jareckizet Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam!Chciałbym się dowiedzieć jakich żyłek używacie do lekkiego castingu. Jakiej firmy? Jaka średnica? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 witaj. Mnie najlepiej jak narazie w lekkim caście spisywały się miękkie żyłki Sufixa. Zarówno XL strong, jak i Tritanium Hi Tech uwazam za jedne z najlepszych na polskim rynku. Dobra żyłka do castingu jest też Daiwa Super Shinobi. Ja nabywałem swoja w sklepie kogutomania. Była swierza, mocna, miękka i z niewielką pamięcia kształtu. Teraz uzywał Berkleya Trilene Big Game, ale w średnicach od 0,31 do 0,44mm i jestem zadowolony. Jeśli znajdziesz taką linkę w mniejszej interesujacej cię średnicy będzie napewno dobra.. Z egzotycznych linek mozesz popróbować japońskiego Toraya Solaroam, ale on występuje od 0,28mm .. Generalnie do castingu sprawdzi sie każda zyłka, która nie wykazuje silnej tendencji do odkształcania i sztywnosci. Pamietaj także, ze w lekkim castingu nie warto stosowac żyłek o srednicy mniejszej niż 0,20mm bo takie linki maja tendencje do wchodzenia pod szpulę multiplikatora. Jedynym wyjatkiem są multiki do najlżejszego castingu takie jak Daiwa Presso, Liberto Pixy, a takze shimano conquest 51.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
traker Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 A może plecionka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam,a Siglona MagicSoft ktoś moze używa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo15 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A czy wie ktoś może gdzie (w Warszawie) moge dostać tą żyłkę Sufix ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2014 przez J_J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jeśli będziesz miał problemy w zdobyciu Sufix Tritanium XP polecam ten sklep internetowy: http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=5& assortment=29&producer=54&kind=3795 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi