Krismuaythai Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Potrzebny mi kij szybko, wiec chciałbym skupić sie na opiniach kolegów którzy mieli odczynienia z tymi blankami zeby mieć jakiś ogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uvex Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 (edytowane) Jak w temacie szukam blanku w jednej części długość do 2.3m moc 4-5lb, zakres przynęt 2g+keitech 2” do 7g+ keitech. Póki co zastanawiam sie nad Suzuki 4lb, ULXF4lb oraz Kraag 5lb. Co możecie powiedzieć o tych blankach koledzy?? Moze macie inne propozycje?? Jeżeli chodzi o ulxf to tutaj masz wszystko http://jerkbait.pl/topic/5103-fishingart-pracownia-rodbuildingowa/page-86 Jeżeli ma być 7 gram + nieduża, smukła gumka to raczej ten do 6 lb Odnośnie kraga F to proponuję Ci gdzieś potestować, gdyż jest to całkowicie inna konstrukcja jak ulxf. Być może krag xf będzie lepszy. Osobiście wiem tylko tyle że ulxf jest bardziej uniwersalny i spokojnie ogarniesz wszystkie okoniowe przynęty, nie tylko gumki. Kragi bardziej ukierunkowane są pod silikon Edyta: Jest jeszcze z FA ulf ale zakładając te 7 gr + keitech to też raczej do 6 lb Edytowane 2 Grudnia 2017 przez uvex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Jak w temacie szukam blanku w jednej części długość do 2.3m moc 4-5lb, zakres przynęt 2g+keitech 2” do 7g+ keitech. Póki co zastanawiam sie nad Suzuki 4lb, ULXF4lb oraz Kraag 5lb. Co możecie powiedzieć o tych blankach koledzy?? Moze macie inne propozycje??Ja bym przede wszystkim zastanowił ie nad stylem łowienia, jesli te kajtki maja być ostro animowane to Kraag 5lb bedzie idealny pod takie zastosowania, to szybka szpada i czuciowo elektryk, jesli animacja ma być delikatniejsza to suzuki.Ulxf jak najbardziej czuły jak Kraag i łagodniejszy w ugięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Ja bym przede wszystkim zastanowił ie nad stylem łowienia, jesli te kajtki maja być ostro animowane to Kraag 5lb bedzie idealny pod takie zastosowania, to szybka szpada i czuciowo elektryk, jesli animacja ma być delikatniejsza to suzuki.Ulxf jak najbardziej czuły jak Kraag i łagodniejszy w ugięciu.Tylko czy Kraag 5lb rzuci wystarczająco daleko 2g plus kajtek i jak z czuciem przy prowadzeniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Rzuci bez problemuA jak wcześniej napisałem czucie jest na najwyższym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tompal78 Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 zgadzam sie z Hubertem,jestem posiadaczem kraaga xf do 5lb dł 213 jeden kawałek,mega szybka dzida do agresywnego łowienia,czucie super,o wyrzut nie musisz się martwić,na moich łowiskach swietnie się sprawdza,łowię okonie na 2-4 metrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 zgadzam sie z Hubertem,jestem posiadaczem kraaga xf do 5lb dł 213 jeden kawałek,mega szybka dzida do agresywnego łowienia,czucie super,o wyrzut nie musisz się martwić,na moich łowiskach swietnie się sprawdza,łowię okonie na 2-4 metrachKolego od ilu gram rzucasz na „zadowalające” odległości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Kolego od ilu gram rzucasz na „zadowalające” odległości??Ten konkretny model skxf 5lb 213cm jednoskład to 2g. +2 całe keitech lata już bardzo dobrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Dzięki koledzy wybór padł na ULXF 7” 4lb pozostaje mi tylko komuś zlecić złożenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Składaj Krzychu tego ULXF 4lb zobaczymy jak z tego lata w porównaniu do Suzuki 4lb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Zamowienie złożone. Teraz Stellę szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krismuaythai Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Cześć koledzy.Do kolegów posiadających Kraaga 7lb:Jak wam sie spisuje??Jaki zakres przynęt ogarnia?? Edytowane 18 Stycznia 2018 przez Krismuaythai 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Napisz do Macieja(Wobler129) on ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek151511 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Witam, szukam blanku pod okonia na ciężej, będą się dość często zdarzały przyłowy szczupaków. Chciałbym, aby dało się rzucać w zakresie 4-8g główka + guma 4-7cm. Długość kija 2-2.30m. Budżet do 250 zł. Sam czegoś szukałem, ale tak dużo blanków ma przekłamany cw, że trzeba w tym siedzieć. Chciałem już kupić MHX SJ843, a okazało się, że ten blank podobno zaczyna pracować dopiero od 18 gram... Czekam na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Mhx S842-2 będzie idealny chyba nieco ponad budżet, ale będzie ciężko o coś do 250, jeśli nie można go przekroczyć to może coś w Batsonie? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek151511 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 (edytowane) Mhx S842-2 będzie idealny chyba nieco ponad budżet, ale będzie ciężko o coś do 250, jeśli nie można go przekroczyć to może coś w Batsonie? Właśnie ten SJ843 był na wysprzedaży w FC, ale on odpada. Tego S842 mógłbym wziąć w jednej części i zmieści się w budżecie Czyli tak do 14g można komfortowo podbijać nim? Edytowane 19 Stycznia 2018 przez cinek151511 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 W mojej opinii, w dwóch kawałkach blank uzbrojony w alco podbija do 8g+guma 3 cale komfortowo, 9-10g+ masywniejsza guma jeszcze da radę, ale to już raczej wleczony opad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinek151511 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 Ok, dzięki bardzo za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 20 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2018 (edytowane) Może tetona ? Będzie nowy i w budzecie się zmieści ... ups nie doczytałem że to ma być sam blank Edytowane 20 Stycznia 2018 przez radmac5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witam.Szukam okoniowego kijka najlepiej kraaga xf. Albo ewentualnie coś innego z cieniutkim i delikatnym szczytem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Aha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vann Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam.Czy ktoś z kolegów może mi pomóc w doborze blanku okoniowego. Szukam czegoś do 215cm i 5/7 lb. Z finezyjnym delikatnym szczytem. Może ktoś zbroił coś takiego? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Przeglądarka gryzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Zerknij tutaj.http://jerkbait.pl/topic/75622-najlepszy-blank-okoniowy/http://jerkbait.pl/topic/39290-blank-pod-okonia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam.Szukam okoniowego kijka najlepiej kraaga xf. Albo ewentualnie coś innego z cieniutkim i delikatnym szczytem.Pozdrawiam Witam.Czy ktoś z kolegów może mi pomóc w doborze blanku okoniowego. Szukam czegoś do 215cm i 5/7 lb. Z finezyjnym delikatnym szczytem. Może ktoś zbroił coś takiego?Pozdrawiam Nie napisałeś czy ma to być jednoskład czy dwuskład. A to czasem jest różnica, nawet w przypadku blanków tego samego producenta i tej samej mocy. Podobno właśnie Kraagi XF pod tym względem się różnią, podobnie jak np. Suzuki RXF.Jeśli chodzi o mnie, to mogę udostępnić do obejrzenia i pomacania tego Matagi Super Shore LL http://jerkbait.pl/topic/22832-rodbuilding-skalka-choroba-nieuleczalna/page-56#entry1981487 oraz Matagi Aurigę Nuovo 10 lb w delfinie i delcie, nóweczkę dopiero co "spod igły". Wychodzę z założenia, że okoniówka na wody wokół wysp Wolin i Uznam powinna być odrobinę mocniejsza i rzucać odrobinę większym ciężarem (tak do ok. 10 g) niż typowy kij na okonie "śródlądowe". Chodzi o silne prądy wodne i wietrzne warunki, ale też możliwe przyłowy. Z tym że jeszcze nie wiem , czy nad morzem będę w następny weekend czy dopiero za dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi