Skocz do zawartości
  • 0

II WARSZTATY SALMO

Efex

Pytanie

Witam serdecznie,

Mam przyjemność poinformować, że w dniach 20-22.01.2006 odbędą się II Warsztaty Salmo. Tym razem skupimy się na trociach i łososiach. Zbiórka odbędzie się w miejscowości Ząbrowo nad rzeką Parsętą. Udział w imprezie zapowiedziało kilku znanych, doświadczonych łowców troci i nie tylko. Poza tym mamy nadzieję gościć dziennikarzy poczytnych magazynów wędkarskich.

W programie oczywiście łowienie ryb (jeśli będą się chciały brać B) ), debata na temat nowych przynęt, wymiana doświadczeń, wspólne pieczenie prosiaka i generalnie fajna atmosfera. Zakwaterowanie uczestników we własnym zakresie.

Chętnych do wzięcia udziału w imprezie proszę o bezpośredni kontakt ze mną.

Pozdrawiam serdecznie,

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W Koszalinie jest nasz kolega ORION_99 Rafał. Potwierdza, że Parsęta zalodzona i płynie kra. temperatura - 10, szkoda mi jego, gdzyż przyjechał z tej Angli, prawie specjalnie na Warsztaty i nie trafilismy z warunkami pogodowymi. Mieliśmy szansę, aby Rafał nam pokazał piękne miejscówki.

• 0

mam informacje z nad Regi, Piotr - heniutek, jest w Trzebiatowie. Rega dostępna ale wodą płynie zbrylony gęsty śnieg. na otwartym terenie wieje, ale w samym mieście jeszcze mozna staćnad wodą. Także trzeba oddać HONOR Salmowcom, że podjeli jedynie słuszną decyzje o zmianie terminu Warsztatów ! Brawo !

Jak to heniutek stwierdził, szkoda paliwa na jazdę na trocie, nawet aborygeni z Trzebiatowa powiadają, że w takich warunkach troć nie bierze.

• 0

Rzeczywiście warunki straszne. Szczególnie na krótki kij castingowy. Tutaj trzeba ( tak mi tłumaczono) potrzeba 3 metrowej wędki i to może nawet z tradycyjnym kołowrotkiem, żeby sięgnąć poza te nawisy lodowe. Coś takiego jak ten sympatyczny wędkarz na fotografii. A warunki mogą się jeszcze pogorszyć.

Pamiętam rok temu w podobnych warunkach tylko jeszcze z płynącym śliszem łowiliśmy razem z Mifkiem w Warcie pod mostem Rocha w Poznaniu. Oczywiście bez rezultatu. Jednak wtedy było tylko kilka stopni mrozu. Łowiliśmy kijem w wykonaniu morskim więc było nam łatwiej. Miał nawet większe przelotki i tak szybko nie zamarzały.

Należy wierzyć, że w lutym się ociepli.

pozdrawiam

Thymallus

• 0

Panie i Panowie,

Właśnie się dowiedziałem więc od razu informuję. W weekend 17-19 luty nie damy radu zorganizować Warsztatów gdyż mamy ważnych gości..

Nowy termin wyznaczamy na 24-26 luty i mam nadzieję, że wtedy już naprawdę nam się uda. 3majcie kciuki!

Przypominam, że osoby które wpłaciły kasę mogą w każdej chwili upomnieć się o zwrot depozytu B)

Pozdrawiam

• 0

ja dalej też jestem w teamie wesołego busa,za nic nie zrezygnuję,tyle że tym razem przelew za licencję zrobię w dzień wyjazdu :mellow: no i tej porterówki zrobię dwa razy więcej niż miałem zrobić na ten wyjazd(myślę że 3 literki wystarczą :unsure:).A jak Salmiaki znowu się rozmyślą to zakładam partyzantkę w lesie i organizuję szturm na Gietrzwałd :mellow: :lol: