Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Panowie zamiast "prezerwatyw" zacznijcie używać szlachetne metale: miedź, mosiądz na dodatek galwanizowane srebrem. Odpowiednio prowadzone czynią cuda o estetyce nie wspomnę. Wielki plus od Żon dostaniecie, guma jak by nie było zawsze kojarzy się z szybkim numerkiem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Panowie zamiast "prezerwatyw" zacznijcie używać szlachetne metale: miedź, mosiądz na dodatek galwanizowane srebrem. Odpowiednio prowadzone czynią cuda o estetyce nie wspomnę. Wielki plus od Żon dostaniecie, guma jak by nie było zawsze kojarzy się z szybkim numerkiem... Czy na priv rozszerzyłbyś mi swoją wypowiedź A może nawet udzielił kilka poglądowych lekcji w naturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Panowie zamiast "prezerwatyw" zacznijcie używać szlachetne metale: miedź, mosiądz na dodatek galwanizowane srebrem. Odpowiednio prowadzone czynią cuda o estetyce nie wspomnę. Wielki plus od Żon dostaniecie, guma jak by nie było zawsze kojarzy się z szybkim numerkiem... Andrzej w dzisiejszych czasach i dobie pogoni za wszystkim - byle szybko . byle już Twoje słowa brzmią jak herezja A na dodatek tego troling na wiosełkach i żelastwem to już kosmos Ale jednak można i to czasami skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Karol jaka herezja, to samo życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Czy na priv rozszerzyłbyś mi swoją wypowiedź A może nawet udzielił kilka poglądowych lekcji w naturze W miejscu publicznym, na Dziećkowicach bardzo proszę. Nigdy nie wiadomo na jakiego "dewianta" się trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Karol jaka herezja, to samo życie... Ja się złapałem na to właśnie w tym roku że jednak można.Igor uszykował mi kilka cięższych blaszek i troche próbowałem ale w rzece cięzki temat do ugryzienia (trol z wachaczem)Jednak nie poddaje się i w przyszłym roku mam zamiar poświęcić sporo czasu na eksperymentowanie z wachadłowkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Jeśli chodzi o stojącą wodę to 95% procent tylko wahadła, ryba sandacz i czasami opasłe okonie. Pierwotnie miał być to sum a tu takie zaskoczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 W miejscu publicznym, na Dziećkowicach bardzo proszę. Nigdy nie wiadomo na jakiego "dewianta" się trafi... No, dewiant ze mnie niezły Coś czuję rewolucję w "wędkarskim życiu" Jeżeli pozwolisz to na priv podam Ci swój numer telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Hej Widzę że wątek ewoluował do metod połowu FajnieAndrzeju a te sandały to na wahadła NP Ci siadają czy jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Większość tych co na fotkach http://www.andrzejstanek.pl/post/38 o słusznej wadze idzie w trolingu, raczej smukłe, Gnom góruje. Mniejsze i lżejsze z ręki. Piąta blaszka Gnom - rekordzista. Sandacze mamuśki przed pójściem spać straszą nim swoje dzieci. Jako ciekawostka, największy Gnom (kawał blachy) 15 cm 62 gramy zaliczył 2-3 sandacze wielkości 54-60 cm. W moim odczuciu nie ma ograniczeń wielkości przynęty dla tej ryby. Koledzy łowiący na grunt szukający dużych ryb tego gatunku, zakładają płotki w granicach 15-20 cm i są brania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Aha Ciekawe Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Ciekawe jest to, że próbowałem łowić innymi wahadłami (autor) w trolu i nie miałem takich efektów. Wybitnie Gnom Nadrowskiego 52 gramy króluje, potem Alga Nadrowskiego, dobre efekty miałem na Morsy Marka Szczęsnego galwanizowane srebrem. Warunek +30 gram minimum. Pozostałe z kolekcji jadę z ręki lub lżejsze w trolu na płytszej wodzie 2,5-4 metry. Tam gdzie pływam wahadło musi mieć od 35 gram, łowisko średnia 7-8 metra. Blaszki Igora Olejnika używam na postojach z ręki, kilka sztuk w trolu. Z firmowych podobają mi się Rublex Orkla do łowienia z ręki. Jednak jak za sztancę to sporo przesadzili z ceną. Innymi słowy zachęcam do rękodzieła szczególnie Igora z forum. Dobre wahadła w rozsądnych pieniądzach dostępne także w sklepach FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Już zamówiłem kilka wahadeł od Pana Igora. Teraz należy nauczyć się nimi odpowiednio posługiwać .Faktycznie, życia mi teraz braknie , tyle nauki przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Do nauki łowienia przy opadzie, jigowaniu zdejmij kotwice a na ich miejsce skręć kawałek drutu tak by nie łapał zaczepów, z balansuj wahadło. Zaoszczędzisz na cennych przynętach - lepiej poznasz pracę wahadła, sygnały - wibracje które emituje, potencjalne branie mocno Cię zelektryzuje. Dobrze w ten sposób obłowić znane sobie miejscówki, poznasz wodę, przeszkody, dno. Dopiero po takim patrolu można próbować szczęścia cennym rękodziełem. Idąc z brzegu rzucam w te miejsca które wcześniej poznałem pływając z echem bądź, obstukałem poprzednio bez strat. Są miejscówki w których usypałem górki. Jeśli woda opadnie by dojść do tych miejsc będę jako pierwszy. W tym wieku raczej niewykonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Odświeżę temat. Mam w budowie kij na blanku Monster Boron 70ML - 2,13 m, 5-18 g. Kij robiony konkretnie pod multik CC 51S. Podpowie ktoś jak z ciężarem wyrzutu w realu, czułość, możliwości rzutowe, hol ryb - tzw. spady... Pozdrawiam / Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Andrzej jaki target , trout? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Andrzej jaki target , trout?Ty się chłopie zastanów co napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olek520 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Widziałem już gości co tx ami łowią kropy? Komu kto zabroni? O ile wiem nie masz na imię Andrzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Widziałem już gości co tx ami łowią kropy? Komu kto zabroni? O ile wiem nie masz na imię Andrzej?Uważam, że wiele modeli "sandaczówek" spełnia się znakomicie, w połowie rybek w kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Już odpowiadam. Swego czasu kupiłem na giełdzie CC 51S z myślą o lekkim łowieniu. Rybki które mam pod nosem na chatce: okoń, szczupaczek ponad miarę, sandaczyk z łódki, raczej delikatnie. Zlecając nową muchówkę w Krakowie dostałem intratną propozycję na blank jak wyżej, szybka decyzja i kij w budowie. Machałem golasem z dowiązanym multikiem, fajnie leży w dłoni, dobrze przygina, powinien być przyjazny w łowieniu. Olek pstrągi u mnie to mucha... Naczytałem się o boronach to i jest, teraz tylko cierpliwie czekać. Liczę, że ktoś podzieli się swoimi doświadczeniami z kijem... Potencjalne łowisko - zaparkowane łajby, pomosty, zatoki, trampkowe wędkowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Niedługo to będą specjalistyczne blanki do łowienia babek byczych w portach ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Bycze są ale czy "babki"... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Bycze są ale czy "babki"... Amur...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 W rzeczy samej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Odświeżę temat. Mam w budowie kij na blanku Monster Boron 70ML - 2,13 m, 5-18 g. Kij robiony konkretnie pod multik CC 51S. Podpowie ktoś jak z ciężarem wyrzutu w realu, czułość, możliwości rzutowe, hol ryb - tzw. spady... Pozdrawiam / Andrzej.Cześć Ostatecznie to i Ja sobie ukręciłem wędę na tym blanku z tym, że mój opisany jest 214cm i cw 5 - 20 gram No i jest spinnem Ubrany w tytany jest dzięki temu bardzo szybki. Do tych banków to chyba innych przelotek bym nie zakładał Cw w realu waha się w granicach 4 - 23 gram.Czucie fenomenalne Używany jedynie do połowów z pływadła na wodach stojących. Głównie łowię wtedy wahadłami i woblerami sporadycznie gumka w opadzie.Kijek naprawdę daje radę i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi