Skocz do zawartości

Shimano stradic 2500 FH

Sewer34

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Panowie potrzebuję pomocy. Muszę wymienić kabłąk w moim młynku. Od początku jest wada fabryczna i żyłka zaczepia się o niedolany kawałek metalu.

Nie mam pojęcia gdzie lub u kogo mogę zamówić nowy kabłąk do tego modelu. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam:

s.d

post-52641-0-46246500-1380659379_thumb.jpg

Próbowałem szlifować oraz nadlać żywicą. Nadal jest to samo. Chodzi mi o komfort łowienia.

Zdecydowałem się na wymianę o ile uda mi się gdzieś dostać ten element.

Bardzo lubię ten kołowrotek, fajna maszynka na pstrągi. No ale irytuje mnie ten defekt.

Witam !

Panowie potrzebuję pomocy. Muszę wymienić kabłąk w moim młynku. Od początku jest wada fabryczna i żyłka zaczepia się o niedolany kawałek metalu.

Nie mam pojęcia gdzie lub u kogo mogę zamówić nowy kabłąk do tego modelu. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam:

s.d

Nowy kabłąk 90 zł

Kurczaki myślałem ,że to jakiś epizod. A tu masz "babulon" . Kołowrotek oceniam, bardzo wysoko, aż trudno mi sobie wyobrazić ,że to jest problem seryjny ??? No ale życie uczy pokory , nie wszystko co made in japan to 100% niezawodne i nie zniszczalne jak widać.

Czołem!

Miałem ten sam problem w jednym ze stradiców ale modelu FA. Niby wszystko tak samo a tu proszę. Podobno FH to najlepsza seria z przedniohamulcowych a tu widać że buble się trafiają. Może to od niewłasciwego użytkowania? @Sewer34, takiego nabyłeś czy jest u Ciebie od noworodka?

To taki defekt kołowrotka Shimano Stradic FH, miałem podobny problem w 4000FH. Podczas zbijania kabłąka, linka ślizgając się po drucie, nie zawsze wpada do rolki, tylko opiera się o "łezkę" i rzeźbi rowek. Wina leży po kiepskim spasowaniu drutu z tą łezką.

Problem jest także opisany na tej stronie KLIK

Czołem!

Miałem ten sam problem w jednym ze stradiców ale modelu FA. Niby wszystko tak samo a tu proszę. Podobno FH to najlepsza seria z przedniohamulcowych a tu widać że buble się trafiają. Może to od niewłasciwego użytkowania? @Sewer34, takiego nabyłeś czy jest u Ciebie od noworodka?

Od nowości bo mam. Byłem i jestem pierwszym jego użytkownikiem.

Odtłuścić acetonem albo benzyną ekstrakcyjną, zmatowić papierem ściernym, nadlać żywicą czyli Distalem ( bo to i to podobny klej epoxydowy ), delikatnie i dokładnie zeszlifować drobnym papierem ściernym pod lupą, wykończyć pastą polerską, użytkować ostrożnie i git. Sto lat będzie służyć. Ew. w razie co, operację powtórzyć. Efekt wizualny kiepski, ale powinno działać. Tymczasem nowy kabłąk w mig może mieć to samo i 9 dyszek pooooszło w piz... :)