Skocz do zawartości
  • 0

Łowienie białorybu na spinning

Adrian B.

Pytanie

Witam. Szukałem podobnego tematu ,ale nic takiego nie widzę. Łowię czasami na pewnym starorzeczu i jest tam sporo wzdręg i bardzo ładnych karasi ,i pomyślałem ,że warto nastawić się na te ryby. Tylko raz spotkałem tam wędkarza ,który łowił tam na micro przynęty wzdręgi i leszcze. Przy łowieniu okoni na twisterki miałem kilka razy uderzenia wzdręg ,ale nie mogłem tego zaciąć. Na przyszły sezon mam zamiar kupić sprzęt do łowienia białorybu (pomyślałem o konger micros) ,ale mam problem z doborem przynęt. Czytałem o mikro jigach i znalazłem tylko dwie strony z tymi przynętami http://www.lprods.pl/katalog.php?r=3 i http://zylkaihaczyk.otwarte24.pl/Mikro-jig. Jak ktoś z forumowiczów wie gdzie zakupić jeszcze mikro jigi ,albo podobne przynęty na wzdręgi , leszcze , karasie itp. to proszę napisać. Ogólnie to pewnie nie za dużo osób łowi białoryb na spinning ,ale jak ktoś coś wie na ten temat to proszę napisać o przynętach , sprzęcie itp. Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Takie tam 50cm...

W pysku twist, nażerał się drobiazgiem

Nooo, chopie, to jest dopiero konkret!

nawet jeśli to nie był UL tylko zwykły spinning (sądząc po rozmiarze przynęty), to musiała być niezła zabawa - i założę się, że długo podczas holu się zastanawiałeś, co to może być :)

• 0

Robert wiem co mówię.

Mam paladina super kij.

Jedna dalej mówię KONGER TO SYF

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

I znowu....

Zapomniałeś dodać " moim zdaniem, wg mnie, uważam że itd"

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

• 0

Mam jedną kluskę czyli Traparę i to do bialorybu właśnie. Ale gdybym mógł łowić szybkim kijem, to tak bym wolał.

Niestety szybki kij mi nie ładuje micro jigów.

A jeśli chodzi o efekty - dopiero zaczynam, więc droga przede mną...

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

• 0

Zamówiłem sobie certexa. Tani 250 zeta bodajze, a jak hajs sypnie z nieba zrobie coś u Łukasza pewnie na blanku muchowym albo coś innego. i takie rozwiazanie znalazlem.

Na poczatek cos taniego, a potem zajebistego ;)

• Like 1

• 0

(...) Wolicie kij o pracy kluska czy szybkie patyki?(...)

Tutaj jest odpowiedź:

(...)Niestety szybki kij mi nie ładuje micro jigów.

A jeśli chodzi o efekty - dopiero zaczynam, więc droga przede mną...(...)

Moja brzmi identycznie. :)

• 0

Ja Wam powiem, że swoją drogą mi te major crafty zbytnio nie leżą w łapie. Fakt, że macałem niższe modele i pewnie te od tałzena w górę są bardzo fajne, ale kurczę brakuję mi w nich takiej "cukierkowatości". Nie ma nawet uboższego uniesienia jak w phenixa'ch w tytanach albo nawet minimach. (swoją drogą są dziwnie uzbrojone). Już lepiej sobie kupić tańszego microflexa, sicario. Jakoś tak coraz bardziej dochodzę do wniosku, że albo kupować sobie coś za 3 stówki, albo uzbierać i pojechać do pracowni. Bo te kije pośrodku swoje kosztują, a zawsze coś będzie nie pasować.

• Like 1

• 0

Jedni łowią inni się bryndzlują i doszukują cukierkowatości ...

A jeszcze inni siedzą na forum, komentują i nic specjalnego nie łowią kolego. ;) 

życzę Ci żebyś miał takie wyniki, jakie osiągam w okienku między brandzlowaniem

• Like 2

• 0

To niech łowi jeszcze więcej, ja tam życzę każdemu jak najlepiej ;)

ale, darujmy sobie jakieś wycieczki osobiste, typu że się brandzluję, bo major crafty mi się nie podobają, a wole ptaszory.

to każdego indywidualna sprawa co lubi.