popper Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Sprawdziłem. Nie mam ani jednego "dyszla". Zaje.....ście 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 HM-y nie są masówkami, tylko kijami z pracowni, chłopie, chyba dobry sen miałeś.Ja bardzo proszę żeby pt. Koledzy: Artek, Brzoza a w pewnej części, ex. pięściarz wagi ciężkiej, niejaki Castomek, nie zabierali więcej głosu w sprawie kijów z pracowni czyli rodbuildingu, bo nie mają o tym zielonego pojęcia. Względnie są na garnuszku smoczej firmy, która to firma jak wiadomo, produkuję wysokiej klasy, masowe wędki. Niech w/w więcej nie wypowiadają się na temat ręcznie kręconych wędek, bo istnieje obawa że nasze forum czytają młodzi adepci szlachetnej sztuki spinningu i ci mogą powziąć zgoła błędne mniemanie o tym czym jest wędka robiona na zamówienie.Bowiem kij zbudowany według indywidualnego gustu klienta, w pracowni rodbuildingowej, nie jest wysokiej jakości wędką, zbrojoną według pewnego schematu. Jest zazwyczaj najwyższej jakości wędką ( blankiem ) zbrojoną INDYWIDUALNIE. W kiju z prawdziwej pracowni, idzie o to właśnie aby schematy odrzucić i postawić na indywidualizm, zarówno klienta jak i twórcy.Tymczasem każdy HM, Srem czy Pierdem, zawsze będzie identyczny. Czyli wchodzisz do sklepu, płacisz i za minutę wychodzisz z wysokiej jakości kijem ( o czym zresztą nie wątpię ) ale powielonym w setkach i tysiącach takich samych egzemplarzy.Mój ulubiony wędko - ukrecacz, nigdy nie zrobił dwóch identycznych wędek. Bo gdyby zaczął robić, szybko mógłby zwijać interes.Słyszycie Artki, Brzozy i Castomki ?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Chyba nie kazdy rozumie problemu... Wedki sa skladane w Polsce skadaja je Polacy. Wiekszosc sie zastanawia tylko i wylacznie gdzie i przez kogo produkowany jest blank ? Firma dragon podaje ze maty sa produkowane w firmie Toray i jest ok. Ale blank jest zwijany i wypalany ? NIe prosimy o technologie i dokladne dane techniczne. Jak mam placic 1000 - 1300 zł za kij wole kupic st croix badz zlozyc batsona / CD ( ktore produkowany jest w chinach ? ) mhx itp itd. Major craft sie przyznał ze produkuje blanki w chinach i jakos nie wplynelo to na mniejsza jakos ich produktów. Poza tym ludzi moze niedenerwuje tak bardzo niewiadoma pochodzenia blankow niz to cały merketingowy "bełkot" który robi z ich kijow 7 cuda świata ( choć pare cudnych kijów maja ) a jak sie pyta o szczegóły to cisza...No cóż, ja nie wiem kto dla Batsona zrobił blank którym łowię(ist993f) i nie mam z tym problemu, są też tacy co mają problem z tym, że nie wiedzą kto zrobił blank dla dragona którym nie łowią, też to rozumiem, ale nie podzielam ich niepokoju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Sprawdziłem. Nie mam ani jednego "dyszla". Zaje.....ście To chyba niedobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Edytowane 12 Października 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) No i sprawa załatwiona Człowiek się uzbroił w fakty, konkrety, liczył na uczciwy dyskurs poparty tym samym, a usłyszał, że mu Dragon płaci i git! Przecież to trzeba mieć pod górkę do podstawówki, żeby coś takiego pieprznąć Nosil wilk razy kilka, poniesli i wilka.Co tam słychać na Rydwanie ? W podstawowej uczyli cie jazdy na kilka kont bobie w customku wilku i ch.. wie jeszcze jakimi nikami sie nie poslugiwales ? Dawno za to nie wyleciales ?http://jerkbait.pl/topic/30217-ile-razy-mozna-usuwac-usera-kt%C3%B3ry-pisze-pod-kilkoma-nickami/ Edytowane 12 Października 2013 przez Guzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 No i sprawa załatwiona Człowiek się uzbroił w fakty, konkrety, liczył na uczciwy dyskurs poparty tym samym, a usłyszał, że mu Dragon płaci i git! Przecież to trzeba mieć pod górkę do podstawówki, żeby coś takiego pieprznąć Widzisz @castomek, kolega @Aksa faktycznie przygotował się do obrony własnego stanowiska, dowiedziałem się sporo o obrotówkach Dragona, przyponach Dragona, kołowrotkach Dragona, jak również, że kupowanie wędki z pracowni to kupowanie kota w worku.Odpowiedział na niezadane pytania i obronił firmę przed zarzutami, które nigdy nie padły.Mimo wszystko zasługuje na szacunek bo chociaż rozmijamy się w poglądach @Aksa unika osobistych wycieczek, ocen stanu psychicznego rozmówcy, nie dokonuje retrospekcji dzieciństwa pod kątem ukształtowania terenu przyszkolnego i nie szuka trolli gdzie ich nie ma.A to, że wszystkie jego posty na forum dotyczą tematów związanych z Dragonem? No cóż, @Guzu, jak pewnie i inni tylko to zauważył i zapytał, zresztą nie Ciebie.Nie stając tu w obronie nikogo, nie jestem w stanie już czytać Twoich ociekających żółcią postów, nie tylko w tym wątku, dziwię się, że do tej pory nie zasłużyłeś na uwagę moda siejąc wszędzie ferment i opluwając ludzi - kolegów z forum. Nie potrafisz polemizować z treścią? Musi być personalnie?Dla mnie ten temat, powinien się zakończyć podobnie jak i inne Twoje dzieło, kłódeczką, ale to tylko moje zdanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Przecież to trzeba mieć pod górkę do podstawówki, żeby coś takiego pieprznąć Prosić każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej, ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi Uuuu! "Wysiadł" Ci pragmatyzm + filozoficzne "koncepcje" Odnieś się proszę do określenia "koniec", niech to będzie wyraz czci dla miejsc gdzie...jakby to...delikatnie i nie ujmując...brudzisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 No cóż, ja nie wiem kto dla Batsona zrobił blank którym łowię(ist993f) i nie mam z tym problemu, są też tacy co mają problem z tym, że nie wiedzą kto zrobił blank dla dragona którym nie łowią, też to rozumiem, ale nie podzielam ich niepokoju.A widzisz wystarczy przeczytać wywiad z Batsonem na stronie Jerkbait.pl i sie dowiesz ze.. Moim zdanie, obecnie współpracujemy z najlepszymi fabrykami na świecie. Współpracujemy z fabryka ulokowaną w USA dla celów produkcji naszych blanków z górnej półki – muchowych blanków RX8+ i RX7+. Pracujemy również z dwiema fabrykami w Chinach przy blankach projektowanych przez nas, które są wykonywane na nasze zamówienie. Jeżeli chodzi o komponenty (Forecast/ALPS) to współpracujemy z fabryką na Tajwanie. W przypadku korka i produktów na bazie korka – z dwiema fabrykami w Portugalii. Wizytujemy regularnie wszystkie te fabryki, aby zapewnić odpowiedni poziom kontroli jakości produkcji. I taki gigant jak Batson nie boi sie powiedzieć ze robi blanki w Chinach. To nie jest nie pokój. Tylko nie rozumiem po co ta tajemnica. Kije sa dobre i tyle ale jak firma boi sie powiedzieć gdzie produkuje blank to albo robi to tanim kosztem i zdziera z klientow, albo ma mega technologie o która sie boi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 O to mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) A widzisz wystarczy przeczytać wywiad z Batsonem na stronie Jerkbait.pl i sie dowiesz ze.. Moim zdanie, obecnie współpracujemy z najlepszymi fabrykami na świecie. Współpracujemy z fabryka ulokowaną w USA dla celów produkcji naszych blanków z górnej półki – muchowych blanków RX8+ i RX7+. Pracujemy również z dwiema fabrykami w Chinach przy blankach projektowanych przez nas, które są wykonywane na nasze zamówienie. Jeżeli chodzi o komponenty (Forecast/ALPS) to współpracujemy z fabryką na Tajwanie. W przypadku korka i produktów na bazie korka – z dwiema fabrykami w Portugalii. Wizytujemy regularnie wszystkie te fabryki, aby zapewnić odpowiedni poziom kontroli jakości produkcji. I taki gigant jak Batson nie boi sie powiedzieć ze robi blanki w Chinach. To nie jest nie pokój. Tylko nie rozumiem po co ta tajemnica. Kije sa dobre i tyle ale jak firma boi sie powiedzieć gdzie produkuje blank to albo robi to tanim kosztem i zdziera z klientow, albo ma mega technologie o która sie boi.Czytałem ten wywiad i nie ma tam napisane kto produkuje te blanki. Wcześniej myślałem, że Batson sam robi blanki, teraz wiem, że jest tylko dystrybutorem jak Dragon i wcale mi to nie przeszkadza. Edytowane 12 Października 2013 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Trzeba się umówić, że wędki z pracowni i wędki HM Dragona kierowane są w stronę rożnych klientów. Dragon z HM, to - powiedzmy - taki polski odpowiednik "megbassów". Wędki na bardzo wysokim poziomie, dobre, bądź bardzo dobre, ale nie dla ludzi z "szajbą" w kierunku indywidualizacji.Ich problemem jest tylko cena, bo produkt pół-seryjny nie powinien kosztować tyle co indywidualny, a kosztuje częstokroć więcej. A marketing... a gdzie go nie ma? Edytowane 12 Października 2013 przez krzychun 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A dlaczego nie powinien kosztować "tyle"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 A dlaczego nie powinien kosztować "tyle"?A to już pokombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Czytałem ten wywiad i nie ma tam napisane kto produkuje te blanki. Wcześniej myślałem, że Batson sam robi blanki, teraz wiem, że jest tylko dystrybutorem jak Dragon i wcale mi to nie przeszkadza.Jest napisane - USA i Chiny Mi osobiscie nic wiecej nie potrzeba. Drażni mnie tylko ta cała tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Ja bardzo proszę żeby pt. Koledzy: Artek, Brzoza a w pewnej części, ex. pięściarz wagi ciężkiej, niejaki Castomek, nie zabierali więcej głosu w sprawie kijów z pracowni czyli rodbuildingu, bo nie mają o tym zielonego pojęcia. Względnie są na garnuszku smoczej firmy, która to firma jak wiadomo, produkuję wysokiej klasy, masowe wędki. Niech w/w więcej nie wypowiadają się na temat ręcznie kręconych wędek, bo istnieje obawa że nasze forum czytają młodzi adepci szlachetnej sztuki spinningu i ci mogą powziąć zgoła błędne mniemanie o tym czym jest wędka robiona na zamówienie.Bowiem kij zbudowany według indywidualnego gustu klienta, w pracowni rodbuildingowej, nie jest wysokiej jakości wędką, zbrojoną według pewnego schematu. Jest zazwyczaj najwyższej jakości wędką ( blankiem ) zbrojoną INDYWIDUALNIE. W kiju z prawdziwej pracowni, idzie o to właśnie aby schematy odrzucić i postawić na indywidualizm, zarówno klienta jak i twórcy.Tymczasem każdy HM, Srem czy Pierdem, zawsze będzie identyczny. Czyli wchodzisz do sklepu, płacisz i za minutę wychodzisz z wysokiej jakości kijem ( o czym zresztą nie wątpię ) ale powielonym w setkach i tysiącach takich samych egzemplarzy.Mój ulubiony wędko - ukrecacz, nigdy nie zrobił dwóch identycznych wędek. Bo gdyby zaczął robić, szybko mógłby zwijać interes.Słyszycie Artki, Brzozy i Castomki ?!Gościu czytaj to co napisałem ze zrozumieniem, moje słowa są zaprzeczeniem tego, że HM-y to kije z pracowni, każdy prawie wie, że to masówka, a jak masz problem ze zrozumieniem mojego posta, to zmień tabletki lub lekarza i głupie teksty zachowaj dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Jest napisane - USA i Chiny Mi osobiscie nic wiecej nie potrzeba. Drażni mnie tylko ta cała tajemnica No tak, to faktycznie może drażnić. Edytowane 12 Października 2013 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Sprawdziłem. Nie mam ani jednego "dyszla". Zaje.....ście Kurna. Ja mam. I jakoś mi z tym zaje.......ście :D Mało tego, żałuję, że tylko jednego, ale na razie na więcej człek sobie pozwolić nie może... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Kruca zima już blisko .Dobrze, że chałupę ocieplam to nie będę musiał postami na forum się ogrzewać, podnosząc sobie i kolegom ciśnienie :lol: . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Gościu czytaj to co napisałem ze zrozumieniem, moje słowa są zaprzeczeniem tego, że HM-y to kije z pracowni, każdy prawie wie, że to masówka, a jak masz problem ze zrozumieniem mojego posta, to zmień tabletki lub lekarza i głupie teksty zachowaj dla siebie.No to sorry ciebie gościu. Może faktycznie coś mi wzięło i umkło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 (edytowane) Bo misie w tym natłoku informacji niki wzięły i pomyliły. Czyli Artek z Aksą zdaje się.Czyli cóż, wypada się przyznać do błędu ( czego nie znoszę ) i przeprosić.PRZEPRASZAM. Edytowane 13 Października 2013 przez skippi66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Bo misie zdaje się w tym natłoku informacji niki wzieły i pomyliły. Czyli Artek z Aksą zdaje się.Czyli cóż, wypada się przyznać do błędu ( czego nie znoszę ) i przeprosić.PRZEPRASZAM.Przyjęte ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 To ja zapier.... zamówić resztę dyszli, bo za rok Dragon wykosi konkurencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Kurde temat goracy a ja dopiero co go wylukalem .Wielu sie wypowiedzialo wiec wypowiem sie i ja.Nie lowie zadnym kijem dragona tak jak 90% bioracych udzial w tej goracej rozmowie.Moim zdaniem (a mam do niego prawo jak inni) to temat tylko sie przyczynil do reklamy kijkow wyzszych serii.Final tego widze tak (gdzie wczesniej nie zwracalem uwagi na kije dragona, no moze raz sie pytalem o jeden model) kije dragona z wyzszej serii to kije bardzo badz bardzo bobre, sa budowane wedlug pewnych schematow wiec nie wolno je nazwac typowymi handmade (cos w stylu FC bylo o tym w watku).O ile ceny sa konkurencyjne wzgledem takich firm jak st.croix badz lamiglas (gdybym mial wybierac wybralbym cos z tych dwoch ) to nie wiemy kto wyprodukowal blank za to wiemy ze do produkcji uzyte sa japonskie maty toray, wykonanie byc moze w chinach (taj jak phenix czy fenwick) lub na kolanie w piewnicy.Wiemy jakich uzyto przelotek ,uchwytow ,lakieru oraz omotek.Mowi sie ze kije sa bardzo ladnie i estetycznie poskladane lepiej niz kije st.croixa badz lamiglasa (nie wiem nie widzialem (tak jak 90% osob wypowiadajacych sie w temacie) opieram sie na opini tych co maja i uzytkuja).Nie rozumiem tylko o co spor.Wydaje mi sie ze o cene (toz nawet w regulaminie gieldy jb.pl jeden z pkt mowi ze na temat ceny cicho sza) kazdy ustala cene taka jaka mu pasuje, jesli ktos kupi oki jesli nie to nie Osobiscie nie dalbym za kij dragona 1300zl ale to nie dlatego ze wolalbym kij z pracowni czy innego producenta, a tylko dlatego ze nie lowilem topowymi kijami dragona i nie wiem na co moge liczyc i czy sie nie przelicze.Malo jest informacji na ich temat w sieci.Zastanawia mnie jeszcze jedno, kilka osob pisalo ze wielu ich znajomych lowi dragonami i sobie chwala, wydaje mi sie ze jeszcze wieksza ilosc lowiacych jest anonimowa, mimo to malo tematow o awaryjnosci tych wedek i naprawde niewiele ofert w dziale sprzedam, a jak juz znajdzie sie jakas "perelka" z pierwszych lat produkcji to idzie szybciej niz hand made.Czy to znaczy ze pierwsze serie byly lepsze czy poprostu sa bardziej sprawdzone i sa naprawde dobre a terazniejsze modele za kilka lat tez beda wciagane jak swierze buleczki?Nie mialem nigdy kija ani kolowrotka firmy dragon, nic na temat tej firmy powiedziec nie moge, jak w 2007r widzialem ich oferte cieszylem sie ze w koncu jakas polska firma ma towar dobrej-sredniej jakosci, pozniej zauwazylem ze sie szybko (za szybko rozwija) nie wiem czy to dobrze czy zle, chyba dobrze.Byc moze mamy taka mentalnosc ze jak ktos sie rozwija to szukamy na niego haka a pozniej sie dziwimy ze u nas w kraju...Chca zarabiac to dobrze, robia dobre produkty to swietnie, wystawia zbyt wygorowana cene to ludzie nie kupia Marketing dziala dobrze a nawet zbyt dobrze i do tego niektorzy sie czepiaja, pewnie tez czepialiby sie do marketingu gdyby dzialal zle Nie mam i nie bede mial kija dragona za 1300zl chyba ze okaza sie prawdziwa perelka (a czy sie okaza i na jakiej podstawie tego nie wiem) ale ciesze sie ze jest firma ktora oferuje jak to inni pisali wedki naprawde dobrej jakosci, na blanku zbudowanym z mat toray'a, z przelotkami i uchwytami fuji dobrej jakosci nicmi i lakierem.Calosc natomiast zlozona estetycznie i wedlug pewnych schematow, ktore zostaly pewnie najpierw dobrze opracowane (podobnie jak w FC (nie staram sie porownywac dragona z FC tylko byl temat ze FC robi swoje sprawdzone zbrojenie jako masowke a mimo to jest to produkt handmade) i oferta jest naprawde szeroka, cos na miare jeden blank w kilku zbrojeniach aby wszystkim dogodzic) .Moim zdaniem ludzie ktorzy lowili tymi wedkami i dobrze im sie lowilo i sa skorzy za nie tyle placic moga bronic swoich racji bo sa ich uzytkownikami.Ja swoje zdanie opieram tylko i wylacznie na opiniach innych i informacjach z sieci, nie moge ich do niczego porwnac, niczego im zarzucic ani stawac w ich obronie poniewaz jak 90% wypowiadajacych sie w temacie nie mialem tego kija nad woda.Pzdr wszytskich klocacych sie o nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2013 Na każdym straganie , ale też i sklepie , na peryferiach całego świata można kupić flakon płynu co pachnie jak Chanel nr 5 , albo zegarek o wyglądzie Rolexa . Macie prawo do szczęścia , kupujcie .. i śpijcie spokojnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi