowi tym Mad Catem. Spokojnie daje rade. Mocny kij z ładnym ugięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid131 Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam, szukam budżetowego spinningowego wędziska sumowego do 350 zł, miejsce połowu to głównie zbiornik zaporowy z brzegu. Znalazłem wędzisko Tidal Baycaster 285cm 60-140g ale nigdzie nie znalazłem opinii na temat tego wędziska. Jeśli miałby ktoś jakieś propozycje to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 26 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam, szukam budżetowego spinningowego wędziska sumowego do 350 zł, miejsce połowu to głównie zbiornik zaporowy z brzegu. Znalazłem wędzisko Tidal Baycaster 285cm 60-140g ale nigdzie nie znalazłem opinii na temat tego wędziska. Jeśli miałby ktoś jakieś propozycje to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam. Miałem podobny dylemat i rozważałem różne opcje, ostatecznie wybór padł na kij Dragon X-Force dł. 198cm, cw. 40-140g. Z katalogu pewnie bym go nie wybrał, ale miałem możliwość pomacać i to mnie przekonało. Blank jest sprężysty, zbrojenie poprawne, a całość bardzo lekka - 180 g ! Obawiam się trochę krótkiego dolnika, ale ta wędka została już sprawdzona na sumach, więc to może kwestia przyzwyczajenia. Cena wędki jest przystępna, tj. ok. 370 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibbi Opublikowano 1 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2017 Witam, szukam budżetowego spinningowego wędziska sumowego do 350 zł, miejsce połowu to głównie zbiornik zaporowy z brzegu. Znalazłem wędzisko Tidal Baycaster 285cm 60-140g ale nigdzie nie znalazłem opinii na temat tego wędziska. Jeśli miałby ktoś jakieś propozycje to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.Podpinam się do tego pytania. Ma ktoś ten kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zerknij sobie na ''budżetowy'' patyczek DAM z serii MAD CAT BLACK SPIN 3,00 m 40-150 gramKilku moich znajomych , którzy uganiają się za sumkiem z brzegu posiada ten kij i sobie go chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibbi Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2017 (edytowane) Właśnie brałem też tego dama pod uwagę. Chcę kijek w miarę lekki, ale zebym w koncu mógł zawalczyć z sumem. Do tej pory 4 porażki, podczas gdy wieszały się z przyłowu. Wedkuję głównie na Sanie, także kijek z przeznaczeniem na rzekę z brzegu.Moje typy to:Dam Mad Cat 270cm 40-150gramShimano Vengeance BX 270cm 50-100gramDragon Milenium Głowatka 290cm 40-80gramDragon Milenium Catfish 300cm 50-120gramDoradźcie czy Shimano lub Dragon Głowatka sobie poradzą z Sumami myślę max 170-180cm, ponieważ te dwa najmocniej rozważam?Dwa pozostałe, napewno dadzą radę, jednak przeraża mnie już trochę ich waga, ale z drugiej strony kolejna porażka po zainwestowaniu w nowy sprzęt mogłaby być trochę flustrująca Edytowane 2 Stycznia 2017 przez zibbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi