lucekfish Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Witam mam taki maly problem mieszkam w szweci i mam tu pod domem taka mala rzeczke i jest tu duzo okonia i szczupaka ale nie moge zlapac nic wiekszego niz 20centymetrow i moje pytanie takie czy na takiej rzece moga byc wieksze sztuki i jak sie do nich zabrac ja lowie na gumki naj czesciej z opadu gumki takie do 5centow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dodam jeszcze ze ta rzeczka ma taka szerokosci do1.50 a glebokosci tak 50cen i jest polaczeniem dwoch jezior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Spróbuj na większe gumy 10/13 cm glówka 12/0 5g przy wylocie kanału do jeziora,dokładnie obłów krawędzie wylotu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Tylko ja mieszkam tak w polowie jednego jezora a drugiego do wlotu mamze 40km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Małe i średnie woblery. Na te przynęty okonie świetnie reagują w rzekach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Szukaj w głębszych miejscach, w dołach za kamieniami, powalonymi drzewami, na zakrętach itp. Skoro wody mało to pewnie będziesz łapał zaczepy - próbuj gumki dołączać do spinnerbaita z agrafką.http://futbol.marfish.pl/index.php/poradniki/spinningowe/256-zapomniane-spinnerbaityPrzy okazji jak przyłowem bezie szczupak to jeśli nie weźmie zbyt głęboko to zębami będzie jeździł po drucie i nie przetnie Ci linki jeśli będziesz łowił bez przyponu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bullet Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Mimo,wszystko Ja bym się pokusił o dłuższy spacer na wylot kanału,rower, auto.Wstaw zdjęcia jak trafisz coś ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Małe i średnie woblery. Na te przynęty okonie świetnie reagują w rzekach!!!Woblery są ok ale kolega napisał że tam jest bardzo płytko - 50 cm .Może jakiś popper czy inny powierzchniowiec? Slider 5 w wersji pływającej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 "Siódemka" od Sławka powinna nieco rozwiać wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 30 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dzieki wszystkim bede probowal jak cos zlowie to wrzuce fote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Woblery są ok ale kolega napisał że tam jest bardzo płytko - 50 cm .Może jakiś popper czy inny powierzchniowiec? Slider 5 w wersji pływającej? A czy ja pisałem o deep runnerach Rapalka oryginal i tym podobne, różne łamańce (lovec rapy) schodzą 30-40 cm.. Pod prąd lekka mała obrotówka...można ją poprowadzić i 5cm pod lustrem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Czyli uwazacie zebym zmienil przynety a czy nie uwazacie ze tu nie ma wiekszych ryb bo mala woda i nie maja warunkow chociaz jak sa male to powinny byc i duze sa tu jeszcze duze plocie ktore biora na tlistery i male leszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 A czy ja pisałem o deep runnerach Rapalka oryginal i tym podobne, różne łamańce (lovec rapy) schodzą 30-40 cm.. Pod prąd lekka mała obrotówka...można ją poprowadzić i 5cm pod lustrem wody.Nie pisałeś o deep runnerach tylko ogólnie o woblerach - większość wobków w takiej rzeczce złapie dno lub roślinność. Może i Rpalka da się prowadzić tak płytko ale z podniesioną szczytówką do góry i przy słabym nurcie. Nie wiemy jak zarośnięta jest ta rzeczka (roślinność zanurzona) i czy i tak nie zaryje w zielsko. Nie wiemy jak z drzewami nad nią (czy da się tak manewrować wędziskiem) - szkoda że kolega nie wstawił jakiejś fotki. Ale z takiej dyskusji lucekfish na pewno coś skorzysta, coś dla siebie wybierze i pewnie dobierze się do większych ryb, czego mu życzę. Obrotówkę pewnie poprowadzi w każdym miejscu tej rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Rzeczka jest zarosnieta trawami drzew tu malo ona plynie tak polami ale jest waska jak wieje to trafic przyneta zle trafic moze dzis zrobie jakies zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 a oto moja rzeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 a to rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 av to rybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucekfish Opublikowano 1 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Dzis lowilem na tlistera 7cm bialy mialem dwa brania szczupaka ktory zaraz odgryzl plecinke bo nie uzywam stalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Obrotowka to podstawa, zrobi tyle zamieszania ze wszytsko co sie w trawie chowa wystartuje do niej, do tego wobki o wyraznej pracy, jesli sa tam duze szczupaki to inne ryby raczej w trawie siedza lacznie ze szczupakami, jesli rzeczka polaczna z jeziorem to drapiezniki mogly juz wyemigrowac do jeziora.Gumki raczej bym odpuscil, za bardzo bedziesz zielsko lapal i tylko ploszyl ryby.Ja stawialbym na obrotowki, wobki 7+cm oraz waskie wachadla.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi