biosteron Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czy może ktoś z kolegów się orientuje, czy szpulka od Stradic 4000FH będzie pasowała do Stradic 4000FI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czy może ktoś z kolegów się orientuje, czy szpulka od Stradic 4000FH będzie pasowała do Stradic 4000FI Szpulki niestety nie pasują (miałem oba kołowrotki jakiś czas temu) szpule są różnej wysokości.Model FI ma szpulkę dużo niższą, natomiast szpulki od mofelu FH i FA są identyczne.Podobnie w Twin Powerze Szpule od FA nie pasują do FB.Swoją drogą dziwię się że Shimano porzuciło pomysł z długimi szpulami Long Cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Czy może ktoś z kolegów się orientuje, czy szpulka od Stradic 4000FH będzie pasowała do Stradic 4000FI Szpulki niestety nie pasują (miałem oba kołowrotki jakiś czas temu) szpule są różnej wysokości.Model FI ma szpulkę dużo niższą, natomiast szpulki od mofelu FH i FA są identyczne.Podobnie w Twin Powerze Szpule od FA nie pasują do FB.Swoją drogą dziwię się że Shimano porzuciło pomysł z długimi szpulami Long Cast. @Voldemort, dzięki za szybka odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 WitamSzukam młynka do łowienia w rzece, głównie boleni i zainteresował mnie ten Stradic. Jak uważacie szukać i kupić takiego Shimano czy może lepszy będzie Penn Battle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 WitamSzukam młynka do łowienia w rzece, głównie boleni i zainteresował mnie ten Stradic. Jak uważacie szukać i kupić takiego Shimano czy może lepszy będzie Penn Battle??Stradic ma wszystko co jest potrzebne do łowienia Boleni.Solidność konstrukcji i wysokie przełożenie.Do łowienia boleni polecam jednak model 4000, to czasami ciężka i szybka orka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Jak uważacie szukać i kupić takiego Shimano czy może lepszy będzie Penn Battle?? Jak już kupisz Stradic 4000FH, to warto wymienić tulejkę osadzona po prawej stronie osi korbki na łożysko, przy okazji przesmarować przekładnie i hajda nad wodę. W modelu 2500FH łożyska są po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 I tutaj jest właśnie dylemat Stradic wydaje się fajny, ale ja się nie widzę w majsterkowaniu przy nim, musiałby pomóc jakiś dobry kolega a Battle kupie nowy i powinienem na jakiś czas mieć spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Uważam , że stradici nawet te japońskie nie lubią ciężkiej orki, nie mówiąc o łowieniu w deszczu. Ja stradici zajechałem dwa. oba wytrzymały po 1,5 sezonu. Szczególnie te z dużym przełożeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 A co powiecie o Emblem Z 3500iT?? jak wypada w porównaniu do takiego Stradica?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Ten Stradic(żeby nie było-mam) nie nadaje się do ciężkich przynęt. Boleniówka 7cm, guma do 20gr czy w miarę lekki wobler ok. RH12 np nie da się łowić. Z minuty na minutę czujesz jak się rozlatuje(kołowrotek). I to co mają chyba wszystkie one:przycina się w deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Wlałem 5 kropelek oliwy, pokręciłem trochę i na razie bez zmian.Tomek_N rozumiem, że dałeś mu w kość, że zaczął dobrze działać?Jaka oliwaaaaaaaa smarem goooooooooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Odgrzeję kotleta i może głupie pytanie zadam. Stradic FH to to samo co FA ? Kupiłem właśnie, całkiem promocyjnie, model 4000 FA. Pięknie się komponuje z kijem, też Stradic'iem.Nad wodą jeszcze ze mną nie był, ale na chwilę obecną jestem bardzo zadowolony. Na sucho nic nie stuka, nic nie puka, szumi delikatnie ( o ile można to szumem nazwać).Jeszcze jedno pytanie do Was, w czym mógłbym młynkowi pomóc tak na dzień dobry? Te łożysko przy korbce np ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 FH i FA różnią się jedynie korbką.Jedyne co warto zrobić, to zmienić teflonik na łożysko i łowić, łowić, łowić.Kołowrotek na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leepek Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 FH i FA różnią się jedynie korbką.Jedyne co warto zrobić, to zmienić teflonik na łożysko i łowić, łowić, łowić.Kołowrotek na długie lata. Dzięki za info. Troche boję sie go rozkręcić, nie mam do tego talentu. Najwyżej komuś kumatemu podrzucę to i by przesmarował od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam.Odswierze wątek.Mam okazje za niewielkie pieniądze nabyć opisany młynek. Może jakieś nowe doświadczenia z "placu boju"..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 strasznie ciężki. i dodatkowo duże przełożenie sprawia że chodzi także nielekko. ale robi wrażenie stabilnego i solidnego. Świetnie nawija i żyłkę i plecionkę - super wolna oscylacja. Używałem chyba 3 sezony do rzecznego łowienia. Jedyna wada to nie najlepsza wersja obudowy rolki, a chyba nawet najgorsza. Jednoczęściowy kabłąk to był duży postęp jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ciężki nie bez powodu. Wczoraj dotarł do mnie młynek i trafił na stół operacyjny. Moim oczom ukazało się potężne koło zębate o średnicy 34cm i masywny pinion na dwóch łożyskach. Bebechy budzą zaufanie. Wymieniłem tuleje na łożysko, dałem dobrego smarku i teraz praca masło przynajmniej na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo07 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ciężki nie bez powodu. Wczoraj dotarł do mnie młynek i trafił na stół operacyjny. Moim oczom ukazało się potężne koło zębate o średnicy 34cm i masywny pinion na dwóch łożyskach. Bebechy budzą zaufanie. Wymieniłem tuleje na łożysko, dałem dobrego smarku i teraz praca masło przynajmniej na sucho. 34mm Odpowiedni smar i polata jeszcze hohoh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Newralgiczne punkty to zjazd z kablaka na rolke, Koledze z forum jednego sprzedalem i niestety miał ten problem knobik mógłby być rozbieralny, ale zawsze można korbencje zamienić, ogólnie fajne młynki, napewno ciężko im kuku zrobić , ja stradivariusa fh stawiam ponad twinka fa którego tak wszyscy kochają a jest takim dnem, stradic napewno nie ma problemów z przekładnią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbertkrakow Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 http://duo-fishing.blogspot.com/2008/04/just-bought-reel-for-my-girlfriend-from.html Poczytajcie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi