Baars Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dziękuję za wskazówki, coś będę myślał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Dwa wątki wyżej dyskusja, która myślę że może Cię zainteresować http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=14841&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witam wszystkich.Prosze o konkretne modele blanku pod okonia.Kijek ma służyć do jigowania na głębokości 6-8m. na główkach 7-10gr.dł.około 2m.Zależy mi aby szczytówka była na tyle sztywna żeby nie poddawała się zbytnio po główką 10gr.+ 7cm. twister.Kijek powinien mieć głęboką amortyzację,jak kto woli mięsisty blank i raczej z niezbyt dużym zapasem mocy bo nie uznaję kompromisów w stylu że jak weżmie szczupak 70cm to będzie tańczył na wędce.Poprostu chcę wędeczke typowo okoniową,która poradzi sobie z wyżej wymienionymi wabikami.Z góry dziękuję za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orwon Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Batson IP842. Sam mam taki i do przynęt które podajesz to ideał. Zaczyna ciągnąć od 4 gram do deklarowanych 14, chociaż dałbym mu jakieś 30 % więcej. Gruba szczytówka i bardzo równomierne ugięcie. Zero spadów. 12lb mocy pozwala wyciągnąć największego garbusa. Łowię głównie na żwirowni gdzie głębokości dochodzą do kilkunastu metrów i przynętę czuję znakomicie. Zadzwoń do Irka Matuszewskiego, a on na pewno poleci również serię XP. Ew ISB781. Bardziej szczytowe ugięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 ATC III ISJ 661 blank szybki ale z równomiernym ugięciem pod okoniem. Jako ze ostatnio sandacze łowię w płytkim miejscu to sprawdzony i na sandaczach do 60cm. Okonie od 18-20 cm trzyma pięknie, 8-10 cm maluchy czasem zlecą. Ogarnia od 3g do ok15 plus guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Miałem w ręku 2 z nich i chociaż cenię kije z pracowni, to nie szukałbym niczego innego jak gotowca EWS66ML-F lub jego nieco dłuższego brata 210cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariox Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Przymierzam się do Phenix Karabela FX 863-2 ,będąc w spinrodzie pomacałem sobie ten blank ,mimo że ex-fast pracuje przepięknie.Bardzo duży wybór masz również w blankach Batsona do wyboru do koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Dziękuję za wszystkie namiary.Popper,czy ten fenwick EWS66ML-F nie będzie zbyt sztywny bo opisany jest jako kijek do sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Zależy mi aby szczytówka była na tyle sztywna żeby nie poddawała się zbytnio po główką 10gr.+ 7cm. twister.Ten nie klęknie. Jednak subiektywne odczucia mogą się różnić. Wspomniany model to kijaszek o mocy 10 lb a więc to, co zwykle polecają łowcy pstrągów i okoni większych niż dłońJa go przeznaczę do połowu pstrągów w niewielkich rzekach, w trakcie brodzenia, oraz okoni z łodzi. Jeśli wciąż jeszcze porusamy się w obrębie długości do 2,00 z tolerancją (może), to pięknie jawią się Batsony o symbolice ISP843F lub wersja nieco tylko lżejsza. Przy okazji podpytaj kolegę ksywka @Jozi. Ma on ciekawego bardzo Phenixa bodaj 8 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okno Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 WitamMam kijek wykonany w pracowni Rodmas na blanku Phenix UMBX S 700l 5-14g po prostu idealny na okonia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Wygląda obiecująco tylko interesuje mnie dł.2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okno Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 WitamMam długości 210 cm, gdyż łapie tylko z łódki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Miałem w ręku 2 z nich i chociaż cenię kije z pracowni, to nie szukałbym niczego innego jak gotowca EWS66ML-F lub jego nieco dłuższego brata 210cm Jigging / 2,0 m / 3-18g / Fast - Och tak, rewelka pod okonia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Polecam Elitkę 6`6- 8lb od St.Croix - ostatnio ogarniam nią oxy i jestem megazadowolony. Spokojnie wypluje rippera 5cm plus głowka 12gr. Nic to nie waży a kąśliwe jak cholera ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 pike00.Jakie ugięcie pod rybą ma ten jigging 3-18gr.Równomierne,głębokie czy szczytowe..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jigging o którym mowa ma zdecydowanie równomierne ugięcie.Ja mam inny model EWS63M-XF i zakupiłem go typowo pod sandacza, z czego jestem niesamowicie zadowolony. Bardzo dokładnie obejrzałem również model o którym mowa (do 18g, 2,0 m) i to co mi przyszło od razu do głowy to przede wszystkim okoń, choć popper - teraz tak myślę - faktycznie jest świetny też na pstrąga.. Równomierne ugięcie, kijek szybki, bardzo lekki. na swoim wyczuwam nawet najdrobniejsze puknięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Jigging o którym mowa ma zdecydowanie równomierne ugięcie.Ja mam inny model EWS63M-XF i zakupiłem go typowo pod sandacza, z czego jestem niesamowicie zadowolony. Bardzo dokładnie obejrzałem również model o którym mowa (do 18g, 2,0 m) i to co mi przyszło od razu do głowy to przede wszystkim okoń, choć popper - teraz tak myślę - faktycznie jest świetny też na pstrąga.. Równomierne ugięcie, kijek szybki, bardzo lekki. na swoim wyczuwam nawet najdrobniejsze puknięcie No i, trzeba dodać, cena jest nader przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 No i, trzeba dodać, cena jest nader przystepna. To PRAWDA! Nie będę robić porównań według swojej oceny do tego co miałem wcześniej i w jakiej kwocie ale teraz Jigging to #1.Jeśli chodzi o czułość: Pierwszy rzut na główce 10-tce i zacięcie przy zetknięciu z dnem.. Do teraz mnie to bawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 szczytówka w tym fenwicku do 18gr. nie jest czasem zbyt miekka aby podbjać główke 10gr. plus guma 7cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pike00 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Wziąwszy pod uwagę zachowanie mojego, a to w końcu ta sama seria i ten sam blank to zostałby Ci jeszcze spokojnie zapas.. nie tracąc dolnej granicy wyrzutowej. Nie jest to wklejanka tylko pełny, szybciutki blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam, podłączę się pod temat. Potrzebuję kija do łódki i pływadełka, długość 180cm-200cm w jednym kawałku, przynęty - głównie cykady 5-9g, rzadziej wobki około 5cm oraz gumy około 5cm + 5-7g główki, kijek będzie pracował wraz z plecionką 4-8lb i przyponem z cienkiej żyłki. Jaki blank polecacie? Myślałem o ISB781, czy nie będzie za mocny i za sztywny, nie będzie spadów? Czy może lepiej wybrać mod/fasta - tylko zależy mi na czułości i szybkości. Cena około 200zł, dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 200 blank czy kij? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Chyba blank bo kolega Wobler129 nie jest już laikiem w temacie.Ja czekam na sprzyjające warunki aby wypróbować resstafinka 2,13m 5-20g 6-16lb .Po testach coś może napiszę pod warunkiem, że coś będzie chciało współpracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Popatrz na SB780, pod okonka chyba nieco bardziej niż ISB. Wyrzutowo jak go pamiętam do ok 13g. I poppingi z serii SP mogą pasować. Ale te widziałem tylko w blanku. Mekamil zdaje się na SP841 kijka ukręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi