Skocz do zawartości

Opony do fury. 175/70R14 lub 185/65R14 kupie :) (LETNIE)

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

j.w. w gieldzie zmaieszczal nie bede bo zaraz bedzie ze malo zwiazane z wedkarstwem i jedni moga a inni nie :P

tak czy siak szukam oponek NIEBIEZNIKOWANYCH - ale mogą być uzywki w dobry stanie. moze ktoś ma jakiegoś znajomego lub sam prowadzi jakiś wasztacik :)

Mifcio zima idzie a Ty letnie kupujesz :rolleyes:

W takim małym rozmiarze nie ma sensu kupować używki ;)raz że nie wiadomo co kupujesz a i rocznikowo nie halo :)

W cenie 150zł za sztuke masz nowe np. Fuldy i z gwarancją.( wiem bo kupowałem synowi do jego megi )

Edytowane przez Karol Krause

Być może już rozważałeś Allegro. Ja tam i samochód i dwa razy opony do niego (używki) kupiłem. Szczególnie te, kupione w tym roku: mniej niż pół ceny, a jak nowe wyglądają i tak jeżdżą (głębokość bieżnika niemal jak w nowych).

allegro sledze na bieżaco - na szczescie zgłosił się dobry kolega i jest szansa ze kupie komplecik 4 szt w cenie... jednej nowej :D

w najgorszym wypadku jest jeszcze gielda i opcja zakupu kompletu w cenie 250-300 pln :D

Decyzja zapewne została już podjęta, ale... używane opony? Serio? Przecież to najważniejszy element w samochodzie - jest jedynym elementem łączącym auto z nawierzchnią (co do zasady :lol: :lol: :lol: ). Używki to jedna wielka niewiadoma - no chyba, że są nabywane od znanej i godnej zaufania osoby. Nigdy nie wiadomo ile dziur i krawężników zaliczyły, a przede wszystkim, z jaką prędkością.

Warto też pamiętać, że niektóre defekty, np. pęcherze na ścianach, mogą ujawnić się dopiero po napompowaniu opon. Zakup bez opcji zwrotu pachnie wtopą :ph34r:

Swoją drogą, zazdroszczę tak zabawnie tanich mikro-opon :P

no dlatego gielda jak dla mnie to ostateczność... tak czy siak wczoraj założyłem zimówki i póki co spokoj. przez najblizsze pare miesięcy mogę się spokojnie rozejrzeć... no chyba ze wspomniany kolega znajdzie coś ciekawego...