skiner Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Szanowni Koledzy,niebawem przyjedzie do mnie "ślimakowa" legenda Dam Qick 1202 w związku z powyższym zaczynam rozglądać się nad czymś co godnie będzie pasowało do kołowrotka. Proszę o Wasze propozycje, szklane konstrukcje? długość 240 max do 3m? cw myślę ze max do 80g? coś z przeznaczeniem pod troć lub szczupaka, metoda spinning lub trolling.z góry dziękuje za rady i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Germina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Kiedyś znajomy miał z tych czasów DAM X-kev-carbon 3metrowy coś do 60- 80 gram, dokładnie nie pamiętam, aczkolwiek sprzęt pierwsza klasa. Z resztą ukradli mu jak był na rybach. Zdrzemną się chwilkę i jak się obudził kija nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Szkocka Daiwa Whisker do 60 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Fajny kijek! Edytowane 2 Października 2013 przez Łukasz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Szkocka Daiwa Whisker do 60 gr.Się tam szczypać... Amorfusik jakby fajniejszy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Się tam szczypać... Amorfusik jakby fajniejszy.. To już wiadomo u kogo szukać A Amorek zacny patyczek , leżał by idalnie z Dam-em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowka Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Miałem quicka 1202 i nie wydaje mi się za słuszne,żeby zapinać go do kija o cw. do 80gr. Wg mnie odpowiedni kij to cw do 30-35gr . Młynek pracuje pięknie, ale nie ma takiej mocy, żeby holować nim cięższe przynęty. Jest minimalnie mniejszy od cardinala C4 a moc jest podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 przyznam ze miałem przyjemność łowić szkocka Daiwą, same pozytywne wrażenia i powiem ze bede sie poważnie nad tym zastanawiał Miałem quicka 1202 i nie wydaje mi się za słuszne,żeby zapinać go do kija o cw. do 80gr. Wg mnie odpowiedni kij to cw do 30-35gr . Młynek pracuje pięknie, ale nie ma takiej mocy, żeby holować nim cięższe przynęty. Jest minimalnie mniejszy od cardinala C4 a moc jest podobna. trochę mnie to zaniepokoiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 przyznam ze miałem przyjemność łowić szkocka Daiwą, same pozytywne wrażenia i powiem ze bede sie poważnie nad tym zastanawiał trochę mnie to zaniepokoiło?Whiskery i Amorphusy byly tez w wersji 2.7 i 40 gram Ogladalem jakis czas temu nowe Whisker, dostepne obecnie ale stary model byl wedlug mnie lepszy. Pierwsza przelotka byla z tego co pamietam dosc mala bo 25 na dwoch stopkach ale moge sie mylic.Jest tez Shogun Zander do 40. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek B. Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 przyznam ze miałem przyjemność łowić szkocka Daiwą, same pozytywne wrażenia i powiem ze bede sie poważnie nad tym zastanawiał trochę mnie to zaniepokoiło?Whiskery i Amorphusy byly tez w wersji 2.7 i 40 gram Ogladalem jakis czas temu nowe Whisker, dostepne obecnie ale stary model byl wedlug mnie lepszy. Pierwsza przelotka byla z tego co pamietam dosc mala bo 25 na dwoch stopkach ale moge sie mylic.Jest tez Shogun Zander do 40. Bujo ...który to jest świetnym patyczakiem do łowienia lekkimi wabikami A Quick 1202 to wbrew pozorom kołowrotek "średniaczek" pod względem używanych przynęt...choć każdy łowi inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowka Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) szczerze,to większą moc miał cardinal 4. Miałem kilka quicków (1202,1400,1401,2002).Dam quick 1202 mimo wagi 340 gr. nadaje się do łowienia średnimi przynętami.Wg mnie główka do 10gr max. Do cięższego łowienia nadaje się np 1400,1401. Są to kołowrotki cięzsze-385 gr. o przełożeniu 1: 4.25. Wersja 1202 to taki okoniowo-szczupakowy młynek. Z pewnością potwierdzą to inni użytkownicy tego modelu. Tomy także posiadał tego kręciołka i myślę, że zgodzi się ze mną w kwestii zastosowania tego niewielkiego modelu. PS.Jeśli to coś pomoże w porównaniu mocy quicka 1202 i Twinka 3000, to twin power xt3000 lub F jest znacznie mocniejszy od tego quicka 1202 Edytowane 2 Października 2013 przez nowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Na troć może on być trochę za mały, lepszy byłby 2002. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 2 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 na ta chwile1.Whiskery 2.7m i 40 gram - stara wersja może jeszcze Macie jakieś propozycje PSco do mocy krecika to w najbliższy weekend ocenie jego moc ale z tegoco Piszecie to spodziewałam sie trochę więcej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Mam również tego whiskera 2.7m do 40 gr ( szkocki stara seria) super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watykanczyk Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Moc to on ma tylko szpulka jest dość mała i nie wiem jak się sprawdzi w ciężkim łowieniu trociowym. Kiedyś wielu łowiło na niego pstrągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) To są świetnie młynki.Jak dla mnie moc ma porównywalną z ABU Cardinal 44 ale ten ostatni ma większą szpulę.Ja łowiłem na niego Klenie i Okonie.Na większe ryby to Dam Quick 2000,2001 i 2002 a z ABU-66.Nie ma się co łudzić.Komfortu nie ma takiego jak przy nowych konstrukcjach ale przy prawidłowym użytkowaniu i konserwacji która jest banalnie prosta są to młynki niezniszczalne,czego nie można powiedzieć o maszynkach współczesnych.Jak to w życiu-coś za coś.Noszę się z zamiarem powrotu do spina w lekkim łowieniu i biorę pod uwagę tylko i wyłącznie młynki ABU lub D.A.M. z czasów gdy te pierwsze były produkowane w Szwecji a drugie w Niemczech. Edytowane 4 Października 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 @Tomy: powrót do spina w lżejszym łowieniu? Przejrzał! Na Jowisza! Przejrzał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Tak tzn.w łoweniu UL.Biorę pod uwagę tylko kultowe młynki a na 1 miejscu ABU.Znam temat bo kiedyś trochę tego miałem .To jedna z moich szafek. Edytowane 7 Października 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Kiedy ja będę miał taką kolekcję:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi