Lookasz Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 A Graphiteleader Super Finezza Esagonale?? Konkretnie GOSFES-832L-T Parametrami mniej więcej by pasowało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 (edytowane) Phenix SP-962-XUL Edytowane 21 Listopada 2019 przez madmatt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Phenix SP-962-XULWłasnie ten mialem doradzić ....Zgadzam sie z kolegą - kapitalny blank pod takie "cóś".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 A może od ptasiora z serii fx862 ale koniecznie zbrojony leciuchno (torzite) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 Ta finezza, troche przykrótka. Sam miałem finezze nuovo w tej dlugości i troche mu brakowało dlugosci. Jest jeszcze jedna finezza w dlugosci 9'6" ze starej serii(czerwona) do sciągnięcia z wschodniego rynku i to może być to! Ale ten Phenix SP-962-XUL też wydaje się ciekawy! Dzięki za propozycje panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 SiemkaCzy ktoś z kolegów może się wypowiedzieć na temat różnicy miedzy finezza nouvo 2015 do 5 g a 2019 752L-S do 5g.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Ja mam nuovo do 5 a kolega ma 19' do 5. Obie są bardzo czułe, myślę że do tych najmniejszych przynęt około 1g, ta nuovo troszeczke lepiej się spisuje. Finezza 19' ma trochę mocniejszy dół, jest zresztą opisana jako L(light) a finezza nuovo do 5 jako UL(ultralight). Mi osobiście łowi się lepiej tą nuovoo, ale to chyba ze względu na uchwyt, bo jestem do niego przyzwyczajony a ta finezza 19' ma zupełnie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterkid Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Dzięki wielkie . Zobaczymy jak się spisze ta 19- stka ] Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Dzięki wielkie . Zobaczymy jak się spisze ta 19- stka ] PozdrawiamZ pewnością dobrze się spisze bo to super seria jest łowiłem różnymi finezzami... 2 modelami nuovo, prototypem, finezzą 19' i superfinezzą 18' i wszystkie to wybitnie fajne okoniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 No Panowie znowu po poradę Szukam czegoś do tylko i wyłącznie pasiaków.Warunki koniecznie: Spin pod korbę, mega lekki blank bo ma być ultralekka wędka, wyrzut 1-7gr lub 2-10gr, moc okolice 6lb, długość Powyżej 200cm do max 230cm, cięty , szybki, słowem ostra kosa do dziabania okoni. Budżet na blank to poniżej 800pln. Obsługiwane przynęty: od małych obrotówek, po woblerki do 3cm i gumy - tak wiem ciężko pogodzić ale może jednak i na ile to możliwe uniwersał potrzebny, więc raczej wkejki odpadają, tak mi się bynajmniej wydaje.Moim faworytem póki co jest Qualia XPSJ682L, teraz czekam na propozycję od Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Faworyta masz chyba optymalnego, może być jeszcze XPSJ762L - z racji długości nieco mniej kosowato i troszkę cięższy. Łagodniejszy, ale także szybki XJB682L. Lepiej obsłuży te małe wobki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 No Panowie znowu po poradę Szukam czegoś do tylko i wyłącznie pasiaków.Warunki koniecznie: Spin pod korbę, mega lekki blank bo ma być ultralekka wędka, wyrzut 1-7gr lub 2-10gr, moc okolice 6lb, długość Powyżej 200cm do max 230cm, cięty , szybki, słowem ostra kosa do dziabania okoni. Budżet na blank to poniżej 800pln. Obsługiwane przynęty: od małych obrotówek, po woblerki do 3cm i gumy - tak wiem ciężko pogodzić ale może jednak i na ile to możliwe uniwersał potrzebny, więc raczej wkejki odpadają, tak mi się bynajmniej wydaje.Moim faworytem póki co jest Qualia XPSJ682L, teraz czekam na propozycję od Was.No i dobrze wybrałeś .Ja wybrałem to o czym TY myślisz . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) No Panowie znowu po poradę Szukam czegoś do tylko i wyłącznie pasiaków.Warunki koniecznie: Spin pod korbę, mega lekki blank bo ma być ultralekka wędka, wyrzut 1-7gr lub 2-10gr, moc okolice 6lb, długość Powyżej 200cm do max 230cm, cięty , szybki, słowem ostra kosa do dziabania okoni. Budżet na blank to poniżej 800pln. Obsługiwane przynęty: od małych obrotówek, po woblerki do 3cm i gumy - tak wiem ciężko pogodzić ale może jednak i na ile to możliwe uniwersał potrzebny, więc raczej wkejki odpadają, tak mi się bynajmniej wydaje.Moim faworytem póki co jest Qualia XPSJ682L, teraz czekam na propozycję od Was.Mialem właśnie polecić Qualie... Sam dla siebie myślę o 2 bankach Qualii UL i L.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2020 przez MarcinZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) Mialem właśnie polecić Qualie...Sam dla siebie myślę o 2 bankach Qualii UL i L.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaQualii mam już "kilka" i polubiłem się z tymi blankami. Na początku jakoś sceptycznie do nich podchodziłem przyznam szczerze, tylko ze względu na cenę. Bałem się, że za te pieniądze to nie będzie to.Dałem się namówić i nie żałuję nawet dziękuję kilku osobą za ten kierunek Dlatego tak przejrzałem co teraz jest oferowane i póki co sam nie znalazłem nic podobnego do tego XPSJ682L.Ale jako, że lubię drążyć i szukać to może jakaś alternatywa się pojawi, tak by sumienie mieć czyste Edytowane 3 Stycznia 2020 przez nyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 (edytowane) StC 5S70LF-G Edytowane 3 Stycznia 2020 przez 'mat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2020 Qualii mam już "kilka" i polubiłem się z tymi blankami. Na początku jakoś sceptycznie do nich podchodziłem przyznam szczerze, tylko ze względu na cenę. Bałem się, że za te pieniądze to nie będzie to.Dałem się namówić i nie żałuję nawet dziękuję kilku osobą za ten kierunek Dlatego tak przejrzałem co teraz jest oferowane i póki co sam nie znalazłem nic podobnego do tego XPSJ682L.Ale jako, że lubię drążyć i szukać to może jakaś alternatywa się pojawi, tak by sumienie mieć czyste To pewnie coś z FA...Hubrods sporo na tych bankach kijków składa... Może on podpowie. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) To pewnie coś z FA...Hubrods sporo na tych bankach kijków składa... Może on podpowie. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu TapatalkaNo tutaj można dać Kraaga w wersji XF bardziej pod gumy, lub F bliższy twardym przynętom Oczywiście mam na myśli wersje 5lb Edytowane 6 Stycznia 2020 przez Hubertus 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flymar Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 No Panowie znowu po poradę Szukam czegoś do tylko i wyłącznie pasiaków.Warunki koniecznie: Spin pod korbę, mega lekki blank bo ma być ultralekka wędka, wyrzut 1-7gr lub 2-10gr, moc okolice 6lb, długość Powyżej 200cm do max 230cm, cięty , szybki, słowem ostra kosa do dziabania okoni. Budżet na blank to poniżej 800pln. Obsługiwane przynęty: od małych obrotówek, po woblerki do 3cm i gumy - tak wiem ciężko pogodzić ale może jednak i na ile to możliwe uniwersał potrzebny, więc raczej wkejki odpadają, tak mi się bynajmniej wydaje.Moim faworytem póki co jest Qualia XPSJ682L, teraz czekam na propozycję od WasMam identyczne oczekiwania i ostatecznie stanąłem przed decyzjąXPSJ682LSKXF 705-2Jak już pisał Jozi wcześniej nr 1 nie zaanimuje główki powyżej 5gram z gumą (czasem z łódki potrzebuję 6-7g plus smukłe 3 cale)tak jak pisał kol nyny zakres 1-7 lub 2-10grDruga wątpliwość do nr 1 to czułość,czy jednak nie mniejsza od wyższego modułu SKXF?Z tych powodów chyba dozbieram więcej do Kraaga, chyba ,że jestem w błędzie co do dwóch powyższych stwierdzeń.bo Qualii niestety nie miałem okazji pomacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Mam identyczne oczekiwania i ostatecznie stanąłem przed decyzjąXPSJ682LSKXF 705-2Jak już pisał Jozi wcześniej nr 1 nie zaanimuje główki powyżej 5gram z gumą (czasem z łódki potrzebuję 6-7g plus smukłe 3 cale)tak jak pisał kol nyny zakres 1-7 lub 2-10grDruga wątpliwość do nr 1 to czułość,czy jednak nie mniejsza od wyższego modułu SKXF?Z tych powodów chyba dozbieram więcej do Kraaga, chyba ,że jestem w błędzie co do dwóch powyższych stwierdzeń.bo Qualii niestety nie miałem okazji pomacać.Do animacji główek 4-7g + smukłe gumki używam kijka z tej serii:https://superwedkarz.pl/new-troutino/6697-wedka-major-craft-troutino-1882-10g-tts-622l-.htmlale FTS 662L.W zupełności spełnia moje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 StC 5S70LF-GJestem za. Największe, okoniowe sukcesy, odniosłem łowiąc z lódki modelem https://photos.app.goo.gl/YPS4ygD58Xsobezu7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 .Qualii mam już "kilka" i polubiłem się z tymi blankami. Na początku jakoś sceptycznie do nich podchodziłem przyznam szczerze, tylko ze względu na cenę. Bałem się, że za te pieniądze to nie będzie to.Dałem się namówić i nie żałuję nawet dziękuję kilku osobą za ten kierunek Dlatego tak przejrzałem co teraz jest oferowane i póki co sam nie znalazłem nic podobnego do tego XPSJ682L.Ale jako, że lubię drążyć i szukać to może jakaś alternatywa się pojawi, tak by sumienie mieć czyste No,jeśli szukasz alternatywy dla XPSJ682L to jak najbardziej jest,Suzuki RXF 4LB 681PRO.Który ma nad Qualią tą ogromną przewagę że jest jednoskładem.Przy czym zdaje sobie sprawę że to co dla mnie jest przewaga dla kogoś innego może ten kij absolutnie wylączyć z debaty Nie znam zamiarów twórcy blanków ale wygląda mi na to że XPSJ682L to miała być właśnie tańsza(nie twierdzę absolutnie że gorsza)i dwuskładowa odpowiedź na 4lb 681PRO.które zdobyło dużą popularność.Absolutnie słusznie moim zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 (edytowane) No,jeśli szukasz alternatywy dla XPSJ682L to jak najbardziej jest,Suzuki RXF 4LB 681PRO.Który ma nad Qualią tą ogromną przewagę że jest jednoskładem.Przy czym zdaje sobie sprawę że to co dla mnie jest przewaga dla kogoś innego może ten kij absolutnie wylączyć z debaty Nie znam zamiarów twórcy blanków ale wygląda mi na to że XPSJ682L to miała być właśnie tańsza(nie twierdzę absolutnie że gorsza)i dwuskładowa odpowiedź na 4lb 681PRO.które zdobyło dużą popularność.Absolutnie słusznie moim zdaniem...Raczej nie odpowiedź a zamysłem Janusza miał być blank dostępny dla ogółu wędkarzy, jeżeli chodzi o jego koszty zakupu.Oczywiście jeszcze o przyzwoitych właściwościach. Edytowane 7 Stycznia 2020 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Raczej nie odpowiedź a zamysłem Janusza miał być blank dostępny dla ogółu wędkarzy, jeżeli chodzi o jego koszty zakupu.Oczywiście jeszcze o przyzwoitych właściwościach.No,przecież to właśnie żem napisał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 No,przecież to właśnie żem napisał...Ale raczej nie odpowiedź, tylko blank swojego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2020 Ale raczej nie odpowiedź, tylko blank swojego pomysłu.Parametry wyjściowe w zasadzie są identyczne,z tego co wiem(nie miałem w ręku gotowej Qualii)to praca i charakterystyka tego blanku podobna dość do Suzuki.Ja nie stawiam tego jako zarzut-zdaje sobie że sprawę że cena blanku i fakt że jest w dwóch kawałkach dla wielu osób jest plusem na rzecz Qualii w porównaniu do Suzuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi