woblerwz Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Dla mnie szczupakowych. I grubych garbow. ale przyznam się że od pewnego czasu to pstrągi na rzeczkach do 6 m szerokości. Bo małe są i zapomnieli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Witaj Kolego .Doswiadczenie w spiningu ma srednie ,ale chetnie pomoge . Szczerze polecam Tobie kijek na okonie na blanku Seeker SP 653 S . 198 cm 4-10 lb .3-14 g. Moje Lowiska to niemieckie wody . Glowna rola kija to mala zakrzaczona rzeczka -wolna plynaca . Miejscami z dosc silnym nurtem .Sredniej glebokosc to 1,5 m . Rybostan glownie klen od 50 cm i pstrag od 40 cm .Czasami szczupak od 60 cm w gore . Nie ma zartow -troc tez sie trafia .Czesto przylowem sa okonie od 30 do 35 cm .Drugim zadaniem postawionym przeze mnie to kanal do 4,5m glebokosci .Sandacz na lekko i okon glowka 10g max plus kopyto 3 . Cel 3 - lowienie z lodki ryb sredniej wielkosci szczupak , sandacz , okon . Dzsi testowalem blank .lowilem na wobler 2 godz-mala rzeczka .Kazde punkniecie czuc niesamowicie w dloni . Celnosc rzutow -snajperska !! real!! .Wyniki to 2 klenie 50-siataki .Opisze krotka moje spostrzerzenia . po pierwszym braniu sadzilem znowu mam okonia . 30 sekund holu i pod nogami laduje klen 50 cm .Wow !! kurde co to za blank ze z taka lekkosci ryby wyskakuja z wody . po prostu hol jak Na KLATE!! Drugie branie identyczna sytuacja . Od tego momentu zawital do mnie Usmiech na twarzy od ucha do ucha .Kurde ale mam wedeczke !! To jest ta moc blankow ze szkla . Oczywiscie mam inne kije wysoko modulowe weglowe .Testowane na tej rzeczce .Jednak Szklak w tych warunkach bije konkurencje na glowe pod kazdym wzgledem . Nie pisze ze kije weglowe sa zle . Chce podkreslic ze wedkarz powinien miec kilka wedek na roznym blankach ,aby dostosowac sie do warunkow na wszelakich lowiskach .Dobrym pomyslem ze zaczac od szklaka . Jestem na 100 procent pewny ze gdy zdecydujesz sie na szklaka to nie bedziesz zalowal . Wybor nalezy do Ciebie . Sadze ze cos pomoglem . Pozdrawiam Zbigniew Ps juz mam plany na szklaka 12 lb !!To bedzie frajda ! Edytowane 7 Października 2013 przez krokkop 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Dziękuję Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krokkop Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Dziękuję Zbyszek Prosze Bardzo ! Warto miec szklaka w arsenale !! Pozdrawiam Serdecznie Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajda Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Seeker ma to coś z czym trudno się rozstać, sam kolor blanku czarny błyszczący ugięcie po rękojeść przyjemność z holu pstrąga nie ocenione, przez lata służył mi i nie wyobrażałem sobie wyjść na pstrągi bez tej wędki dla znawców dla koneserów dla wędkarzy którzy lubią miękkie blanki napewno polecam jednak zapewniam was że są skuteczniejsze wędziska gdzie ilość spadów pstrąga będzie zdecydowanie mniejsza w porównaniu do seekera.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Seeker ma to coś z czym trudno się rozstać, sam kolor blanku czarny błyszczący ugięcie po rękojeść przyjemność z holu pstrąga nie ocenione, przez lata służył mi i nie wyobrażałem sobie wyjść na pstrągi bez tej wędki dla znawców dla koneserów dla wędkarzy którzy lubią miękkie blanki napewno polecam jednak zapewniam was że są skuteczniejsze wędziska gdzie ilość spadów pstrąga będzie zdecydowanie mniejsza w porównaniu do seekera.PozdrawiamPaweł czemu nie napisałeś na co łowisz obecnie .Masz rastka na myśli-UL .Napisz nie wstydź się, ja nie obawiam się Twojej wiedzy mimo 14 postów :lol: .Chłopie podziel się wedzą bo masz jej pełną kopalnię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A opowidzcie coś o blanku Phenix FX 802-2 .Łowił ktoś wędką na tym blanku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A opowidzcie coś o blanku Phenix FX 802-2 .Łowił ktoś wędką na tym blanku ?Kolega mój ma to ten do 7g?O tego pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Kolega mój ma to ten do 7g?O tego pytasz?Ten jest z opisu do 10 g, 2,44 m. Też jestem ciekaw jak on się sprawuje i jak można go odnieś do dłuższego brata 2,6 m (FX 862-2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ten jest z opisu do 10 g, 2,44 m. Też jestem ciekaw jak on się sprawuje i jak można go odnieś do dłuższego brata 2,6 m (FX 862-2). A tak, bo słabszy ma opis 801-2 to do 7g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylweczek Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja od siebie z czystym sumieniem polecę do łowienia okoni elixiry. Łowiłem kijkami o cw: 0,8-7g jak i 0,8-10g. Z racji tego, że jednak mam mosqutio, to zdecydowałem się na phenixa o cw 3-10g. Nie żałuję żadnej wydanej złotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Seeker ma to coś z czym trudno się rozstać, sam kolor blanku czarny błyszczący ugięcie po rękojeść przyjemność z holu pstrąga nie ocenione, przez lata służył mi i nie wyobrażałem sobie wyjść na pstrągi bez tej wędki dla znawców dla koneserów dla wędkarzy którzy lubią miękkie blanki napewno polecam jednak zapewniam was że są skuteczniejsze wędziska gdzie ilość spadów pstrąga będzie zdecydowanie mniejsza w porównaniu do seekera.PozdrawiamSuuuuuuper!!!! Dawno się tak nie ubawiłem czytając post!!!!!!!!!!!!Gratuluję poczucia humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I'm Happy :)™ Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Nwm czy koledzy pamiętają mnie ale niedawno moim nickiem bylko: Szymon.Z z racji iz stary gmail sie usuną sam zrobilem nowe konto na gmailu a tym samym na jb.pl nie wiedząc że istnieje zmiana email.Z góry przepraszam za zaśmiecanie serwisu.Wracając do pytania:Potrzebuje blanku pod okonka do polowu z lodzi wiecdlugosc do 213cm cw max do 12g i cos co was zaskoczy cena do 80 zl xD Myslalem nad czyms z Batsona ale moze znacie inne fajne blanki Z góry Thanks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 troche lipa z tym NIEWIEDZIAŁEM skoro SAM CI NAPISALEM ZE ISTNIEJE TAKA MOLZIWOSC... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Ciężko będzie Ci kopic blank, za 80zł ale może ktoś ma jakiś zbędny i Ci odda za grosze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Za 80 zł to Ty seryjnego ciekawego wędziska nie kupisz a co dopiero batson'a. Na pewno BATON'A snickersa czy pawełka XXL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Może za tą kasę tu coś znajdziesz http://www.sklep.brc.com.pl/pl/p/Blanki-CRB/142 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Za taka kasę to możesz wybierać ze szklaków batsona między spg780 a 782 i jeszcze chyba w BRC są grafitowe blanki CRB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 I odbiór osobisty bo wysyłka pewnie ze 35 zeta a w FC nawet 50 chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Ze szkalak batsona to jak już pod okonia to 780 , robiłem coś takiego , daje rade , nie gubi ryb ale trzeba ten kij polubić mimo wszytko , bo blank niczym krowi ogon . Okonie i szczupłe do 50cm spokojnie. Generalnie pod rybą go nie złamiesz, tyle że musisz uważać aby szczytówka nie wkręciła się w kołowrotek Blank dośc obficie zatopiony w czarnej farbie , można to oskrobac ale trzeba być wytrwałym . Jak chcesz super budzeta to polecam . Edytowane 22 Października 2013 przez DawidGno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 blank 80złprzelotki jakieś minimy 50złnitka 10złzestaw do lakierowanie 50złuchwyt kołowrotka minimum 30złpianka 30złklej 5minut 20złrazem 270zł do tego włożony czas wysyłki itp.za tą kwotę kupisz już przyzwoitą seryjną okoniówkę, a jak chcesz się uczyć RB to możesz wziąć jakiś używany seryjny kij i próbować przezbroić, bo blanki w tej kwocie będą raczej średnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Ale jaki szpan na dzielnicy że na swojego kija ryby łowi A na to już nie ma przelicznika Szczęśliwy kolego , jak nie dostaniesz bana za multikonto , to załóż sobie temat że przygarniesz "rodbuildingowe" a może coś się tobie skapnie, ode mnie byś miał już uchwyt kołowrotka , jakaś eva tez by sie znalazła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Kłaniam się Szanownym Kolegom. Noszę się z zamiarem złożenia okoniówki (cudzymi, uzdolnionymi rękoma, rzecz jasna). Wędki, która pozwoli skutecznie łowić gumowymi przynętami o długości do 5-6 cm na główkach o masie od 1,5 do 5 gr. Woda stojąca, metoda jigowa. Skutecznie, tzn. katapultować na zadowalającą, obiektywnie, odległość, zapewniać czucie przynęt w ww. zakresie wagowym, sygnalizację brań "na dotyk" a nie "na oko" oraz solidną amortyzację w czasie holu (preferowana parabola, szczytowe ugięcie odpada). Interesują mnie wyłącznie jednoskłady o długości w przedziale 200-215 cm. Kij sparowany będzie z młynkiem o masie 190 gr i plecionką o mocy ok. 3-4 kg. Do tej pory wytypowałem 3 opcje: St. Croix Legend Xtreme 5S70LF-B XtremePhenix Elixir FX 701-1-BCTS Elite Mag Spin ES660 Czy ktoś z Was miał lub ma wędki na którymś z ww. blanków? Czy faktycznie St.C i CTS są dwukrotnie lepsze od Phenixa, na co wskazywałaby cena? O ile Elixira znam (łowiłem nim), nie wiem, czego mogę spodziewać się po znacznie droższej konkurencji, poza korzystniejszą estetyką, rzecz jasna Naturalnie, każda inna propozycja jest mile widziana, nie mniej jednak, najbardziej zależy mi na rzeczonych 3 konstrukcjach. Gdybym do tego mógł prosić o zdjęcia ugięcia St.C i CTS, byłoby świetnie. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 701 mam, bardzo fajny kijek... ubrany na lekko spełni twoje oczekiwania... do tych przynęt które podałeś idealny... ja zaprzestałem poszukiwań okoniówki jak zakupiłem fx... czucie przynęty bardzo dobre, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tomek jak masz tz w co ubranego tego FX ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi