Pszemo Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Witam Czy ktoś z forumowiczów łowił o tej porze roku na nimfę w nizinnych rzekach. Planuje wybrać się na Wkrę w sobotę i podłubać trochę długą nimfę na głównej chrust na złotej główce i na bocznym mokra np red tag.Po głowie chodzi mi tez mały streamer W sumie przy takiej słonecznej pogodzie jak dzisiaj to może nawet jakieś zbiórki chrusta będą. Czy ktoś kiedyś próbował październikowego łowienia na nizinnej rzece. Jeśli tak z jakim skutkiem ? Wszystkie wskazówki dla początkującego mile wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 W zeszłym roku w październiku pieknie łupały klenie na Głogowskiej odrze , na red taga, ale październik był cieplejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Woda na Wkrze ma na dzień dzisiejszy temperaturę 7,5 stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 ja również jestem początkującym nizinnym muszkarzem w zeszłym tygodniu trafiłem na ładną zbiórkę przez klenie , fajnie na sucharka połapałem .Red tag - polecam najbardziej uniwersalna muszka moim zdaniem , klenie ją lubią Co do nimfy - wybieram się jutro na swoje rzeczki w celu złapania czegokolwiek - mam zamiar pouczyć się długiej nimfy zobaczymy co przyniesie dzień . Może coś jeszcze się dzieje mimo mroźnych nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Słońce mocno operuje w ciągu dnia i ma jeszcze sporo siły wbrew pozorom. Dam znać jutro jak wyniki u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishfighter Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 jak wyniki ? ja byłem - dzień suchara kilkanaście kleni . Rozmiarami nie powalały ale zabawa była przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 (edytowane) U mnie kleni nie było na dużej rzece cisza chyba ryby poschodziły w głębokie dołki i rynny. Zero zbiórek a na nimfę w 3,5 m dołach nie ma sensu się babrać Pojechałem na dopływ i nałowiłem się jelcy na suchara. Chruścik bardzo im pasował Zabawa była przednia Edytowane 6 Października 2013 przez Pszemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joah12345 Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ja dziś odwiedziłem kanał z kapelonami to połowiłem kilka fajnych garbusów, nawet mały pajk się trafił i cala masa wzdręg rożnej maści, wszystko praktycznie na nimfę i małego streamerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi