Skocz do zawartości
  • 0

Łowienie białorybu na spinning

Adrian B.

Pytanie

Witam. Szukałem podobnego tematu ,ale nic takiego nie widzę. Łowię czasami na pewnym starorzeczu i jest tam sporo wzdręg i bardzo ładnych karasi ,i pomyślałem ,że warto nastawić się na te ryby. Tylko raz spotkałem tam wędkarza ,który łowił tam na micro przynęty wzdręgi i leszcze. Przy łowieniu okoni na twisterki miałem kilka razy uderzenia wzdręg ,ale nie mogłem tego zaciąć. Na przyszły sezon mam zamiar kupić sprzęt do łowienia białorybu (pomyślałem o konger micros) ,ale mam problem z doborem przynęt. Czytałem o mikro jigach i znalazłem tylko dwie strony z tymi przynętami http://www.lprods.pl/katalog.php?r=3 i http://zylkaihaczyk.otwarte24.pl/Mikro-jig. Jak ktoś z forumowiczów wie gdzie zakupić jeszcze mikro jigi ,albo podobne przynęty na wzdręgi , leszcze , karasie itp. to proszę napisać. Ogólnie to pewnie nie za dużo osób łowi białoryb na spinning ,ale jak ktoś coś wie na ten temat to proszę napisać o przynętach , sprzęcie itp. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Często największe marzenia spełniają się, kiedy tego najmniej się spodziewamy...

Dzisiaj wybrałem się nad nową, niepozorną gdańską retencję z microjigami i gdy po godzinie przeklinania w myślach, że nie pojechałem dziś na oksy, pod nogami zakotłowało się, po czym nastąpił potężny odjazd..

Myślałem, że sprawcą zamieszanie był duży karaś, ale jednak nie..

Sprawcą zamieszania było piękne, złe 45 centów, oliwkowej siły. 
Piękny lin na spinning. Coś wspaniaaaałeeeeego. Emocje przy holu na tej mojej witce nie zeszły mi do teraz! 

post-56517-0-76853900-1499672664_thumb.jpg

post-56517-0-39483100-1499672694_thumb.jpg

post-56517-0-93422900-1499672717_thumb.jpg

post-56517-0-03688500-1499672740_thumb.jpg

• Like 14

• 0

No. Standartowo dwa papieroski po holu żeby się uspokoić musiały być.

Nie. to jest fish up tanta1". ogólnie główka wolframowa, hak kiełżowy, trochę bordowego dubbingu żeby to zablokować. Ale kupuję teraz lutownice i będę robił właśnie główki na koralikach wolframowych pod takie zabawki.

• Like 1

• 0

Ależ przecież...

KAŻDA ryba w Polsce jest drapieżna - różne są tylko wielkości ofiar :)

Pokarm lina to zdecydowanie zwierzęta.

EDIT:

chyba tylko świnka żywi się głównie roślinami, ale jak tylko może, to przekąsza zwierzakami :)

Edytowane przez pezet

• 0

hej :) może mi ktoś podpowiedzieć, kto na naszym forum kręci fajne micro jig-i. ?? chcę spróbować tej metody i chciał bym zakupić trochę łownych cukiereczków. 

może ktoś poda mi nicki osób które tym się zajmują ?? 

z góry dzięki pozdro 

ps. nie chce mi się przewalać 128 stron :/