Skocz do zawartości
  • 0

Łowienie białorybu na spinning

Adrian B.

Pytanie

Witam. Szukałem podobnego tematu ,ale nic takiego nie widzę. Łowię czasami na pewnym starorzeczu i jest tam sporo wzdręg i bardzo ładnych karasi ,i pomyślałem ,że warto nastawić się na te ryby. Tylko raz spotkałem tam wędkarza ,który łowił tam na micro przynęty wzdręgi i leszcze. Przy łowieniu okoni na twisterki miałem kilka razy uderzenia wzdręg ,ale nie mogłem tego zaciąć. Na przyszły sezon mam zamiar kupić sprzęt do łowienia białorybu (pomyślałem o konger micros) ,ale mam problem z doborem przynęt. Czytałem o mikro jigach i znalazłem tylko dwie strony z tymi przynętami http://www.lprods.pl/katalog.php?r=3 i http://zylkaihaczyk.otwarte24.pl/Mikro-jig. Jak ktoś z forumowiczów wie gdzie zakupić jeszcze mikro jigi ,albo podobne przynęty na wzdręgi , leszcze , karasie itp. to proszę napisać. Ogólnie to pewnie nie za dużo osób łowi białoryb na spinning ,ale jak ktoś coś wie na ten temat to proszę napisać o przynętach , sprzęcie itp. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jak tam Panowie u Was ? Ganiacie za białorybem ? Ja staram się raz na jakiś czas wybrać i coś powalczyć. W niedzielę popływałem 4h po czym musiałem szybko się zawijać bo było oberwanie chmury. W tym czasie udało się złowić kilkanaście bardzo ładnych wzdręg, największe ~ 35cm. Kilka kleni i pod sam koniec ładnego leszka.

27854012061_582e5861da_z.jpg

27829487772_a1c4f0e351_z.jpg

27829488062_c68d7d25b2_z.jpg

27854012531_bb04a904fb_z.jpg

27930897515_5b0bc7b380_z.jpg

27930896735_23cb004f67_z.jpg

• Like 20

• 0

Marcin oddałbym wszystkie te rybki, gdyby udało się wyholować piękną wzdręgę, która mogła mieć nawet ok 45cm. Wiadome, ryby, a szczególnie te, których nie uda się wyholować nagle zaczynają rosnąć w naszych oczach ;) Widząc hol tego leszka i tą wzdręgę to szczerze różnicy w rozm. nie zaobserwowałem. Piękne było bydlęcie ;) To był naprawdę wzdręgowy potworek :)

• Like 1

• 0

Gratulację pięknych rybek, u mnie bez rewelacji jakieś drobiazgi się czepiają.

Chciałem wam pokazać naprawdę małe agrafki. Kupiłem u forumowego kolegi dla sprawdzenia, na razie powala mnie wielkość i zastanawiam się jak to zapiąć

bo palcami będzie mi ciężko ;)

post-46177-0-04648800-1467483414_thumb.jpg

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 2

• 0

Jeszcze raz dzięki, coś jeszcze dokręcę i będę myślał nad tymi wzdręgami :)  Mam takie pytanie bo ostatnio z tego powodu mi troszeczkę gul skakał, czy mieliście podobnie ? Namierzyłem kilka miejsc gdzie widać ładne liny, ale kurde ... jeszcze dobrze nie wpłynę na miejscówkę, a te już siedzą pod belly. Wygląda na to, że zachowują się tak jakby szukały schronienia. Jeszcze pół bidy jak spłyną same, ale jak przyprowadzą za sobą hordę ładnych karasi to połowione ;)  

• 0

Maciek! Świetnie widzieć Twoje fotki, dobre jak zawsze.

Zazdroszczę jak cholera. U mnie od paru tygodni pogoda nie dopisuje. No, chyba że na miętusa. :) Na dodatek mięsiarze wyczyścili mi stawek z białorybem... Nie ma pięknych płoci, nie ma jazi, znikneły gdzieś karasie :(
Czas szukać nowego łowiska. :/
Montuj kolejne filmiki!

• Like 1