drynda Opublikowano 3 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 i ja się właśnie zastanawiam nad blankiem na okoniaposzukiwany:Blank do 2.5m do przynęt głównie guma na główkach do 7 - 9 gram, czasami wobler (niewielki), szczytówka powinna być czuła żeby dobrze sygnalizowała opad gumy na cieniutkiej plecionce, niewielka średnica dolnika, podczas prowadzenia przynęty powinien być dość sztywny, ale pod rybą powinien się ładnie giąć, no i cena nie powinna być za wysoka. Wiem wiem są gotowe ciekawe kijki ale korek mam, przelotki mam, tylko uchwyt i blank brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Pewnie jak po taniości to jakiś MHX Ci zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie w dobrej cenie mały wybór myślałem o SJ9000-2 ale kolega z forum wybił mi go z głowy ze względu na za sztywny dolnik, niebyt dobre wyważenie itp. A co powiecie o blanku S842-2 Szczytówka 1,8 dolnik 8,5 czyli chudziutki, długość 2,13 w ostateczności by starczyła, tylko najgorsze jest to że nigdzie w okolicach na żywo żadnych blanków nie zobaczę, dlatego pozostaje trochę w ciemno kupować :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Musisz napisać do @woblerwz i jeśli On znajdzie chwilkę to uzyskasz informację o tym co z MHX będzie dla Ciebie odpowiednie. Wiem, że teraz jest na świeżo po oględzinach tych blanków więc nie trać czasu i pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no właśnie w dobrej cenie mały wybór myślałem o SJ9000-2 ale kolega z forum wybił mi go z głowy ze względu na za sztywny dolnik, niebyt dobre wyważenie itp. Właśnie świeżo testuję SJ9000-2 MHX i z tym niezbyt dobrym wyważeniem itp to jakieś bzdury moim zdaniem. Rownież dolnik, jak to przy spin-jigu zaczyna w tym blanku pracować dosyc wcześnie. Ciekawy jestem co jeszcze kolega naopowiadał Natomiast jest to mocny blank, i na okonki również bym go nie polecił. Na porządne okonie natomiast czy sytuacje w których przyłowem może być jakiś ładny szczupak - to już tak. Jak dla mnie blank jest bliski ideału skandynawskiej okoniówki czyli kija który pozwoli wyjąc zarówno okonia +35 jak i metrowego szczupaka. O S842-2 było już na tym forum, nawet ze zdjęciami - poszukaj w galeriach użytkowników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no i właśnie, w takich przypadkach przydało by się pomacanie blanków na żywo :/ poszukam opisu, szkoda że wyszukiwarka nie szuka zbyt dobrze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 dla chcącego... http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=22296&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dzięki Friko, już znalazłem, co prawda jak wpisuję w wyszukiwarkę np. model blanku to nic nie znajduje... może coś źle robię hm...jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dryna ,jak dla mnie to kijek rewelacja zaskakuje mnie coraz bardziej i to pozytywnie.katuję go gumami na główkach 2-10 g,kontakt z przynętą i dnem wzorowy.Nie straszny mu przyłów szczupłego i sandałowego ,na razie 60cm.Moim subiektywnym zdaniem za te pieniążki nie ma nic leprzego a i droższe okazują się wcale nie lepsze.Kilka dni temu ukręciłem dwa takie same dla kumpli są pod takim wrażeniem ,że nie mogę się ich doprosić do zrobienia fotek , bo wyrwali mi je z domu jak byłem w robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A co do pomacania ,to obaj jesteśmy z pomorskiego .Jak byś się wybierał w okolice Gdańska to daj znać na priw ,dam ci kontakt to będziesz mógł oblukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 @Dąbek ten blank moim zdaniem śmiało można nazwać Gnębicielem Snobów bo jest przykładem na to że naprawdę bardzo dobry blank nie musi kosztować majątku. Tak jak napisałeś, ten model śmiało moze konkurować z analogicznymi przedstawicielami markowej konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 W mojej mieścinie już są trzy , i jest zapotrzebowanie na więcej.Ojciec ,po ostatnim wypadzie na pasiaki powiedział ,że mam zakaz wstępu na łódke z samołówką Dlatego jest nastepny w kolejce Jednak w tym sezonie chyba nie połowi ,bo blanków brak PZDR Dąbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drynda Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 A co do pomacania ,to obaj jesteśmy z pomorskiego .Jak byś się wybierał w okolice Gdańska to daj znać na priw ,dam ci kontakt to będziesz mógł oblukać. Jak na razie nie wybieram się w tamte strony, ale być może kiedyś skorzystam z zaproszenia, będę śledzić Twój wątek i może będę szukać czegoś takiego co akurat będziesz miał u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Witam. Chciałbym zbudować kijek pod okonia. Przynęta to gumki 2-3 cm, na 2-7 gr główce. Chodzi mi o dużą czułość i trzymanie ryby. Długość 1,9m do 2,1m. Zastanawiam się nad phenixem FX701-1-B 2-6 gr Może macie jakieś doświadczenia?Może coś ciekawego w cenie do 400 zł? Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Do 400 blank ,czy kijek Jak blank totrochę by się znalazło,ale kijek to musisz zapolować w dziale S czasami pojawiają się ładne Właśnie skończyłem lakierować Phenixa FX661-2 realnie 1-6g z gumą,ale wychodzi dość drogo bo zmuszony byłem montować tytany S6, bo na alconit leciał całkowicie .Czulszej wykałaczki nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Ale nie znaczy że nie da rady w 400się zmieścić ,S842-2 MHX w piance lub aglomerowanym korku i na alu oxy lub forecast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Oczywiście chodzi o 400 zł na sam blank.Ten blank o którym pisałem ma 2-6 lB a nie gram.Wolałbym coś na co nie trzeba montować tytanów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 No to wspomniany przez ciebie Phenix FX701 w jednoskładzie jest super czuły a i obsłuży gumkę nawet na 10g główce, aprzyłów nie jest mu straszny.Pociągnij za język Artura @Ark70.Jak z dwuskładów to 3S66LF-2 Avid ,MHX S842 oczywiście na łódkę.Są też batsony i sikari ale z nimi nie miałem przyjemności.Z brzegu Phenix FX862-2 w zakresie 2-9g chyba nie ma konkurencji ,ale to troszku ponad 400 za blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mega2006 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 To ma być jednoskład.Czy ten FX701-1-B można uzbroić w alconity, czy tylko w tytanach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Tego co miałem w łapacg był na tytanach i kończony na 4.5 ,ale myślę że wyszłoby w alconit .Dość mocny i sztywny dół do 3/4 długości .Ale dałoby się w alu oxy w srebrnych ramkach Y a same L-ki w tytanek i wyjdzie w zł. jak zestaw w alconit. No może tyci drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 Można go też uzbroić w Alpsy S6 w tytanach,zbroiłem tak FX661 i kończyłem na L5(mniejszych nie ma),a ten blank w porównaniu do 701 to makaronik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 CZy ktoś ma może blank MHX S842 jednoskład żebym mógł poznać wymiary na pierścionki. Chciałbym już zamówić pierścionki i reszte a blank będę miał dopiero za 2 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 S842-2 jet tylko o 0,01 grubszy od jednoskładu.Ja na 32cm od dołu blanku wstawiałem chyba 8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 S842-2 jet tylko o 0,01 grubszy od jednoskładu.Ja na 32cm od dołu blanku wstawiałem chyba 8mmJeśli można to jutro podał bym Ci miejsca w których interesuje mnie średnica .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycek Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 30cm od dolu ma 7.8mm40cm od dolu ma 7.4mm te pomiary sa dla 2-czesciowego, tylko ten mamJak chcesz zeby Ci zmierzyc w innym miejscu to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi