atomic Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Zauważyłem, że w moim shimano chronarch jest poprzeczny luz na korbce. Jest on niewielki ale chcałbym wiedzieć czy to normalne i czy powinienem go niwelować dokręcając korbkę. Dokładnie chodzi mi o to miejsce: Luz pojawia się gdy trzytmam korbkę i ruszam nią od multiplkatora i do niego (poprzecznie). Ruchy korbką w tył powoduje od razu blokadę szpuli i nie ma tam żadnego luzu. Co o tym sądzicie? Ps. zdjęcie oczywiście curado, ale to bez znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shreek Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Mam to samo w curadziaku i citice i gdzieś już o to pytałem. Z odpowiedzi wynikało chyba ze ten typ tak ma :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 29 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Dzięki, to nic nie będę kombinować no chyba, że ktoś się jeszcze wypowie. Właśnie coś o tym czytałem na forum tutaj i dlatego postanowiłem zapytać dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 jeżeli można nazwać to luzem, to jakiś milimetr nie więcej możne mieć. mam chronarcha 201E6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 shimano, bardzo czesto mają ten poprzeczny luz. nawet te najdroższe. nie ma się czym przejmować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek gliwice Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Od nowości mam citice 201e i mam to samo także to jest norma shimano i nie przejmował bym się tym bo te typy tak mają.A tak poza tym to bardzo dobre multiki .Gratuluje zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Posiadalem citice i rowniez miala delikatny luz, bez wplywu na prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Chronarch 201E7, Curado 201E7 u mnie też na obu taki luz. Widać taki urok tych młynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) A ja przez przypadek po drugim serwisie curado wyeliminowałem ten luz. Możesz spróbować wkładając wyjmując, odwracając zębatkę od antyrewersu. Może się to też stać zupełnie przypadkowo i zależy od ułożenia/spasowania dziesiątych części milimetra albo wynikać z "wyrobienia się" multika. Na sucho czuć ten luz wyraźnie, ale prowadząc przynęty już nie i prędzej czy później on wraca Edytowane 1 Października 2013 przez rogalson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witam, Nawet w nowej Ryoga , też jest minimalny luz , więc można spokojnie spać .To są jakieś luzy techniczne, nie problemem byłoby je wykasować a może inaczej multik by się mógł zatrzeć .Myślę , że to jest ruch przemyślany a nie niedoróbka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilims Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 citica 201e, u mnie tez występuje ten problem juz miałem oddawać na gwarancje, ale widze że to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogalson Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Rozbierz go i kombinuj ze składaniem - można wyeliminować luz. Dołożyć jakąś cieniutką podkładkę 0.5mm też da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi