Art__RZ Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Może być i w jednym kawałku a tak poza tym to sam bym chciał dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego phenixa.Widzę że byłęś szybszy odemnie. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez Art__RZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 kupiony na okonie, ale w sumie na koncie więcej ma szczupaków i świnek hahah napawdę polecam, jeden z tych ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 A ja polecam Phenixa DragonFly DFX801 do 7g ,240cm w jednym kawałku,do paproszenia idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 http://jerkbait.pl/topic/19340-jaki-blank-do-okoniowania-potrzebna-porada/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jeśli masz jeszcze tego IST 993F dorób do niego dodatkową część szczytową z wklejką.Z pozdrowieniami,drzejko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Fx 711-2 7lb do 7g fantastyczny, cięty blank i w dwóch kawałkach, rzuca od 1 do 7-8g, najlepiej pracuje przy 2,5-4g, 35cm rybki podnoszę kijem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidGno Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 MHX 842-2 jak i wersja w jednym kawałku MHX 842 - blanki bardzo uniwersalne , nadające się do paproszenia jak i walenia o dno główkami 7g + kopytko. Robiłem dwa casty i jeden spinning na tych blankach i każdy z nich spisywał sie wyśmienicie , czy to na forecastach czy na minimach. Z resztą nie raz był wałkowany temat tego pręta i złych opinii nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Fx 711-2 7lb do 7g fantastyczny, cięty blank i w dwóch kawałkach, rzuca od 1 do 7-8g, najlepiej pracuje przy 2,5-4g, 35cm rybki podnoszę kijem.Potwierdzam, super blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 A czy możecie mi powiedzieć czy duża jest różnica w czułości i szybkości blanku między fx 701-1 a 701-2 i co to za blank Fx 711-2 7lb bo nie mogę go nigdzie znaleźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art__RZ Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Jeśli masz jeszcze tego IST 993F dorób do niego dodatkową część szczytową z wklejką.Z pozdrowieniami,drzejkoJak budowałem kijka na tym blanku w Fishing Center tak też chciałem zrobić ale pan Ireneusz powiedział że już teraz tak nie robi.Znasz kogoś lub pracownię która się tego podejmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter kayak Opublikowano 11 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 A ja polecam Phenixa DragonFly DFX801 do 7g ,240cm w jednym kawałku,do paproszenia idealny Witam, Prośba do koguta ... jak sprawuje się DFX801 ?Jak ze spadami ? Wędkę chcę zrobić na tym blanku pod okonia.Da radę pod woblerkami z duŻym oporem np. HORNET NR 2 , NR3 ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Witam mam zamiar zrobić swoją pierwszą wędke pod okonia,i szukam blanku w niedużych pieniądzach, główki od 3g-12g plus guma,blank z pewnym zapasem mocy i zarazem czuły w dolnej granicy,czasem łowienie sandacza na lekko i jako przyłów.może coś podobnego do blanku Lamiglas XL782 tylko ciut dłuższy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Jak chcesz to mam na sprzedaż 2 kije na blankach jakich szukasz Phenix M1 MX-S69L 3-12g lub MHX DS821 3-10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki ale chciał bym coś wystrugać własnymi rękami,jakoś mnie tak naszło Edytowane 27 Lutego 2015 przez KacperG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 przeslij mi zdjecja mhx na e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Parę okoniówek ukręciłem i paroma łowiłem,więc mogę stwierdzić subiektywnie oczywiście ,że wbrew pozorom ,a może raczej fabrycznym opiso ciężko o blank który dobrze obsłuży oba krańcowe zakresy.No chyba że te 3gołowiu + minimum5cm kopytko,ale na spokojnej,stojącej i nie głębokiej (do 3m)wodzie.Piszę oczywiście o kiju który w górnym c/w ma równocześnie obsłużyć 12g+guma.Phenix 10lb jak i wspomniany MHX zaczyna prawidłowo gadać od minimum 5g+guma ,a najlepiej od 7g+5cm.W dolnym zakresie obsługi plemników, trzeba już szukać w blankach 6 i 8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur 17 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Sam poszukuje czegoś 1-6 g coś rozsądnego( mhx s871 albo jakieś matagi)?możę coś innego podobnej kasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Gumy jak i woblery będe używał takie od 5cm+, łowić na paprochy nie lubie, szukam właśnie jakiegoś blanku rzeby połowić w jeziorze jak i w rzece w wolniejszych miejscach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Mam jeszcze na sprzedaż bardzo ciekawy i fajny kijek kolegi - na blanku Talon ITM 4-8lb 2-9g. Bardzo polecam ten blank. Sam chyba ukręcę sobie kijek na tym blanku, bo bardzo mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 Gumy jak i woblery będe używał takie od 5cm+, łowić na paprochy nie lubie, szukam właśnie jakiegoś blanku rzeby połowić w jeziorze jak i w rzece w wolniejszych miejscach W takim razie sprawdzą się powyższe. Sam poszukuje czegoś 1-6 g coś rozsądnego( mhx s871 albo jakieś matagi)?możę coś innego podobnej kasie?Jeśli przynęty 1-6g to seria Mirage Phebixa będzie OK.Właśnie kończę MF761-1 główki 4g+gumka 5cm to raczej maks komfortu.FX701 dobrze obsłuży gumki 3-5cm na 2,5-7g, można lekko przeciążyć, ale szczyt delikatnie klęka.Ja lubię takie łowienie szczególnie gdy wieje.MHX S871 też będzie dobry w przedziale 1-6g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 27 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2015 To co mi sie podoba to w jedno składzie tak jak i to wyżej, ja szukam w dwu,nteraz już sam niewiem najlepiej to bym chciał wyrzut jak najniżej i do 21cw,nic trzeba szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Kolego Kacper do 20g to jednym blankiem nieobskoczysz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A te blanki do ok 10-12g ile realnie mają? jakie realnie obsłuży przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zależy które. MHX DS821 opisany jest 3-10g, realnie dobrze łowi się od główki 5g + gumka 2" do 15g + guma 3". Phenix MX-S69L opisany jest 3-12g, realnie wg mnie główka 5g + gumka do 12, góra 14g + smukła gumka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Miał ktoś może styczność z powyższym blankiem w wersji nano, bądź standard z FishingArt ?Interesują mnie również opinie użytkowników kijków okoniowych zbudowanych na blankach ze stajni FA. Blank pod okonia FA SLXF666-1N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi