Tarłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam,najtaniej przerobić jakąś swoją starą wędkę, można z przeciętnego kija zrobić całkiem przyzwoity a jak nie wyjdzie to nie będzie wielkiej szkody.Myślę, że większość Tych co zaczynali samodzielnie zbroić od tego zaczynała.Powodzenia,Tarłoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dzięki za spostrzeżenia !!! Teraz chyba jednak dołożę parę złotówek żeby nie łowić kluskom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Dzięki za spostrzeżenia !!! Teraz chyba jednak dołożę parę złotówek żeby nie łowić kluskom dokładnie , zakładałes budżet 200zł to te dwie dychy przebolejesz a będziesz miał super blank pod okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybspinn Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Oszczędzę na przelotkach, założę dwie mniej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 (edytowane) Odświeżę trochę temat...Poszukuję blanku na okoniówkę 1,98-2,10 do kwoty 300pln. Z racji tego, że wędkuje w miejscu gdzie nie trzeba szukać ryb i bawić się w UL, tylko łowi się ładne okonie kij ma być przeznaczony do gumek max 7,5cm na główkach 5-10g, a także do woblerów i okoniowych obrotówek. Kij musi również poradzić sobie z nieuniknionym, regularnym szczupakowym przyłowem rzędu 70-80cm. Oczywiście ma być szybki, czuły i nie gubić rybek Myślałem o SJ782-2-MHX, jakie jeszcze blanki wziąć pod uwagę? Może coś z Bastona? Edytowane 4 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Kolega rozważy MHX SJ9000-2 pod normalne opiniowanie jak znalazł. W moim wątku kolega @Malcz troszkę o nim napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Hubertus dzieki za sugestie ale lowie tylko z łódki wiec przydałoby sie jednak cos krótszego...Ewentualnie myslalem jeszcze o p843-2 Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 P843-2 to armata z c.w. 2x większym niz poszukujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Sorry, chodziło mi o p842-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie to moze ja sie wetnę i tez zapytam o blak na pasiaki:Poszukuję blanku typowo na okoniówkę 1,98-2,10 do kwoty 300pln. Z racji tego, że wędkuje w miejscu gdzie nie trzeba szukać ryb i bawić się w UL, tylko łowi się ładne okonie kij ma być przeznaczony do gumek max 7,5cm na główkach 5-10g, a także do woblerów i okoniowych obrotówek. Kij musi również poradzić sobie z nieuniknionym, regularnym szczupakowym przyłowem rzędu 70-80cm. Oczywiście ma być szybki, czuły i nie gubić rybek Myslalem o SJ782-2-MHX albo S782-2-MHX Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Panowie to moze ja sie wetnę i tez zapytam o blak na pasiaki:Poszukuję blanku typowo na okoniówkę 1,98-2,10 do kwoty 300pln. Z racji tego, że wędkuje w miejscu gdzie nie trzeba szukać ryb i bawić się w UL, tylko łowi się ładne okonie kij ma być przeznaczony do gumek max 7,5cm na główkach 5-10g, a także do woblerów i okoniowych obrotówek. Kij musi również poradzić sobie z nieuniknionym, regularnym szczupakowym przyłowem rzędu 70-80cm. Oczywiście ma być szybki, czuły i nie gubić rybek Myslalem o SJ782-2-MHX albo S782-2-MHXS 782-2 jak najbardziej będzie odpowiedni ale pomyśl jeszcze o nieco dłuższym S-842-2 jak najbardziej pod okonie się nadaje. Maksymalnie obsłuży Ci te 10g + smukłe 3'. Blanki z serii SJ są zbyt mocarne do łowienia okoni. No chyba ,że regularnie łowisz okonie 40+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Regularnie to lowie 25-35cm + szczupakowy przyłow ok 70cm ale 40cm sztuk tez jest duzo i sa i większe bo to Szwecja. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Kolega szuka blanku pod szwedzkie okonie- tak najprościej mówiąc. Z oferty mhx... Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez Wania Wstania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Dokładnie-szwedzkie okonie + nieunikniony częsty szczupakowy przyłowSkoro SJ782-2 za mocny, to moze SJ781-2 byłby ok? Tak, jak pisałem-max główka 10g i 7,5cm guma, wiec realne max cw ok 15g Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Musi byc dwuczesciowy czy moze byc w 1 kawalku? Okonie lowisz na plecionke czy na zylke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Kwestia rozważenia ale moze byc tez jednosklad, natomiast w kwestii metody, to zdecydowanie plecionka 0,08-0,1 Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Łowisz z łódki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Tylko i wyłącznie z łódki stad nie chce niczego dłuższego niż ok 210cm, a najlepiej krótszy. Wiem, ze to jest temat tylko o blankach MHXa ale ewentualnie myslalem jeszcze o czyms z Batsona np RX6 i moze SB781 albo SP841(?) Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Polecam zielonego Seekera S703-2 z sglassu Miałem sam podobny dylemat do rozstrzygnęcia i rozstrzygnąłem go właśnie w ten sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Paweł ja wiem ze lubisz ten blank ale szwedzki przyłów trochę pozamiata łowiącym. Zresztą zweryfikujemy z moim 10lb z grafitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 eeee.... z łódki ? Moze troche zabawy bedzie ale spokojnie moim zdaniem. Nie da się tak żeby i okoń nie spadł na plecionce i przyłów wyjechał na klate No chyba że customowy Loomis z fishing center ten słabszy - w sumie do tego co kolega szuka .... tylko ze "ździebko" poza budżetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tej zabawy moze być dużo a nie wiecej. FC NFC i owszem ale będę miał 10 lb Croixa który trzyma na plecionce a dolnik uruchamia mniej więcej 80cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 seryjny czy customowy ? Bo jak customowy to po co drażnisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Custo. Dropshot MLXF w dwuskładzie o długości 7'2" którym mam zamiar wygrać zakład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zamiast szpanowac cutomami lepiej cos koledze poleć z LIBERTY 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi