Skocz do zawartości

Plecionka Xzoga test

Gumofilc

Rekomendowane odpowiedzi

No, przyjrzalem sie, nie widac jakichs znaczacych zmian typu przebarwienie. Ja bym natomiast sie przejmowal mechaceniem i nieuniknionymi przetarciami, np. w m-cach, gdzie linka ma czesty kontakt ze szczytowa przelotka albo podczas silowych holi sumow.

Na 1szym zdjeciu linka na szpuli podczas, gdy jest odwiniete ok. 2m (polozenie "spoczynkowe" - kij po lowieniu oparty o sciane. Na 2gim okolice opisanego obszaru narazonego za przetarcie podczas rzutow. Odcinek nie odcinany przez 2 tygodnie ciaglego lowienia - sumow brak a linka 40LB czyli moglem sobie na to pozwolic...

post-45572-0-09471200-1384988807_thumb.jpgpost-45572-0-23356400-1384988832_thumb.jpg

Gumo

No...chyba tak. :)

Najlepsza w tej plecionce jest jej (jak by to ujac?) miekkosc. W przypadku PP albo nawet Strena jak rzucam to slychac taki lekki lomocik na przelotkach...tutaj praktycznie nic nie slychac. Wiaze sie to rowniez a moze przede wszystkim z jej duzym poslizgiem..

Gumo

A coś wiadomo więcej na temat słabszych linek? Kiedy ew. można spodziewać się ich dostępności.

słabsze będą do początku stycznia i juz nie powinno ich braknąć na cały kolejny sezon 2014

dostepne będą:

XZOGA *  A8-PE 0.4-10LB /0.10MM

XZOGA *  A8-PE 0.8-15LB /0.14MM

XZOGA *  A8-PE 1.2-20LB /0.18MM

XZOGA *  A8-PE 1.5-30LB /0.20MM

XZOGA *  A8-PE 2.0-40LB /0.23MM

XZOGA *  A8-PE 3.0-50LB /0.27MM

XZOGA *  A8-PE 4.0-60LB /0.32MM

i na zamówienie

XZOGA * 1500Y A8-PE 5.0-80LB /0.36MM

XZOGA * 1500Y A8-PE 8.0-100LB /0.47MM

Edytowane przez robbox4
  • Like 1

Bo cienka byla...stad tez moje zainteresowanie 80 bo bedzie ze 2 razy ciensza niz Stren albo PP.

100ka juz moze by za bardzo linowata a przynety niegabarytowe..

O...wlasnie a skoro robia takie mocne liny to moze i jakies przypony stalowe tak z 50-60 cm adekwatnej mocy?

Gumo

słabsze będą do początku stycznia i juz nie powinno ich braknąć na cały kolejny sezon 2014

dostepne będą:

XZOGA *  A8-PE 0.4-10LB /0.10MM

XZOGA *  A8-PE 0.8-15LB /0.14MM

XZOGA *  A8-PE 1.2-20LB /0.18MM

XZOGA *  A8-PE 1.5-30LB /0.20MM

XZOGA *  A8-PE 2.0-40LB /0.23MM

XZOGA *  A8-PE 3.0-50LB /0.27MM

XZOGA *  A8-PE 4.0-60LB /0.32MM

na stronie producenta nie znalazlem plecionek o takich parametrach, dlaczego? :)

zaraz, powoli, ani przyponów ani informacji o plecionce nie brakuje :P

Przypony co prawda nie Xzoga ale AFW lub Aquateko są dostępne, z tego co pamiętam do 250lb nawet, sprzedawałem w tym sezonie dużo 100cm na sumy i jakieś dziwne ryby tropikalne o których łowieniu nie mam pojecia.

Info na stronie xzoga o plecionkach: http://xzoga.com/braided-lines.html#a8-hyper-micro-pe

nie ma info tylko o 10 i 15 lb bo wyszły nie tak dawno.

Co prawda Xzoga nie gustuje w częstej aktualizacji strony, nie wiem dlaczego.

Jest bardzo dużo produktów o których nie ma info na stronie.

Nowe wędziska na 2014, nowe blanki.

Edytowane przez robbox4
  • Like 1

dzieki za odpowiedz :)  przy okazji, jakie sa ceny szpulek 10, 15 i 20 lb?

Ceny za 10lb i 15 lb będa najdroższe (15procent wiecej niz cała reszta) i nie sprzedawane na metry. Można będzie za to kupic 2 lub 3 połączone szpulki. (szpule 1500Y nie wystepują)

Nie wiem z czego to wynika. Cała reszta ceny porównywalne czyli około 1 zł za metr.

Sam jak dostanę 10lb i 15lb to mocno przetestuję. Jak będą takie jak od 20lb w góre to nie szukam nic innego. Byle jeszcze fluo zrobili.

Na plus zaskoczyły mnie ich standardowe plecionki 4lb, 6lb i 8lb. Tasiemkowate jak PowerPro, ale o niebo bardziej wytrzymałe.

Edytowane przez robbox4