flymar Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 RXF-4lb-681-Pro (osobiście uważam że to najlepszy blank okoniowy jaki miałem do tej pory). Jak szukasz mocniejszego to masz RXF-5LB-702, w 2 kawałkach 213cm i w wersji zwykłej lub PRO. Sam mam tez kij na tym blanku od Rafała Skalka i ogarnia od 2 do 8gr.Skoro masz 4lb-681 i 5lb-702mogłbys skomentować ten drugi na tle 681 -tak jak nyny muszę mieć 2 częsci i ten 5lb-702 wydaje sie zblizony parametrami ale z doświadczenia wiem,że kije nawet z tej samej serii ale już innej długości czy ciężarze wyrzutu mogą sie znacznie różnić in minus1czy czułość tego 5lb porównywalna?2czy do aktywnej animacji okoniowych gum podobny do 681 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 Czy ma ktoś z Was doświadczenie z blankami EXTRA SENSE NANO ze stajni Composite Developments?W Fishing Center są opisy z testów modelu CDEXN-702ML czyli: CDBLEXNANO2213-0314 2pc. 213cm 3-14g. 4-12lbInteresuje mnie, o oczko lżejszy, ale dłuższy CDEXN-792L czyli: CDBLEXNANO2235-0310 2pc. 235cm 3-10g. 8-15lbKtoś może coś powiedzieć o badylku?Dzięki. Remicki tam chyba pomyłka bo nie ma CDEXN-792L tylko CDEXN-792ML i tego mam ja oraz wszystko co chcesz mogę Ci o nim napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) Remicki tam chyba pomyłka bo nie ma CDEXN-792L tylko CDEXN-792ML i tego mam ja oraz wszystko co chcesz mogę Ci o nim napisać To tabela blanków ze strony producenta:Blanki które są w FC są opisane ML, M, ...itp, nie pokrywają się z opisem katalogowym w CD. Może jest to opis zastosowany przez pana Ireneusza?Są to skrótowe i logiczne opisy, które w sposób bardziej klarowny mówią o parametrach, niemniej różnią się od opisów użytych przez producenta.Ten pręt którego jeszcze w ofercie FC nie ma (będzie za ok 1-2miesięcy), idąc tropem opisu użytego przez FC, powinien mieć opis CDEXN-792L.Szczerze powiedziawszy nie zgłębiałem tematu, czy ten blank jest jakąś nowinką, na tyle że już ktoś może mieć? ...czy dopiero co pojawił się w arsenale CD?Nie wiem czy FC jest jedynym i pierwszym jego importerem do Polski?Poszedłem na skróty, wprost pytając tu na forum czy ktoś już go ściągnął i może o nim coś powiedzieć?Jeśli ktoś go ma, to ściągał go jako CDBLEXNANO2235-0310 -tak jak opisuje go producent. czyli ...-235cm 3-10g. 8-15lb Edytowane 8 Stycznia 2020 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 A to sorki chociaż długość i moc 8-15lb tak samo jak ten mój model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 8 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2020 (edytowane) A to sorki chociaż długość i moc 8-15lb tak samo jak ten mój model. Tabela producenta z opisem z Fishing Center:o zaznaczony blank mi chodzi.. Edytowane 9 Stycznia 2020 przez Remicki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Mam odmienne zdanie i zastanawiam się skąd różnica? Może powodem jest inne zbrojenie, mój kij jest na Torzite-ach, może kwestia gustu a ostatecznie inny sposób łowienia.Może faktycznie kwestia gustu. Też miałem na małych torzite w zbrojeniu z delfinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZM Opublikowano 9 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Tabela producenta z opisem z Fishing Center: CD RODS EXTRA SENSE NANO BLANK.pngo zaznaczony blank mi chodzi.. Niezłe cacko, lajt z 15lb mocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Niezłe cacko, lajt z 15lb mocy.Takich cacek jest więcej Zapraszam choćby do tego wątku:http://jerkbait.pl/topic/133607-finezyjny-blank-z-mocą-w-dolniku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Czy ktoś z Was mógłby polecić blank pod oksa na lekko, dwa oczka szybszy od MHX 781-2?Przerobiłem już 781-1, 781-2, 871-2 i niestety, przywykłem do szybszych blaków. Od tamtej pory pięknie zrobiony 781-2 stoi za szafą, bardzo rzadko zabierany nad wodę.. Podstawą jest blank w 2 kawałkach, Max 5lb mocy i wyrzut zbliżony do MHX'a Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Marcin P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Może Kraag SKXF665-1N. Dla mnie fajna okoniówka, szybsza niż s781. Tylko to jednoskład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Qualia XSJ702L. W opisie jest 6 lb i to jest prawda. B. czuły szczyt, ładna amortyzacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Qualia XSJ702L. W opisie jest 6 lb i to jest prawda. B. czuły szczyt, ładna amortyzacja.I nie boi się wyzwań Bardzo lubię ten blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Ja też miałem Qualię i nie podzielam pozytywnych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Ja też miałem Qualię i nie podzielam pozytywnych opinii.Wszystko kwestia indywidualnych potrzeb, oczekiwań... i tego kto jak i w co zbroi p.s. U mnie ani jeden Kraag nie pozostał, nie oferował nic ponad to co inne blanki, do których mam większy sentyment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Tak sobie jeszcze myślę czy z Quali XPSJ682L też się nie nada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Niestety, ale nadal jedynym rozwiązaniem jest test z wędką w ręku. Kupiłem dwa kije w ciemno i pierwszy nie trafił w moje potrzeby, drugi tak. Skuteczność 50% :-(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Niestety, ale nadal jedynym rozwiązaniem jest test z wędką w ręku. Kupiłem dwa kije w ciemno i pierwszy nie trafił w moje potrzeby, drugi tak. Skuteczność 50% :-(.No ja już rzadko coś w ciemno kupuje Raczej u mnie sprawdza się model drążenie dziury pewnym osobom, a potem już rodbuilder ma ze mna gehenne Inna sprawa, że już znają moje preferencje. p.s. chociaż ostatnio kupiłem w ciemno (chociaż po sugestiach dwóch panów), i jestem mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Może Kraag SKXF665-1N. Dla mnie fajna okoniówka, szybsza niż s781. Tylko to jednoskład.Skoro jednoskład to nie spełnia nawet podstawowego założenia Także totalnie odpada. Jeśli chodzi o XSJ to myślałem nad nim, ale nie miałem możliwości zobaczyć. Blanku bardzo chwalone, a do tego tanie co uznaje za duży plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat1404 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Czy ktoś z Was mógłby polecić blank pod oksa na lekko, dwa oczka szybszy od MHX 781-2?Przerobiłem już 781-1, 781-2, 871-2 i niestety, przywykłem do szybszych blaków. Od tamtej pory pięknie zrobiony 781-2 stoi za szafą, bardzo rzadko zabierany nad wodę.. Podstawą jest blank w 2 kawałkach, Max 5lb mocy i wyrzut zbliżony do MHX'aMam qualie xpsj642ul i jest dość szybka według mnie i pewnie by Ci się spodobała. Czuć każde branie na kiju, a okonie 30+ szybko wychodzą z wody. Na pstrągi też z nią chodzę, na początku jest na nie za szybka ale z czasem się człowiek wczuje by w porę zaciąć. Ale jest też jeden minus tego blanku, mógłby być ciut dłuższy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefrajt Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kraagi występują też w wersjach dwuskładowych, które o ile je znam, są tyćkę szybsze niż odpowiedniki jednoskładowe (przez to, że szczytówka nachodzi na dolnik, wymuszona jest nieco większa zbieżność i są odrobinę mocniejsze, choć ja powiedział bym mniej kluskowate Z resztą, dolnik ma też odrobinę większą średnicę - http://pl.fishingart.eu/media/1059/cennik-blankow.pdf ). Tak, czy siak, Kraag SKXF 665-2N, mógłby być tym, czego szukasz dobrze, jakbyś miał gdzie przetestować wędkę na nim ukręconą - co z resztą tyczy się wszystkich ewentualnych propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Mam qualie xpsj642ul i jest dość szybka według mnie i pewnie by Ci się spodobała. Czuć każde branie na kiju, a okonie 30+ szybko wychodzą z wody. Na pstrągi też z nią chodzę, na początku jest na nie za szybka ale z czasem się człowiek wczuje by w porę zaciąć. Ale jest też jeden minus tego blanku, mógłby być ciut dłuższy...Mam również ten blank. I chyba jednak w założeniach, że ma być zbliżony do tego MHX niestety trochę będzie odbiegał w kwestii CW i mocy.No chyba, że Marcin szuka realnego 5lb, a nie jak MHX.Ale już jak pisałem wyżej XPSJ682L może być dobrą alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Kraagi występują też w wersjach dwuskładowych, które o ile je znam, są tyćkę szybsze niż odpowiedniki jednoskładowe (przez to, że szczytówka nachodzi na dolnik, wymuszona jest nieco większa zbieżność i są odrobinę mocniejsze, choć ja powiedział bym mniej kluskowate W mojej opinii jest zupełnie odwrotnie w przypadku kraaga xf. Miałem w tej samej długości i mocy jedno i dwu skład. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Tak sobie jeszcze myślę czy z Quali XPSJ682L też się nie nada Mam model XPSJ762L i jeżeli ww ma podobnie szybką akcję to może być blank , który kolega szuka . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 A ja szukam blanku jak najbardziej podobnego do Batsona XP840/IMMP70UL, ale w dwóch częściach. Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 (edytowane) Szukam blanku pod okonie i okonki W 90% łowię na keitechy 2" na główkach 2-3g czasami 1,5g ale nie mniej i nie więcej niż 3g główka. Fajnie gdyby blank był w miarę szybki ale pod ryba przechodził w parabolę. Długość najlepiej 2,2-2,3m, myślałem do tej pory o Suzuki 762 PRO 3lb ale z racji, że nie mam możliwości pomacania takiego blanku stąd pytanie czy byłyby to dobry wybór do moich potrzeb które opisałem wyżej. A może zaproponujecie coś innego? Edytowane 1 Lipca 2020 przez Tomek1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi