Skocz do zawartości

Plecionka Xzoga test

Gumofilc

Rekomendowane odpowiedzi

No coż. Kto chciał to dostał lub plecionka w drodze. Poczekajmy cierpliwie na opinie. Co do mocy 20LB i wiecej to wiadomo że plecionka jest ok bo parę osób juz jej używa od jakiegoś czasu.

10 i 15lb to nowość i tu liczę na fachowe opinie tych co dostali próbki. Wg mnie plecionka warta zainteresowania. No ale ja to sprzedaje :)

Moja opinia jest mało wiarygodna.

• Like 1

Witam

Otrzymałem dzięki uprzejmości kolegi z BRC próbki plecionek Xzoga A8.

Pomiar wykonany na dwa sposoby. Pierwszy transametrem, w tym przypadku następuje bardzo mały nacisk na plecionkę, ale zawsze coś tam jest.

stren sonic braid 10 lb - 0,187 mm

XZOGA A8 10 lb - 0,135 mm

XZOGA A8 15 lb - 0,165 mm

XZOGA A8 20 lb - 0,195 mm

Drugi pomiar zrobiony za pomocą mikroskopu. W tym wypadku do każdego pomiaru trzeba dodać około 0,015 mm do wartości z pierwszego pomiaru. Czyli np. dla plecionki XZOGA 10 lb grubość rzeczywista znajduje się w przedziale 0,135 do 0,15 mm. Ogólnie plecionki wyglądają bardzo dobrze. Owiele lepiej niż stren. Jak będę miał czas sprawdzę wytrzymałość na laratryjnym sprzęcie i dam znać.

Witam,

dostałem od kolegi Robbox4 plecionki Xzoga A8 i udało mi się je stestować:

wytrz. nominalna (lb)    -      pomiar maksymalny (kg)     -     pomiar minimalny (kg)

10                         -                 7,0                          -               5,0

15                         -                 8,0                          -               7,0

20                         -                 12                           -               10

40                         -                 16                           -               15

50                         -                17,4                         -               16

60                         -                 18                           -               16

Wcześniej opisany PowerStrike 30 Lb jest na grubość mniej więcej jak Xzoga 40 Lb.

Micoda X-plode 0,18 jest troszkę cieńsza niż Xzoga 40 LB.

Fume Evolution Pro 0,18 jest ciuń cieńszy od Xzogi 20 Lb.

Varivas Avani Sea Bass 10 Lb ma porównywalna grubość do Xzogi A8 10 Lb. Jednocześnie A8 jest bardziej gładka i śliska.

Generalnie plecionki A8 są okrągłe, gładkie i śliskie od najmniejszego do największego rozmiaru.

• Like 1

..

wytrz. nominalna (lb)    -      pomiar maksymalny (kg)     -     pomiar minimalny (kg)

10                         -                 7,0                          -               5,0

15                         -                 8,0                          -               7,0

20                         -                 12                           -               10

40                         -                 16                           -               15

50                         -                17,4                         -               16

60                         -                 18                           -               16

Bardzo dziwne wyniki. Gdyby faktycznie brać je pod uwagę to wszystkie rozmiary powyżej 20lb maja taką samą wytrzymałość. Co jest praktycznie niemożliwe. Wyniki z 3 pierwszych pomiarów zgadzają się z deklarowanymi przez producenta, natomiast wyniki kolejnych są co najmniej dziwne :huh:

Dzięki za sprawdzenie.

No coż. Kto chciał to dostał lub plecionka w drodze. Poczekajmy cierpliwie na opinie. Co do mocy 20LB i wiecej to wiadomo że plecionka jest ok bo parę osób juz jej używa od jakiegoś czasu.

10 i 15lb to nowość i tu liczę na fachowe opinie tych co dostali próbki. Wg mnie plecionka warta zainteresowania. No ale ja to sprzedaje :)

Moja opinia jest mało wiarygodna.

Chcialem kiedys kilka kawalkow do testow, niestety nic nie przyszlo :(

Bardzo dziwne wyniki. Gdyby faktycznie brać je pod uwagę to wszystkie rozmiary powyżej 20lb maja taką samą wytrzymałość. Co jest praktycznie niemożliwe. Wyniki z 3 pierwszych pomiarów zgadzają się z deklarowanymi przez producenta, natomiast wyniki kolejnych są co najmniej dziwne :huh:

Dzięki za sprawdzenie.

takie sa moje prywatne wnioski z moze malo dokladnych pomiarow roznych bzdetow wedkarskich. najlepiej trzymaja parametry w najczesciej uzywanych rozmiarach (10-20lbs) a pozniej to juz bywa roznie zwlaszcza w extremach (w obu kierunkach).

No cóż. Trzeba będzie przetestować samemu. Może ktoś potwierdzi te wyniki bo dużo ludzi dostało do testowania, więc czekam na kolejne badania :)

najwazniejsze pytanie: jakimi zrodlami bledow sa obarczone te 'testy'? pytam nie bez kozery, poniewaz widzac rozbieznosc zastanawiam sie jaka jest metodologia ...

bez odpowiedniej stabilnosci w procesie testownia mozna rownie dobrze wrozyc z fusow :)

Dlatego chciałbym gdzies potwierdzenia :) bo w takim wypadku to najlepiej sprzedawać i kupować plecionki do 20 lb :).

Aż sam sobie dziś sprawdzę kilka grubszych kawałków. W warunkach polowych różnica między 20lb a 40lb była olbrzymia.