elpojo Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam trudny orzech do zgryzienia, poszukuję kija o długosci 2,7 który ma obsługiwać gumy, wobki i koguty /sandacz, szczupak, sporadycznie sum/ w zakresie 10-30 gram. Z racji tego, że współpracować z tym będzie nielekki Shimano Stradic 4000FH chciałbym dobrac do tego wędkę o wyrzucie +-10-35 gram i wadze poniżej 200 gram tak, by mi ręka nie więdła podczas łowienia Warunek konieczny to akcja szybka kija, moze być wklejanka, cena do około 350PLN czyli żaden top-kijek.Oglądałem Powermesha do 35 gram i jest za miękki, Dragon Millenium Pike akcją mi odpowiada, wagą niekoniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanio Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Jak lepiej pogrzebiez w ofercie dragona to cos znajdziesz odpowiedniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 http://www.wobek.pl/dragon-millenium-sensitive-zander-p-865. html?osCsid=74425983917d7ae7b5068ca8569f89 poszukaj dobrze zawsze coś się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian88888 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Skoro masz Stradica to moze pomyslisz o Shomano Speedmaster?? Kolega teraz kupił, całkiem fajna wędka, tylko tą akcję sam byś musiał obadać pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Zwróć uwagę na Kongera Classic World Champion. Mam dwa kije z tej serii i dobrze się spisują...trzeci w drodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 czescweź pod uwage kije Kongera WCh IRI. Mam kijek 2,45 10-30g, akcja super szybka, sztywny kijek pracujący podobnie do wklejanki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Shimano Speedmaster niepolecam sa miękknie jak guma od gaci,opisane jako 30gr spokojnie mozna traktowac jako 15gr,widziałe niejeden kij z tej seri a własciwie cała serię u kumpla prowadzącego sklep wedkarski,komponenty oki,dobre fuji.ale blank krowi ogon totalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam dwa kije z tej serii i dobrze się spisują...trzeci w drodze Które modele konkretnie posiadasz? Nie ukrywam ze Konger jest kuszącą propozycją. Przyznam, że nigdy nie miałem kija tej firmy... Co do Shimano...zdecydowanie nie ta akcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Które modele konkretnie posiadasz? Nie ukrywam ze Konger jest kuszącą propozycją. Przyznam, że nigdy nie miałem kija tej firmy... Co do Shimano...zdecydowanie nie ta akcja Posiadam Kobalta 2,7m 15lbs i Tango 2,7m 6lbs, tyle ,że Tango używam od święta. Classica oglądałem i to już kijek o mocy 17-20lbs.Dość szybki ,ale nie pałka bez akcji.Z takich sklepowych kijków seria World Champion jest warta uwagi moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam trudny orzech do zgryzienia, poszukuję kija o długosci 2,7 który ma obsługiwać gumy, wobki i koguty /sandacz, szczupak, sporadycznie sum/ w zakresie 10-30 gram. Z racji tego, że współpracować z tym będzie nielekki Shimano Stradic 4000FH chciałbym dobrac do tego wędkę o wyrzucie +-10-35 gram i wadze poniżej 200 gram tak, by mi ręka nie więdła podczas łowienia Warunek konieczny to akcja szybka kija, moze być wklejanka, cena do około 350PLN czyli żaden top-kijek.Oglądałem Powermesha do 35 gram i jest za miękki, Dragon Millenium Pike akcją mi odpowiada, wagą niekoniecznie... Do sezonu jeszcze sporo, stąd moja rada. Zastanów się poważnie. Jeśli możesz, POCZEKAJ i..... dołóż drugie tyle.Podejrzewam, że za tą cenę kupisz spokojnie np. Lamiglas X89MTS. Kijek jest bardzo szybki i lekki. Spokojnie spełni Twoje oczekiwania.W alternatywie Avid AS90MHF2 i wiele rozwiązań w pracowniach rodzimych rodbuilderów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Które modele konkretnie posiadasz? Nie ukrywam ze Konger jest kuszącą propozycją. Przyznam, że nigdy nie miałem kija tej firmy... Co do Shimano...zdecydowanie nie ta akcja Posiadam Kobalta 2,7m 15lbs i Tango 2,7m 6lbs, tyle ,że Tango używam od święta. Classica oglądałem i to już kijek o mocy 17-20lbs.Dość szybki ,ale nie pałka bez akcji.Z takich sklepowych kijków seria World Champion jest warta uwagi moim zdaniem. Ja mam taki sam zestaw Kongera śmiało polecam, z Kobalta rzucałem ołowiankami 26gr za bolkiem i nie czuć że zbliżam się do górnej granicy wyrzutu ( zawsze mają zapas mocy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jeśli możesz, POCZEKAJ i..... dołóż drugie tyle.Gdybym zakupy sprzętowe zamykały się na tej 1 wędce to dlaczego nie... Problem w tym, że jeszcze 2 kijaszki dochodzą do tego, o worku duperelów /gumowych, ołowianych, ze sterami, na szpulkach itp/ nie wspomnę Nie dla psa kiełbasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jeśli możesz, POCZEKAJ i..... dołóż drugie tyle.Gdybym zakupy sprzętowe zamykały się na tej 1 wędce to dlaczego nie... Problem w tym, że jeszcze 2 kijaszki dochodzą do tego, o worku duperelów /gumowych, ołowianych, ze sterami, na szpulkach itp/ nie wspomnę Nie dla psa kiełbasa... Spokojnie, kijkiem klasy tego Kongera łowi się naprawdę przyjemnie i na dobrą sprawę dobremu wędkarzowi nie będzie niezbędne nic lepszego.Wyraźna różnica występuje za to w trwałości.Jeżeli jesteś na rybach prawie codziennie to Kongerek po 2-3 sezonach wyzionie ducha (przelotki,łącze,korek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Szperając w necie natknąłem się na 2 wędziska, jedno to stara seria St.Croix 3C90MHF2(AS/AC90MHF2), firma świadczy o jakości: http://zbik.rybieoko.pl/wedkarstwo/blanki/st_croix/blanki_sa lmon_steelhead/st_croix_sc_iii_spinning_avid Drugi to Larus Platinum Fighter Jig 280cm 5-35g, z tym że to...Larus-kojarzony ze średniej klasy kołowrotkami, przynajmniej na rynku polskim. Co jak co ale opis przybajerzony: przelotki FUJI- GUIDE, uchwyt HMgraphite LPFJ9MF2... http://www.wedkarskiezakupy.pl/shopping/product_enlarge.php? id=671 Z czym toto sie je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Może Daiwa Morethan King Demon Hooker MT 93 ML 2,85M cw 7-28gram wazy ok 140gram Tylko troszkę drogi jak na moja kieszeń. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 elpojo jak wiesz kupiłem właśnie ten kijek larusa ale jeszcze sprzęt nie przeszedł wodowania. Wędeczka napewno jeśli chodzi o zwykły wygląd nie jest jakaś specjalnie atrakcyjna (chociaż to akurat nie jest specjalnie ważne bo na dyskoteke z nią chyba nie będę się wybierał , no chyba że wychaczy sandała na rekord Polski )- ale napewno upiększy ją czerwoniutki red arc <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Nie zapomnij o gustownej szmince w kolorze RED ARC Pozdrawiam i połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo1 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jeśli ma mi pomóc w łowieniu okazów to gotów jestem na takie poświęcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamP Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam, konger do 35 gr szybszy od larusa. Polecam kongerka lub do 350 zl. mozna wyszukać team dragona a też niezłe kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi