Dąbek 111 Opublikowano 28 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Czyli pierścionek 8mm i akurat miejsce na nitkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Wasze odpowiedzi są dla mnie wystarczające.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Trochę odświeżę wątek. A St.Croix Avida ktoś użytkuje do ryb w paski? Dokładnie chodzi mi o avs70mlf2. 4-10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 10lb w STC to już bliższe sandaczom będzie wg mnie.Nie używałem jednak, więc to teoria - niech wypowie się ktoś, kto łowił tym kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siacho73 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Używam AVS66LF2 4-8lb.Jak dla mnie super.Z przyłowem też sobie radzi.10lb to na garbuchy nie na okonie.No chyba że u Ciebie biorą takie 40cm+ to wtedy tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Mario, Siacho - tak się właśnie spodziewam, że 10 lb w StC to może już być sporo, no ale do paprochów to jakaś tam wklejka stoi. To ma być szybki patyk do gum 5/7 cm na główkach do 8 gram Zresztą, inne przyłowy na niego mile widziane.Chyba będę w tym kierunku uderzał. Gdyby jeszcze ktoś miał jakieś doświadczenia z avs70mlf2 - śmiało pisać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Jak w temacie. Może ktoś przerobił ten temat ? Chodzi o łowienie klasycznymi gumami czy też bocznym trokiem. Edytowane 11 Listopada 2012 przez Erin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Jest taki FX862-2 Phenixa obsługuje gumki na główkach 2-8g pełen komfort i tak z 2g można jesze przeciążyć ,ale jużnie ta dynamika.Troczka też obsłuży, choć to nie jest typowy trokowy blank z bardzo sztywnym dołem, więc ciężarki w deklarowanym cw wskazane. Jest też w Phenixie takie cudo jak Iron Feather tam szczytówka wybitnie o charakterze wklejkowym z mocnym dolnikiem, ale to ok 210-220$ za oceanem, trochę sporo jak na wklejkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dąbek iron za oceanem x2 http://www.phenixrods.com/index.php?main_page=page&id=12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgadza się ,ja pisałem o blanku w Mud Hole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgadza się ,ja pisałem o blanku w Mud Hole Sorry zwracam honor.A jeszcze to uzbroić, raczej w tytany Jakaś fajna rękojeść z 5stów by doliczyć.Kijek zajebiaszczy.Mam IF792-2.Nie ma się do czego przyczepić w fabrycznym wykonaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Normalnie Ci zazdraszczam,też o nim myślałem intensywnie ,ale nie wiem do czego mógłbym go wykorzystać ,jak nie do troka.Napisz czym łowisz i jaka jest faktyczna górna granica cw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Ja to nim smyczę delikatnie za pasiaczkiem 1,5-3g + gumeczki 3-4cm.Więcej nie stosowałem bo ma delikatną szczytóweczkę więc nie chcę nieć głupiej miny i wysyłać szczytówki do pheniksa, a na cięższe działania mam inne kije, na zboka nie łowię bo nie cierpię tej metody.Ze stelką 1000FE zajebiaszcze narzędzie na okonia, wręcz kat.Wszystko widzisz na tej szczytówce bo jest jak igła.Okoń powącha gumkę i wisi.Ciężej to FX862-2 ogarnia . Edytowane 11 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Oj to ja od 4g zaczynam,choć na późnojesienne paproszenie byłby git.Może jeszcze wrócę do nie tylko rozmyślań nad nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Polecam FX862-2.Tym połowisz spokojnie główkami od 1,5g lub tego FX802-2 ewentualnie FX801-2 to byłoby superowe do 1,5-3g+gumki 3-4cm.Eliksirki mają płynniejsze ugięcie od irona, ładniej amortyzuje ryblę. pięknie przechodzi w parabolę. Edytowane 11 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekin175 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Ja mam podobny dylemat odnośnie wyboru blanku pod okonia i wybrałem na 99% FX 802-2 od Phenix-a . Edytowane 11 Listopada 2012 przez rekin175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Ja osobiście mam w swoim posiadaniu FX701-2. Idealnie ogarnia ciężar od 1 grama do 7 nawet. Osobiście bardzo polecam. Ale z tego co widzę to koledzy trochę dłuższe długości proponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Ja osobiście mam w swoim posiadaniu FX701-2. Idealnie ogarnia ciężar od 1 grama do 7 nawet. Osobiście bardzo polecam. Ale z tego co widzę to koledzy trochę dłuższe długości proponują.Jakoś kiepsko go widzę z główką 7g+gumka.Strasznie chyba klęka. Edytowane 11 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Lipiec Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Hej.Tu było trochę dyskusji na podobny temat:http://jerkbait.pl/t...go/page__st__20 Faktycznie Phenix ma ciekawe blanki , choć i w MHX też coś by znalazł.Wisi jeden w komisie MHX z mojej pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 11 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Dzięki za głosy Panowie ! Właśnie chodzi mi o taki dłuższy blank w granicach 8 stóp, gdyż zamierzam ganiać brzegiem za pasiastym. No i może połowię "kropki" na jigi. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 .....a gdyby tak .... montować "mocniejszy" kijek niż ten Phoenix, i nie myśleć o troku ?? No i długość podobna do tego Phoenixa FX 862-2. Macie Panowie jakiś ciekawy model blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Do troka raczej wklejanka jest niezawodna.Mam nawet wklejankę do sprzedania.Ma wymienną szczytówkę, można dorobić ze szkła a na łowienie na główkę normalny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Aten Phenix FX862-2 to broń Boże z myślą o troku,oczywiście da się,ale to zwykła no ta ,prochibicja To rasowy brzegowiec pod główki 2-8g obrotówki 0-2 , małe jaziowo-kleniowe wobki też obsłuży.W tej długości nie znam blanków innych firm o podobnej charakterystyce .To znaczy ,one są dedykowane przez producentów międzyinnymi pod okonia ,ale w zasadzie to blanki kleniowe i jaziowe ,lub lekkie pstrągówki.Ale takiego jak FX862 nie ma chyba żadna m-ka. Zaznaczam w tej długości ,bo poniżej 7'6" coś by tam znalazł u innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Dąbek słusznie prawisz ten FX862-2 nie ma konkurenta w tej długości.Nieprzeciętny blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Do malutkich gumek używam Phenix'a zwanego mosqito, wyrzut do 3,5 grama ostatnio dostał 4,5 i nawet nie pisnął, raczej do łódki ewentualnie małe rzeki bo długości to on ma 2,05(jednoskład) i za daleko lekka przynęta nie poleci. Poza tym uzywam go na inne ryby(małe woblerki, mikro wachadełka, koguciki) daje rade pięćdziesiecio centymetrowy jaziom, kleniom i pstrągom. Choć te ostatnie zawijają go w okrąg.Znajomy na takim wyholował 70 cm bolenia, na niewielkiej rzece z małym uciągiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi