Skocz do zawartości

Blank na okonia

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

kogo polecicie do złożenia suzuki  RXF 6lb-702 lub  Qualia XSJ702L ?

Kolega z forum - TomekSudety. Miałem wędki z wieelu pracowni ale Tomek robi to zdecydowanie najlepiej. Jeśli chodzi o jakość wykonania to może się z nim równać tylko jedna pracownia z Gdańska.

• Like 1

Kolega z forum - TomekSudety. Miałem wędki z wieelu pracowni ale Tomek robi to zdecydowanie najlepiej. Jeśli chodzi o jakość wykonania to może się z nim równać tylko jedna pracownia z Gdańska.

Niewątpliwie Tomek Sudety należy do czołówki, ale sprawiedliwie by było gdybyś dopisał w ostatnim zdaniu tej opinii, zwrot "według mnie".

Jest jeszcze kilku dobrych monterów w naszym gronie i na rodzimym rynku. I choć mam wędkę od Tomka która cieszy pięknym designem, profilem wytoczenia rękojeści, bezbłędnym wykonaniem, i wędka ta ma u mnie dożywocie to jednak, docelowo nie do niego czekam w długiej kolejce na montaże moich kijów.

...-Tak że, z pełnym szacunkiem do Sudetów, nie muszą być to Himalaje -tak kategorycznie jak twierdzisz.

• Like 2

Niewątpliwie Tomek Sudety należy do czołówki, ale sprawiedliwie by było gdybyś dopisał w ostatnim zdaniu tej opinii, zwrot "według mnie".

Jest jeszcze kilku dobrych monterów w naszym gronie i na rodzimym rynku. I choć mam wędkę od Tomka która cieszy pięknym designem, profilem wytoczenia rękojeści, bezbłędnym wykonaniem, i wędka ta ma u mnie dożywocie to jednak, docelowo nie do niego czekam w długiej kolejce na montaże moich kijów.

...-Tak że, z pełnym szacunkiem do Sudetów, nie muszą być to Himalaje -tak kategorycznie jak twierdzisz.

Oczywistą sprawą jest, że jest to wyłącznie moja opinia. Jednakże jest kategoryczna i baardzo twardo będę za nią stał ;) miałem wędki od wielu twórców, zarówno tutejszych jak i pracowni znanych w całej Polsce. Masz pełne prawo mieć swoją opinię, ale tak samo powinieneś przyjąć moją opinię i ją zaakceptować.

Aktualnie szukam używki Mizuki, że względu na inne wydatki, jednakże jeśli nie znajdę jej to poproszę o wykonanie Tomka ;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Marcin dziękuję za opinię. Tobie Remku również. Niestety dobre czasy minęły. Wędek już nie składam. Zaczęło się od zdrowia... Później pech chciał, że zabrano mi zaplecze i w pewnym sensie obcięto mi ręce. W Polsce jest wielu wyśmienitych rodbuildingerów, jest naprawdę w czym wybierać.

Pozdrawiam i życzę połamania ;-)

• Like 2

do Marcin p

No to Marcin nie Paweł :) Miło mi ;)

Co do blanku to tak, znam go. Przed sezonem chciałem go wziąć w ciemno, ze względu na niską cenę i niezłe opinie. Został mi jednak odradzony. Teraz podczas wypadu nad wodę spotkałem wędkarza mającego wędkę na nim. Miałem możliwość chwilę porzucać i zrobił na mnie fajne wrażenie. Chciałbym go wziąć jako tania alternatywa, której nie szkoda będzie mi wozić w bagażniku czy dać do łowienia narzeczonej.

Co do mocy i szybkości to zgodzę się ale w połowie - moc jest ale z tą szybkością bym nie przesadzał. Tak czy siak fajna uniwersalna okoniówka :)

Moc oczywiście jak na ul spora a tak ogólnie fajny kijek

No jak na UL dlatego będzie to fajny uniwersalny kijek :) Tylko teraz, skoro Tomek nie ma już możliwości zrobienia, muszę znaleźć kogoś kto będzie miał możliwość ubrania go dla mnie :(

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Cześć, czy na rynku są dostępne wędziska wykonane w całości z włókna szklanego :)? Czy ktoś z Was słyszał o możliwości przetoczenia i "wycieniowania" szklanego blanku?

Zwróć się do ''Mekamila" on robi takie szklaki lub węglówki z długą szklaną szczytówką

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Czy mogę prosić o podrzucenie jakiś blanków, których główne zastosowanie to twitch za oksami.

Chciałbym aby ogarniały wobki od 4 do 7 cm

Dwa składy max 220cm?

Mam MHX 871-2 ale nie do końca mi się w takich zastosowaniach sprawdza.

Moze to: Qualia xjb682l, sjm682l, xpsj 682l

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Dzięki za propozycję. Czemu uważasz że te akurat modele sprawdzą się w opisanym zastosowaniu

Nie miałem z blankami Qualia kontaktu dlatego dopytuję.

Mialem mhx o ktorym pisales,o ile obslugiwal twicze 4-5cm to slabo wieksze, siadala za barfzo szczytowka , bralowalo jej dynamiki...

Te które napisalem roznia sie od s871-2 tym ze sa zdecydowanie szybsze, model sjm to typowy kijek pod twarde przynety,swietnie sie sprawdzi w okoniowo pstagowych połowach do opisanych wobkow najbardziej sie nadaje i swietnie obsluzy wobki pstragowe, wszelkie żelastwo.

Xjb to juz bardziej blank okoniowy (na te normalne) z ciętą szczytowka o ladnej pracy pod rybą, obsluzy również 4-7 wobki twichowe.

Xpsj to model z najwyższym modulem wegla z tych trzech blankow nieco delikatniejszy od pozostalych dwóch, o akcji najbardziej szczytowej, ale tutaj te najwieksze 7cm twicze szcyt moze miec probkem...

Jezeli bym wybieral blank tylko pod twicze to wybralbym sjm i xjb, dokladnie w tej kolejnosci..

Aha, dodam ze glownie lowilem w rzece o niewielkim lub srednim uciagu i pod takie lowienie jest moja propozycja.

Wez pod uwage ze dla kazdego odczucia moga byc nieco inne co do blanku..

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarcinZ
  • Like 1

• 1 rok później...