Kuba Standera Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 A dla mnie, w tym momencie, to Fishing Art Napisałbym, opisał czego trzeba i czekał az mi raz-dwa blank w KRK ukręcą.Panowie - mamy wreszcie prawdziwą pracownię "budującą" wędki od zera. Od maty węglowej nawijanej na pręta.Starajmy się to wykorzystać! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Dzięki Tomku. Tak, to zacny blank. Łowiłem nim nieco (ubranym w tytany Fuji) a widziałem jeszcze więcej, tzn. jak świetnym narzędziem do połowu okoni jest we wprawnych rękach (701-2 akurat, ale to z grubsza zbliżona koncepcja). To jednak taki wariant minimum - znany, tani, bezpieczny. I nieco zbyt wolny. Nieznane zaś korci, promesą czegoś jeszcze lepszego... Czy się mylę? No właśnie, może się tego dowiemy w tym temacie. Na co, nie ukrywam, liczę Edytowane 25 Października 2013 przez Dienekes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Jakubie, napisałem, a jakże Ewentualne posiadanie polskiej konstrukcji, w Polsce wykonanej - dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Karolu ubrany jest w tytany fuji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Można go "przyspieszyć' Tichami .W tej kategorii blanki z FA mogą przynieść rozczarowanie,- mimo, że polskie... Phenix z serii M-1 MXS69L jak ciągnie Cię na eksperymenty powinien być doskonały Edytowane 25 Października 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Eksperymenty? Nie. Raczej na sprawdzone rozwiązania stosowane przez innych Rzucę okiem na M1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 (edytowane) Nieznane zaś korci, promesą czegoś jeszcze lepszego... Czy się mylę? No właśnie, może się tego dowiemy w tym temacie. Na co, nie ukrywam, liczę Edytowane 25 Października 2013 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tak, nieznane mi. Nie chcę eksperymentować jednak i stąd ten temat. Liczę, że ktoś wie coś, co usunie "nie" z "niewiadome" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Koledzy szanowni nie porównujcie FX 701-2 w dwóch kawałkach z FX 701-1 w jednym kawałku.Dwie zupełnie różne konstrukcje.Sam się kiedyś na to nadziałem.FX 701-1 znacznie szybszy.No i nie jest na pewno dwa razy gorszy od wymienionych St.C i CTS jak wskazuje cena, o ile w ogóle jest gorszy.W/g mnie cena blanku to żaden odnośnik lepszości czy gorszości, tu się bardziej liczą indywidualne preferencje użytkownika,że tak się wyrażę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Wybacz wadliwe założenie. Wynika ono z zerowej wiedzy i naiwnego przeświadczenia, że rożnica pom. 700 zł a 290 zł nie bierze się z powietrza Pisałeś o preferencjach. Zechcesz rzucić na to więcej światła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Proszę bardzo .Zależy co kto lubi i ceni bardziej.Jeden woli czuć gdy rybka powącha przynętę albo nawet gdy ma dopiero taki zamiar ,a inny ma to gdzieś i nie potrzebna mu aż taka czułość ,ale za to ceni sobie bardzo jak okonek powiedzmy 25cm ugnie kijek w parabolę.Tak w skrócie o tego typu sprawy mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Aha, to wiem. Liczyłem bardziej na charakterystykę ww blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 I ten bardzo zgrabnie i obrazowo podany przedział zawiera bardzo duuuużo przez jednych uwielbianych a przez innych obśmiewanych okoniówek.Brawo Rafał,- dawno już nie przeczytałem tak trafnego podsumowania na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 A who is who, że tak spytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tak trochę mi trudno z pamięci.musiałbym mieć wszystkie trzy na raz a w tej chwili nie mam.Ale z tego co pamiętam FX bardziej mięsisty od w/w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 jak widac, pytanie sprecyzowane to trudna materia ... nie ma o czym gdybac najbardziej zależy mi na rzeczonych 3 konstrukcjach. Gdybym do tego mógł prosić o zdjęcia ugięcia St.C i CTS, byłoby świetnie. a mozeby tak spotkac sie nad woda i dac koledze pomacac wedki zbudowane na tych blankach? az nie chce sie wierzyc, ze w warszawie nie ma takiej mozliwosci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Wybacz wadliwe założenie. Wynika ono z zerowej wiedzy i naiwnego przeświadczenia, że rożnica pom. 700 zł a 290 zł nie bierze się z powietrza Pisałeś o preferencjach. Zechcesz rzucić na to więcej światła?Nie bardzo rozumiem tej relacji cenowej.Być może kolega pomylił blanki i porównuje serię FX z TX.Chyba ,że porównywałeś FXa z Elitką.Co do porównania FX701 w jednej i dwóch częściach Skalek ma 200% racji ,blanki z zupełnie innej kategorii.Z kolei M1 ma 10 LB i jego komfort łowienia zaczyna się tam gdzie Autor wątku chce kończyć ,czyli 5g. Edytowane 30 Października 2013 przez Dąbek 111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2013 (edytowane) Wg moich ustaleń Phenix FX 701-1-B kosztuje ok 300 zł, CTS o porównywalnych parametrach 510 zł + 80 zł za wybór koloru (no bo jak nie skorzystać z tak fajnej opcji? ), zaś St. Croix Legend Xtreme, który byłby nieco mocniejszy (i za mocny w efekcie) to wydatek rzędu 680-690 zł. Cieszę się, że nie tylko ja dostrzegam, że M1 to nie to, czego poszukuję Na chwilę obecną jestem zdecydowany na Phenixa i pewnie na nim poprzestanę. Dzięki uprzejmości Tomasza eS zobaczyłem ugięcie wędki wykonanej na tym blanku i jest takie, jak lubię. Jeśli jest do tego szybszy, niż 701-2, którym łowiłem, to będę kontent. Edytowane 30 Października 2013 przez Dienekes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Czyli poszukiwania okoniówki zakończone .Najpawdopodobniej to najlepszy wybór cena-preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Też tak to widzę. Phenix to sprawdzony, łatwo dostępny pewniak. Nie ma co kombinować. Te drzwi już otwarto. Dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 (edytowane) Będziesz odliczał? Edytowane 31 Października 2013 przez Pumba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ile jeszcze dni do utraty tchu .... Haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Będziesz odliczał? Owszem, ale po cichu :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Owszem, ale po cichu :lol: eee ... partacz daj sie nacieszyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Uważaj o co prosisz - peemkę codziennie będę Ci serwował Aha, aby odliczać, trzeba znać termin. Ja go nie znam. Nie znam też terminu... poznania terminu. Więc... No, sami rozumiecie. To nie ze złej woli wynika. Ino z niewiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi