Sewer34 Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Witam ! Panowie potrzebuję pomocy. Muszę wymienić kabłąk w moim młynku. Od początku jest wada fabryczna i żyłka zaczepia się o niedolany kawałek metalu. Nie mam pojęcia gdzie lub u kogo mogę zamówić nowy kabłąk do tego modelu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam: s.d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 A nie da się "dolać" 2 składnikowym klejem np. distalem i doszlifować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dobry pomysł....W Którym miejscu jest dziura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Próbowałem szlifować oraz nadlać żywicą. Nadal jest to samo. Chodzi mi o komfort łowienia. Zdecydowałem się na wymianę o ile uda mi się gdzieś dostać ten element. Bardzo lubię ten kołowrotek, fajna maszynka na pstrągi. No ale irytuje mnie ten defekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 może wstawisz foto defektu ??? ciekawi mnie jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 ok postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 DSCF8933.JPGok postaram sięDistal załatwia sprawę, nie żywica-nie będzie się trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Sprawdz klej LOCTITE 3450 Edytowane 2 Października 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Witam !Panowie potrzebuję pomocy. Muszę wymienić kabłąk w moim młynku. Od początku jest wada fabryczna i żyłka zaczepia się o niedolany kawałek metalu.Nie mam pojęcia gdzie lub u kogo mogę zamówić nowy kabłąk do tego modelu. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam:s.dNowy kabłąk 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Nowy kabłąk 90 złProste jak drut, zamów u Mefiego i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Właśnie to zrobiłem i teraz czekam na przesyłkę ;-)Ufff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) A iglak nie wystarczył? Acha. Nie wystarczył Edytowane 2 Października 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Ktoś juz miał tego typu problemy z FH. Ja sam kupiłem kiedyś takiego na części i była w tym miejscu żywica. Boję się, aby nowy kabłąk nie był podobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Liczę ,że nie...........Ogólnie bardzo jestem zadowolony z tego kręciołka. Liczę ,że niewielka inwestycja w nowy kabłąk zagwarantuje mi ,że pokręcę nim jeszcze parę sezonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Tutaj masz zdjęcie z naprawianym w tym samym miejscu: I jeszcze o kilku innych słyszałem. Ale może będzie OK. Edytowane 2 Października 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Kurczaki myślałem ,że to jakiś epizod. A tu masz "babulon" . Kołowrotek oceniam, bardzo wysoko, aż trudno mi sobie wyobrazić ,że to jest problem seryjny ??? No ale życie uczy pokory , nie wszystko co made in japan to 100% niezawodne i nie zniszczalne jak widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brando Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Czołem! Miałem ten sam problem w jednym ze stradiców ale modelu FA. Niby wszystko tak samo a tu proszę. Podobno FH to najlepsza seria z przedniohamulcowych a tu widać że buble się trafiają. Może to od niewłasciwego użytkowania? @Sewer34, takiego nabyłeś czy jest u Ciebie od noworodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 To taki defekt kołowrotka Shimano Stradic FH, miałem podobny problem w 4000FH. Podczas zbijania kabłąka, linka ślizgając się po drucie, nie zawsze wpada do rolki, tylko opiera się o "łezkę" i rzeźbi rowek. Wina leży po kiepskim spasowaniu drutu z tą łezką. Problem jest także opisany na tej stronie KLIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Czołem! Miałem ten sam problem w jednym ze stradiców ale modelu FA. Niby wszystko tak samo a tu proszę. Podobno FH to najlepsza seria z przedniohamulcowych a tu widać że buble się trafiają. Może to od niewłasciwego użytkowania? @Sewer34, takiego nabyłeś czy jest u Ciebie od noworodka?Od nowości bo mam. Byłem i jestem pierwszym jego użytkownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Odtłuścić acetonem albo benzyną ekstrakcyjną, zmatowić papierem ściernym, nadlać żywicą czyli Distalem ( bo to i to podobny klej epoxydowy ), delikatnie i dokładnie zeszlifować drobnym papierem ściernym pod lupą, wykończyć pastą polerską, użytkować ostrożnie i git. Sto lat będzie służyć. Ew. w razie co, operację powtórzyć. Efekt wizualny kiepski, ale powinno działać. Tymczasem nowy kabłąk w mig może mieć to samo i 9 dyszek pooooszło w piz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Niestety kiepskie info, kabłąk jest już nie do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damien79 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Zrób jak radzi @skippi66 używając Distal i będzie OK. Działać będzie na pewno tylko wizualnie może bić po oczach . Zrobiłem tak w swoim i działało (notabene to ten sprzedany na części koledze @godski) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 kabłąk nie do kupienia szkoda. Trzeba więc za radą kolegów coś pokombinować aby na sezon pstrągowy być gotowym.Pozdrawiam :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) www.ebay.com/itm/USED-SHIMANO-REEL-PART-Stradic-2500-FH-Spinning-Reel-Bail-Assembly-/121187313549?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c3753a78d Edytowane 3 Października 2013 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer34 Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Dzięki ale na zdjęciu widać identyczny problem z kabłąkiem jak u mnie Kurczaki to naprawdę masówka .......ale kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi