yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Panowie, a może ktoś zbudował wędkę na blanku: 3S80MLM2 8' 2 4-8 1/16-5/16 MOD. .4 4.5 no i chciałby podzielić się odczuciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) A posiadasz go ,czy zamierzasz?Nigdzie go nie mogę znaleźć oprócz linka ,który podałeś.Parametrami wygląda ciekawie ,szczególnie castingowo. Znalazłem . cały czas tam był Edytowane 15 Grudnia 2012 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) No własnie po parametrach mnie zaciekawił i chciałbym zasiegnac jezyka na jego temat, bo mam smaka go zrobic pod spina w minimach na zalewowe łowienie... I jeszcze jeden model ale juz w w SCIV 4S80MLF2 8' 2 4-10 1/8-3/8 ML FAST .422 4.5 1.8 oba modele na mudhole Edytowane 15 Grudnia 2012 przez yglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgadza si,ę są też oba na stronie StC.Ten drugi wygląda nawet ciekawiej ,tylko ta cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Przy tej długości to fajny lekki uniwercal może wyjść ,łódka i brzeg w jednym .Tak patrzę trochę pod kątem wobków i obrotówek 2-3 choć uwzględniejąc nawet zaniżane CW i nawet model z IVS ,to 3 comet może nie pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 ...cena dla nas z PL po obróbce granicznej MOCNA, ciekawe jak sie ma do zarobków przcietnego amerykańca? Moze jednak odezwie sie ktos kto łowi wedkami zrobinymi na tych blankach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 3S80MLM2 Typowa kluseczka o akcji podobnej do rx6 batsona, może jeszcze bardziej kluskowata. 4S80MLF2 Bardzo fajny i lekki blank do uniwersalnych zastosowań, szybsza szczytowa akcja, mocny dolnik, bardzo dobry do castingu.Ciekawy do łowienia na duzych odległościach z uwagi na relatywnie mocny dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ten drugi wygląda coraz lepiej.Podejrzewam ,że podana moc 10 lb ma faktycznie uczciwe 12lb,jeszcze jakby był ciut duższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Za to cena juz niestety nie jest atrakcyjna. 700zł w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Nie atrakcyjna....? a tak blisko Karabelek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 No wydaje m się dośc dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 FX 803-2 244 4-10 9.5 mm 1.8 mm FAST 4-14g 42 574,90 ale blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 No tak, ale blank o którym mówimy jest w NSi, czyli z żywica nano, lżejszy i mocniejszy. Dlatego i droższy niz jego odpowiednik w starszej technologii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jakby nie patrzeć to na wędke, nawet własnoręcznie ukręconą na tym blanku 4S80MLF2... 1000zł za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 No właśnie jestem po rozowie z Łukaszem,w poszukiwaniu alternatywy w Phenixie.Głównie dwa modele wypadają interesująco pod casting na lekko-średnio FX863-2 i FX903-2 ,cenowo także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jakby nie patrzeć to na wędke, nawet własnoręcznie ukręconą na tym blanku 4S80MLF2... 1000zł za mało e no chyba przesadzasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yglo Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 No może małą złotówkę przesadziłem, ale wątek nie o złotówkach jest a o okoniowych blankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Właśnie odebrałem niedawno z pracowni Piotra Matusiaka kijek z planami pod okonia na blanku Phoenix FX 794-2 kijek wyszedł cudownie tymbardziej, że z pracowni znamienitego fachowca. Jak będzie się zachowywał nad wodą jeszcze nie wiem bo nie było okazji przetestować choć zapowiada się dobrze. Wydaje mi sie jednak, że na łódkę będzie ciut za długi a i akcję wolę trochę szybszą i właśnie jest w produkcji następny również ze stajni Phoenix lecz UMBX S700-L. Ten powinien być idealny do opisanej metody połowu tj. główka około 10 g kopytko 2,5 cala i opadzik na kilku metrach wody. Po odebraniu i testach zdam relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Eee,ten UMBX-S700L ,będzie super na 100%, mam odpowiednik Tx-a. właśnie pod takie łowienie .Natomiast pod lżejsze główki do 7g +guma 2" z dwuskładów Phenixa to FX-y z 2 na końcu są super ,choć najdynamiczniejszy jednak FX862-2 i można odrobinę przeciązyć tak do 9g główka. Yglo,tak myślę ,żeFX 802-2 przypasiłby Ci, jeśli ta właśnie długość jest wyznacznikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Witam A próbował ktoś z kolegów forumowiczów łowić okonki Kijem ATC P7000 drugiej generacji?Jest to jednoskład cw. 1-10gram 6-12 lb Pozdrawiam Edytowane 18 Lipca 2013 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Do delikatniejszego łowienia i lżejszych główek mam kijek na blanku S842-2-MHX i spisuje się wyśmienicie tak do 8 gr przeciążony nie chodzi już jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A u mnie chodził jeszcze dobrze przy 10g+5cm na 4-6m ,ale to już był maks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Do delikatniejszego łowienia i lżejszych główek mam kijek na blanku S842-2-MHX i spisuje się wyśmienicie tak do 8 gr przeciążony nie chodzi już jak trzebaBo ten blank jest dokladnie do tych przynęt do jakich jest opisany. czyli 9 gr. W tym zakresie i za ta kase jest naprawde fajny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Bo ten kijek ,to jedna z lepszych krótkich okoniówek w dwóch kawałkach,Zgadza się łowiłem nim na lekkim przeciązeniu,ale tak lubię co np przy sandaczowaniu byłoby nie do przyjęcia.Powiedzałbym ,że w mojej wsi jest prawdziwe zagłębie S842-2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbox4 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Pewnie nie tylko w twojej .Dobre blanki za dobre pieniądze jak ktoś nie szuka super szybkiego kija. Lekko zbrojone sa fajną alternatywą dla masowo produkowanych pseudo okoniówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi