Tomek_N Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Czesc, kolega chcial po prostu profesionalnej porady, a na taka zawsze mozna liczyc na jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielXR Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witaj , no to jeśli kolega chce konkretnie wskazania to w podanych parametrach świetnym wyborem do casta pod woblery jest wg mnie blank ATC/Shikari z serii Bass Casting C601 6' 6-12lb 5-14g. Nie trzeba nic ciąć, przerabiać, kombinować , dostaje gotowy blank który świetnie się ładuje , ma ładne głębsze ugięcie mimo że ExFast , jest lekki ...czego chcieć więcej, malkontenci mogą tylko narzekać że to standardowy grafit a nie jakaś konstrukcja z kosmosu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witam,Może będzie zainteresowany Batsonem IC721. Dzisiaj powinien być już dostępny Waldek Saks. Może coś napisze o tym blanku.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Witam czy są jednoczęściowe blanki 2,30??Chciałbym robic takowego patyka w średnich pieniądzach na takiej dł blanku , przynęty od 2 do 17 gr.Prosze o informację w tym temacie-jakie to są koszty. PozdrawiamDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Jest Batson RX7 HS9000:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jest Batson RX7 HS9000:) znasz może koszty tego blanku?DziękiDanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Wejdz na strone FishingCenter,bedziesz miał optymalny kosztorys zbudowanego kijka albo zapytaj p.Ireneusza Matuszewskiego.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 Jest jeszcze Croix - Legend Inshore (do 14lb) w jednym kawałku (2,30) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 O taki blank pytał @danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Wskazany Hot_Shot Batsona czy Inshore St.Croix to dosyć ostre kije raczej nie w typie typowej okoniówki choc z pewnościa mogą dobrze służyć również do łowienia okoni, zwłaszcza tych słuszniejszych rozmiarów i zwłaszcza w zestawieniu z żyłką. Jeżeli jednak @danku szukasz czegoś bardziej mieszczącego się w okoniowym kanonie czyli o nieco łagodniejszym ugięciu, odrobinę wolniejszej akcji - to zainteresuj się blankami oznaczanymi przez rozmaitych producentów jako Popping. Tak się składa, że od 1 lipca weszła do dystrybucji w Batson Enterprises nowiutka seria poppingów z materiału RX8 - jest tam również z tego co pamiętam jeden czy dwa modele 230cm - trudno powiedzić co to za blanki bo nikt ich jak dotąd nie miał jeszcze w ręku, ale dotychczasowe modele z RX8 zbierały bardzo dobre recenzje więc zepewne i poppingi nie okażą się niewypałem a kosztują rozsądne pieniądze. Więcej informacji o nowościach Batsona na 2010/2011 można znaleźć na stronie Batson Enterprises oraz na stronie polskiego dystrybutora - FishingCenter. Z newslettera Batsona który otrzymałem wynika że firma na nowy sezon przygotowała 62 (!) nowe modele blanków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek2m Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Witam! potrzebuję zrobić krótką okoniówkę na łódkę do obsługi przynęt na główkach 1,5 - 5 gram (nie do troka), długość wędki w granicach 1,80 do 2,15, taka wędeczka do dziergania drobnymi przynętami,ma ktoś jakieś konkretne propozycję? blank oryginalnie jednorodny lub zmodyfikowany na wklejkę dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2010 ..mam na zbyciu niemal nową wklejkę na blanku Batsona ( jednoskład 8lb, na fuji alconite - 2m), z jednej z lepszych polskich pracownii. Więcej na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Witam!Poszukuję propozycji Forumowiczów na temat dobrego kija okoniowego. Mogą być modele wędek z pracowni wędkarskich jak i produkowane seryjnie. Czy ktoś posiada szpadę pod okonia, klenia itp. na blanku Phenix'a - proszę o informację. Sporo poczytałem na forum ale cięzko na coś konkretnego się zdecydować.Dzięki z góry.Długość 2.6 - 2.9m,c.w do12gram, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Sie ma! Jeżeli dalej szukasz okoniówki proponuję blank ATC III ISJ 701/213cm, 2-10gr/ badź oczko krócej ISJ 661 /198cm 2-10gr/. Chyba , że całkiem krótko t.j 183cm ISJ 600 c.w 1-7 gram lub mocniejszy brat ISJ 601 2-9 gram. Poszukaj na stronie Z.Kawalca aktualnie coś wysprzedaje!www.wedki.pl Blanków do wyboru masz dużo może coś z Phenixa , Lamiglasa ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Witam! Jeżeli jest możliwość to proszę o zajęcie stanowiska w mojej sprawie, któregoś z Szanownych Moderatorów!? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Świetny kij okoniowy http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14230&am p;am p;start=0& Niewiele wynika z Twojego postu, napisz gdzie łowisz i jak przede wszystkim.Obrotówki,gumki,woblery?Tylko pod okonia czy bardziej uniwersalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Rzuc okiem na ta oferte http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14972&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Fajnie ,że się w końcu Ktoś odezwał!Szczerze mówiąc to myślałem o tym Batsonie. Ale wolałbym jednak coś dłuższego w granicach 2.75-2-90m. łowię głownie na Odrze i jej starorzeczach. Przynęty to gumy do 5cm na 3-8gr główkach, obrotówki 1-2nr, boczny trok do 10gr. Barwena 77 masz może jakąś inną propozycję, pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 To ja od siebie mam tylko jedną propozycję do takiego łowienia- CTSSC960-2, 9'6 2-4lb,5-15gr.Świetny pod każdym względem.Jesień/zima 2009, żyłeczka 0,14-0,16, główeczki 1-4gr, spisywał się doskonale,że nie wspomnę o większych przynętach.Wędka ta sprawiła że wybiłem sobie z głowy wszelkie pomysły dotyczącymi kupna wklejki.Ogarnia także klenio-jazie w sezonie i za to kocham tego CTSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Powiem tak, jakbym miał polecić bardzo uniwersalny blank do lżejszych przynęt to poleciłbym właśnie tego CTSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Sorry, CTS - gdzie to namierzyć? Kraków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureki Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 CześćNie wiem czy na okonia potrzebna jest jak to określiłeś szpada .Ze względu na jego słaby pysk, wg mnie lepiej jak kijek jest uległy i zamortyzuje jego zrywy. Ale jeśli jednocześnie ma być do łowienia kleni to może jest jakiś kompromis (choć znam ludzi którzy na klenie też wolą kije ciut wolniejsze - sam do nich należę ) Kupowałem na klenia kije coraz szybsze (od muchówki Pacyfic Bay do CD XLS), aż przegiąłem i trochę zwolniłem bo już chyba refleks nie ten co kiedyś Jakbyś był zainteresowany to mam na zbyciu super szybki kijek CD na blanku BLRXLS2108L 2,75m 3-14g zakupiony jakoś w maju tego roku w FC takze stan idealny z 10 razy nad wodą (mam też Lamiglasa na blanku XMG1142L 2,90m 4-14g i ten mi bardziej pasuje szczególnie na taką wiekszą Odrę jak w tym roku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Tu muszę sprostować,ten CTS na pewno nie jest super szybką szpadą.Jest szybki ale bez przesady,tak na granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Koledzy to ja muszę sprostować oczywiście użyłem słowa szpada lekko w przenośni... Mój błąd Czy Pan Jurek może coś bliżej na privDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi