zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 zima jak H****j juz dawno takiego rozpierdzielu nie bylo, juz drugą altanke mi śnieg roz***dolił :/ kupilem fx 701 od kolegi ark70 http://jerkbait.pl/topic/8759-hand-made-ark-70/page-3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Faktycznie rozpierducha totalna z tą zimą.Już dość bo oh........ idzie Jak pamiętam dobrze to w ubiegłym roku o tej porze już pływałem po Odrze za klenikami Gratuluje zakupu wykałaczki Napisz potem kilka słów jak Ci się sprawdziła.Mam w planach na ten sezon ukrecić jeszcze patyka na pasiaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) No Tomek to masz superowe narzędzie.Porównamy z Kawalcową "kocią łapką" .Jak oglądam tą łapkę, rok wykonania 2004 to poprostu mistrzowstwo świata w wykonaniu Kawalca.Też nie mogę soę doczekać na jakieś testy.U mnie jest już chyba z 50cm śniegu.Dzisiaj wyjechałem z garażu 2m, jak zobaczyłem jak to wygląda od razu świstaka do garażu wprowadziłem, telefon o urlop i pozamiatane .Sypie nadal, ptaków u mnie niesamowite ilości, jabłka, owies i smalec zchodzi w zastraszająym tempie, a do sklepu nie ma szans pojechać .Tak wygląda oblężęnie puszki . Edytowane 15 Marca 2013 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Józko potestujemy kije razem jak zoma pojdzie w czort... przy okazji kolowortek przywioze i cos jeszcze , i wezm to cos od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Józko potestujemy kije razem jak zoma pojdzie w czort... przy okazji kolowortek przywioze i cos jeszcze , i wezm to cos od ciebie Czas abyś na muchie spróbował .Kręćka też sprawdzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 no ale musisz byc moim nauczycielem hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 no ale musisz byc moim nauczycielem heheMyślę, że jak wyjdzie ze swojego igloo, to będzie chętny, do służenia wszelkimi naukami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 no ja myśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ślicznie ta Twoja okonióweczka się prezentuje, mi na tym samym blanku kręci okoniówkę Matusiak ciekawe jak się sprawdzą na pasiastych wilczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 no mam nadzieję że będzie fajna jej zadaniem też będą pstrągi na jigi i przy okazji jakieś wobki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joza67 Opublikowano 15 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Na pstrąga mam świeżutką na FX 793-2 z Phenixa i mam nadzieję ją w tym roku przetestować może pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Odświeżę temat. Dużo już było w wątkach o kijach okoniowych o blanku MHX S842-2. Opinie są, że jest to raczej wolniejszy kij. A czy miał ktoś może do czynienia z spin-jigami MHXa w jednym kawałku?Mam na myśli spin jigi SJ720 4-8 lb, x-fastsj781 6-10 lb Albo popping w jednym kawałku?P842 - 4-10 lb Gdyby ktoś miał jakieś doświadczenia, będę wdzięczny. Ciekawi mnie też porównanie ze wspomnianym S842-2.pozdrawiam i z góry dzięki za każdą opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Miałem popinga w jednym kawałku ale tego P - 843.Zupełnie inny niż taki sam w dwuch kawałkach, łagodniejsze ugięcie gróbsza i mocniejsza część szczytowa a dół łagodniejszy, grafit w wyższym module no i blank wyrażnie lżejszy.Ogólnie -fajny blank,miota tak do 20g+9cm gumaczek,to max komfortu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 To szukasz blanku pod okonia, czy pod sandacza na lekko ?Jeśli pod okonia to nie okresliłbym S842-2MHX jako zbyt wolny,mamocniejszą i nie gnącą się od samego początku szczytówkę jak odpowiednik StC Avid 4-8LB ,czy FX701 Phenixa ,choć jigi obsługuje w tych samych gramaturach .Napisz jakich przynęt zamierzasz używać i na jakiej głębokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) Mam dwa kije na S842 tyle że w jednym kawałku , jeden pod multik a drugi pod korbę - niestety cokolwiek będę mógł powiedzieć po weekendzie , bo puki co nie były nad wodą. Na sucho wydają się dość szybkie , uzbroiłem w minimy - zobaczymy jak się spiszą. Edit:Byłem , testowałem wersję pod korbe. Rzuca od 2g do 9g komfortowo . Odczucia branie niestety nie zaznałem Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Rafał, na okonia typowo. Z tym popingiem może faktycznie się rozpędziłem, bo to już pewnie sandaczówka. O elixirze, avidzie i s842 przeczytałem chyba wszystko, no a ostatnio w oko wpadły mi te spin jigi mhx, stąd pytanie. Tym bardziej, że ten lżejszy opisany jest jako x-fast.Chciałbym, żeby kijek był maksymalnie szybki, żeby opad w 100 % kontrolować. Przynęty etypowe, gumy 3-5 cm na 3-8 g ołowiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 (edytowane) StC i Phenix są troszkę szybsze od MHXa i dokładniej zasygnalizują delikatne brania szczególnie na przynętach z dolnego zakrasu CW.Natomiast MHX pewniej zatnie i sponiewiera ewentualny przyłów.Przy pewnie biorących okoniach w podanym CW sygnalizacja jest na tym samym poziomie,choć miałem wrażenie że w MHXie poczułem szybciej niż widziałem na szczytówce, no i pewniej obsługuje obrotówki 2-3. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.Z.WS Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Z racji iż jest to mój pierwszy temat chciałbym się przywitać.Powitać!Jestem dosyć młody gdyż mam 13 lat.Łowię od 2 lat na spinning.Ostatnim czasem zainteresowała mnie odmiana spinningu, casting.Chciałbym się tu dowiedzieć jak skomplementować sprzęt castingowy i jak złowić szczupaka na 120cm i okonia na 45cm A wracając do Tematu:Chciałbym się dowiedzieć jaki powinien być blank pod okonia.Chodzi mi to o klasyczne łowienie garbusów na główki, obrotówki, woblerki .Łowię na Jeziorem Rożnowskim, Zalewem Solińskim, Dunajcu, Rzadziej nad Sanem, Popradem.Średnia głębokość na jakiej łowię to 2-8m ale nad Zalewem Solińskim często ponad 40mJedno jest pewne ma to być kij 185cm-240cm do połowu z łódki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe_79 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witaj Szymon. szukasz czegoś z dolnej, średniej czy górnej półki cenowej? Może na początku popatrz na początku Batsony z serii Popping. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.Z.WS Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Witaj Szymon. szukasz czegoś z dolnej, średniej czy górnej półki cenowej? Może na początku popatrz na początku Batsony z serii Popping.Chodzi mi o blank do 250zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Sorry za ofa , ale ja też chcę się przyłączyć do twojego pytania tj: Jak złowić szczupaka na 120cm i okonia na 45cm mimo że jednego i drugiego zaliczyłem w takich rozmiarach. Chętnie to powtórzę.W tych pieniądzach na pewno znajdziesz coś w BATSONIE lub MHX Edytowane 3 Października 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.Z.WS Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Sorry za ofa , ale ja też chcę się przyłączyć do twojego pytania tj: Jak złowić szczupaka na 120cm i okonia na 45cm mimo że jednego i drugiego zaliczyłem w takich rozmiarach. Chętnie to powtórzę.W tych pieniądzach powinno coś się znaleźć w BATSONIE lub MHXOkoń ponad 45cm? a masz zdj. chętnie obejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Okoń ponad 45cm? a masz zdj. chętnie obejrzęJest takie dwa łowisku niedaleko mnie gdzie już padały 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon.Z.WS Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Jest takie dwa łowisku niedaleko mnie gdzie już padały 50 A masz zdj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 (edytowane) Niestety nie ,bo nie zawsze zabieram ze sobą aparat. W Rożnowie i Solinie pływają jeszcze większe z tego co wiem i widziałem Edytowane 3 Października 2013 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi