Skocz do zawartości

Restaffine Monster Boron 70M

5384

Rekomendowane odpowiedzi

To na pewno jest 20lb ? Na okonia ? Masakra i nic nie rozumiem ...  na kij od szczoty też można "łowić" podobno :ph34r:

Optymalny do dropshota jest 40g wyrzutu, ten jest do 33. Wcześniej łowiłem głównie na wędkę do 42g. Ten w dodatku na siuśmajtkach w okolicach 20cm nawet się giął. Z kilkunastu sztuk nie spadła mi ani jedna.

Optymalny do dropshota jest 40g wyrzutu, ten jest do 33. Wcześniej łowiłem głównie na wędkę do 42g. Ten w dodatku na siuśmajtkach w okolicach 20cm nawet się giął. Z kilkunastu sztuk nie spadła mi ani jedna.

Okolo 20 cm rybki na wedeczke do 40 gramow. 

Szczerze zazdroszcze .

• Like 1

Ostatnio ze zdrowiem. Przeziebienie mnie dopadlo.

Dzieki za troske.

Dobrze, no to powiedz mi konkretnie wędki o jakim c.w. powinienem był używać?

Edit:

Chyba człowiek załapał wreszcie, że nie wie jakich ciężarków używałem, a napisał, że wędka do 33g jest za potężna. Lepiej późno niż wcale :)

Edytowane przez Obcy

Dobrze, no to powiedz mi konkretnie wędki o jakim c.w. powinienem był używać?

Edit:

Chyba człowiek załapał wreszcie, że nie wie jakich ciężarków używałem, a napisał, że wędka do 33g jest za potężna. Lepiej późno niż wcale :)

Nie odnosilem sie wogole do aspektow technicznych wedkowania przez Ciebie uprawianego.

Chodzilo mi raczej o sama idee - zastosowanie techniki polowu wymagajacej uzycia sprzetu bardzo ograniczajacego przyjemnosc z samego procesu wedkowania.

Oczywiscie przyjemnosc jest rozumiana subiektywnie. Wiec moj wpis byl bardzo subiektywny. 

Jak łowię z ciężarkiem 25-28 granm to suktywna przyjemność nie ma nic do rzeczy, kij musi być powyżej 25g wyrzutu. 33 jest wtedy w sam raz, choć okonia na wędce o cw 10 gramów holuje się przyjemniej. Do drop shota stosuje się i kije 40-to gramowe. Niestety, wymaga tego czasem ta akurat technika, choć hol nie daje zbyt wielkiej przyjemności.

Jak łowię z ciężarkiem 25-28 granm to suktywna przyjemność nie ma nic do rzeczy, kij musi być powyżej 25g wyrzutu. 33 jest wtedy w sam raz, choć okonia na wędce o cw 10 gramów holuje się przyjemniej. Do drop shota stosuje się i kije 40-to gramowe. Niestety, wymaga tego czasem ta akurat technika, choć hol nie daje zbyt wielkiej przyjemności.

Czyli wszystko jasne. 

Nie uprawiam takich technik wedkarskich jak dropshot. Moj wpis mial wlasnie charakter subiektywnego komentarza. A nie tego jaki ciezarek czy jaki kij do jakiego ciezarka.

Po prostu chodzilo mi o przyjemnosc z lowienia okoni na tak mocny sprzet.

Z mojej strony koniec "bicia piany".

Pozdrawiam 

Guzu

• 6 miesięcy temu...

Kijek jest rewelacja tyle, że miałem go 2 razy nad wodą, leży w tubie. Łowię zdecydowanie ciężej a jak lekko to mucha. Nie podjąłem ostatecznej decyzji co do sprzedaży - zobaczymy. Ktoś z forumowiczów sugerował by odezwać się do niego kiedy będę robił ruchy w arsenale, brakowało mu modelu j/w do kolekcji. Jeśli to czyta wie co robić, nick forumowicza gdzieś przepadł stąd mój post... ;)

Edytowane przez Andrzej Stanek
  • Like 1

Kijek jest rewelacja tyle, że miałem go 2 razy nad wodą, leży w tubie. Łowię zdecydowanie ciężej a jak lekko to mucha. Nie podjąłem ostatecznej decyzji co do sprzedaży - zobaczymy. Ktoś z forumowiczów sugerował by odezwać się do niego kiedy będę robił ruchy w arsenale, brakowało mu modelu j/w do kolekcji. Jeśli to czyta wie co robić, nick forumowicza gdzieś przepadł stąd mój post... ;)

Ja swojego nie oddam :) Akurat moje przynęty zawierają się w przedziale rzutowym wędki i jestem bardzo zadowolony :D

Ostatnio kijek doczekał się dublera i teraz odpoczywa a;e cały czas o nim myślę ;)

Podłącze się pod temat żeby nie zakładać nowego. Jest do kupienia blank 83ML na portalu aukcyjnym w lepszych pieniądzach niż w pracowni i mam takie pytanie czy jest jakiś sposób na idetyfikację czy jest to oryginał? Czy powinny być jakieś oznaczenia na nim? Któryś kolega z forum kupował gotowy kij od tego sprzedawcy i rzeczywistość odbiegała od opisu, więc mam obawy żeby się nie naciąć.

Edytowane przez dreadknight

• 3 lata później...