Skocz do zawartości

Coś na początek

Bartek_C

Rekomendowane odpowiedzi

uregulowanie zalezy od stopnia wtajemniczenia albo zwyklej wygody :D

na poczatek, nie wiem czy ciebie to dotyczy, bo nie wiem jak dlugo lowisz multiplikatorem, ustaw docisk tak, zeby przyneta po zwolnieniu szpuli wysnuwala linke powoli, im dluzej lowisz i im wieksza masz wprawe, tym bardziej luzujesz szpule, to cala filozofia, ktora dotyczy wszystkich multiplikatorow

pozatym docisk szpuli w extremalnej sytuacji a w zasadziej jego poluzowanie pozwoli machnąc lzejsza przynętą.jesli łowisz z łodzi to napewno docis nie odgrywa tak ważnej roli.

Wszak mozna sie przemieszczac łodką,a jesli nie masz odrobinki wprawy to na poluzowanym pokrętle doscisku bedziesz miał zdecydowanie więcej splatań niż na bardziej dokręconym.

np w takim C4 z Sliderem 10 duzo nie trzeba kombinowac bo i tak poleci :D

traker@

W ogóle nie zrozumiałeś Remka. Chodzi o to, żebyś coś sam napisał od siebie, a nie oprowadzał czytelników po przestrzeni internetowej. Oni również umieją czytać i potrafią sobie znaleść jak będą chcieli. Są dorośli i nie trzeba im pokazywać paluszkiem. To wszystko.

pozdrawiam :D

thymallus@

jeżeli jest tak jak piszesz i samemu można wszystko znaleźć, to po co wstawianych jest tyle linków do różnych filmików, artykułów, zdjęć, itp., myślę, że bardziej chodziło o to iż, ten artykulik 1. napisany został przez nowicjusza w branży, a więc nie wnosi nic nowego - chociaż krótko wyjaśnia pewne mity o castingu (ludzie nie mający styczności z castingiem naprawdę tak myślą), a po 2. nie został opublikowany na jerkbait.pl, tylko na innym portalu - chociaż to nawet lepiej, może ktoś przypadkiem na niego natrafi, zainteresuje się castingiem i niedługo zgłosi sie na nasze forum, zawsze to więcej osób zalogowanych... :D

traker@

Odpowiem ci tak. Na forum jest zakładka p.t. ciekawe strony. Tam wkładamy to co nam się podoba i myślimy, że innym też będzie. Bezpośrenio w wątku to są foty do tekstu lub odno.niki do stron, które mają merytoryczny związek z omawianym tematem. Taka jest przynajmniej teoria.

pozdrawiam :D

thymallus@

zgadzam się z tobą, ale artykulik dotyczy castingu, więc dałem odnośnik w dziale o castingu w wątku coś na początek, ponieważ zawiera on ważne informacje dla początkujących - zanim ktoś trafi na to forum, musi się najpierw zainteresować castingiem - myślę, że ten artykuł może w tym pomóc. Ja sam zanim zainteresowałem się castingiem popytałem wśród znajomych na ten temat i usłyszałem kilka z tym mitów obalonych w tym artykule. Na szczęście się nie zraziłem, a na to forum trafiłem dużo później.

Cały czas dalej zastanawiam się nad wyborem sprzętu na początek...

Przeglądałem ofertę Cabelasa i znalazłem taki oto combos:Daiwa Megaforce 100 + Cabelas Tourney Trail.Jeśli dokonałbym zakupu powyższego combosa,to byłby dobry wybór??Jeśli ktoś używa(ł) wyżej wymienionych sprzętów,to mógłby napisać opinię na ich temat.

Pozdro!!

Czesc.Cabelas to bardzo drogo i dlugo... :( Ja kupilem Antaresa z Japanprofishing, i odebralem w 3-4 dni.(za prsesylka 20$ + zmniejszone podatki).Jutro dostanie z FishingMartu Dragona Infinity 2,60 (7-28g.)To dopiero bede pociatek :D B) , tylko cieplej pogody brak