Skocz do zawartości

Restaffine Monster Boron 70M

5384

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Sebastian.

Miałem ten blank w ręce nówka, była naklejka znamionowa nie pamiętam parametrów. Przed chwilą zasięgnąłem informacji u źródła, różnice w długości zależały od dostaw Japończyków, oni też opisywali blanki. To fajnie, że piszesz pozytywnie, wahadła będą podstawą arsenału dedykowanemu kijowi. Używasz mono czy plecionki, jakieś parametry, średnica... Kijek dostanie TOP komponenty zapewne i tytany, tutaj daję wolną rękę zbrojmistrzowi. Pozdrawiam / Andrzej.

Używam pletki :) wtym momencie chyba PowerPro 10lb ;)

Przy ubieraniu tych blanków (boronowych) niektóre pracownie dają jedną przelotkę mniej :) Ma to służyć jeszcze większemu przyspieszeniu kija :) I tak na ten przykład coś w tym jest bo jednego Rastka 262cm mam tak ubranego i jest super :)

Zobaczysz jak już odbierzesz swoją nową wędę, że będzie bardzo niepozorna :D ale przy rzucaniu / braniu / holu ryby dopiero pokarze co potrafi :D

Pozdrawiam

Używam pletki :) wtym momencie chyba PowerPro 10lb ;)

Przy ubieraniu tych blanków (boronowych) niektóre pracownie dają jedną przelotkę mniej :) Ma to służyć jeszcze większemu przyspieszeniu kija :) I tak na ten przykład coś w tym jest bo jednego Rastka 262cm mam tak ubranego i jest super :)

Zobaczysz jak już odbierzesz swoją nową wędę, że będzie bardzo niepozorna :D ale przy rzucaniu / braniu / holu ryby dopiero pokarze co potrafi :D

Pozdrawiam

Myślałem o mono 0,18 mm. Co do zbrojenia, tutaj całkowicie bazuję na wiedzy K.Z. i jego sugestiach. Z rybami, zaostrzyłeś mój apetyt, niebawem sprawdzę... Dzięki.

.Monster Boron to póki co ponadczasowa produkcja i póki co nic lepszego nie wynaleziono :D .

Ja się nie czepiam, ja to wiem.

Jozi, nie wiem ki diabeł, ale mówi to expert, więc zabrzmiało interesująco. Możesz napisać coś więcej, podrzucić jakiś link? Rheinangler też chwali i jest twórcą.... 

Rafał,- nie sugeruj się "nagłówkami" (do dziś nie wiem dlaczego mi "nadano" ten "tytuł" :lol:  :lol:  :lol: )

Wnikliwa rozmowa czy wymiana korespondencji z użytkownikiem (nie fotelowym) jakiejś wędki, porównanie warunków łowiska potrafi dużo już powiedzieć o skuteczności danego rozwiązania, ale nie każde narzędzie nawet najsprawniejsze i najpiękniejsze będzie Ci "leżało" i tu nic nie zastąpi tzw macanka a jeszcze lepiej połowienia domniemanym cudem ;) np na wspólnej wyprawie :)

• Like 1

Jozi, nie wiem ki diabeł, ale mówi to expert, więc zabrzmiało interesująco. Możesz napisać coś więcej, podrzucić jakiś link? Rheinangler też chwali i jest twórcą.... 

Przepuściłem kilka kijków przez ręce i czucie w boronie czy praca pod rybą jest nieporównywalna z kijami węglowymi.Mam takiego 7-30g i jest takim uniwersałem bo od 5g główki po 20g mogę zakładaćNie mam problemu jaki kij btrać nad wodę 12lb czy 17lb.Tu mam 2w1.

• Like 1

Artur, skromność rzecz piękna, ale równie piękna rada, jaki kij wybrać :) Pewnie, że nie ma to jak pomacać, sprawdzić nad wodą, ale są milion siedemset dwadzieścia dwa modele wędek, więc dobrze najpierw poradzić się kogoś ogarniętego, co macać, więc się nie migaj tylko gadaj :P :)

Jozi, guglałem już (Ciebie też wyguglałem) i jestem w trakcie czytania tematu o Fishing Arcie. 72 strony to trochę jest, ale ten kij to podobno naprawdę coś wartego uwagi, a parametry, które przytoczyłeś są chyba dla mnie. Tylko wyczytałem, że jest cięższy od innych.
Pewnie go sobie nie sprawię, bo jakoś mniej tchórzę przed znanymi nazwami, a mam wydać kwotę dla mnie dużą - ale od nowo nabytej wiedzy może jakimś cudem nie dostanę wysypki. Dzięki :)

Jozi, guglałem już (Ciebie też wyguglałem) i jestem w trakcie czytania tematu o Fishing Arcie. 72 strony to trochę jest, ale ten kij to podobno naprawdę coś wartego uwagi, a parametry, które przytoczyłeś są chyba dla mnie. Tylko wyczytałem, że jest cięższy od innych.

Pewnie go sobie nie sprawię, bo jakoś mniej tchórzę przed znanymi nazwami, a mam wydać kwotę dla mnie dużą - ale od nowo nabytej wiedzy może jakimś cudem nie dostanę wysypki. Dzięki :)

Spoko, wszystko przed Tobą, testy różnych patyków, aż przyjdzie czas, że dojrzejesz do decyzji sprzedasz 2-3 kije dopłacisz jeszcze kilka stówek i kupisz ten jeden :)

• Like 1

Nie będę sprzedawał, nie są wiele warte używane, a nowe nie były najdroższe, dużo nie jedzą, niech sobie leżą :)
Postanowiłem wydać nawet powyżej 1500 i bez przesady, jak ma to być kij na lata to raz kiedyś można sobie pozwolić. 2.6 metra by mi pasował i tak z 15 lb żeby w razie czego za bardzo nie umordować suma (taki prawdziwy to mnie wciągnie do wody razem z tym 15 lb, ale takie kilkunastokilogramowe mi się trafiały i za bardzo je męczyłem na moim sprzęcie, bolało serce jaki był umordowany, a jego pewnie wszystko).
Strzelaj konkretny model!

Hej 

Używam wędki na blanku Restaffine Monster Boron 87MH czyli 262cm cw. 10-35gram. Mega uniwersał na sporą rzeczkę :D

Poniżej wstawiam filmik co ten kijek potrafi :) Od razu uprzedzą, że wędka podołała zadaniu :D Cieszę się, że właśnie wtedy tym Rastkiem łowiłem :)

• Like 4

Koledzy tak się podepnę pod temat ;)

Powiedzcie jak wygląda porównanie Rastków do Krzysiowych Vegterów? Bo tego drugiego mam i uważam za kozacką konstrukcję. Lecz nigdy nie miałem w łapie żadnego Monstera. Jest jakaś większa różnica czy raczej bardzo bliźniacze konstrukcje? Bo niby pod względem ugięcia praktycznie to samo. I tyż oba krzywawe ;)

Hej 

Używam wędki na blanku Restaffine Monster Boron 87MH czyli 262cm cw. 10-35gram. Mega uniwersał na sporą rzeczkę :D

Poniżej wstawiam filmik co ten kijek potrafi :) Od razu uprzedzą, że wędka podołała zadaniu :D Cieszę się, że właśnie wtedy tym Rastkiem łowiłem :)

Bajka, kupuję 8'6, rozważam tylko czy 15 czy 20 lb.