janusz.walaszewski Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Chciałbym nieć taką kałużę na ogródku, a w niej takiego pstrągala.Łapał bym go tylko dwa razy do roku.Raz na rozpoczęcie sezonu i na koniec. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Już to kiedyś widziałem, fajne to, ale ta końcówka już mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Faktycznie, z podbieraniem gość ma problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 To są jakieś bagniska oczka połączone ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Oczywiście, że tak, kałuża jest z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Aż mnie natchnęło jak zobaczyłem ten filmik, mam bardzo podobne miejsca niedaleko od mojego domu, muszę sprawdzić czy w tych oczkach coś pływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Capri Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ale mu zaj..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Dobrze mi się wydaje, że ten ....mech....tzn podłoże po którym porusza się koleś to pływa po wodzie? Chodziłem kiedyś po czymś takim na mazurach - piękne... i nieco ryzykowne. Pod dywanem z zielska było pare metrów wody, nie wiem ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Tak pod tym mchem jest woda :-). Jest to rodzaj bagna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 W norge czesto spotykane sa takie bajora. Trzeba na nich uważać bo można nie wrócić z takiej rybałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 To fakt trzeba uważać na takie oczka ale spacerowanie po takim bagnie raczej do niebezpiecznych nie należy, ja ważę 130 kg i z żoną w tym roku po takim chodziłem i zbieralism żurawiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 spacerowanie po takim bagnie raczej do niebezpiecznych nie należy Z tym, że nie zawsze i nie wszędzie. Ja jednak zalecam ostrożność przy chodzeniu po kożuchu na jeziorach torfowych, ja kiedy stoję na "swoim" mam pod nogami ok. 5 metrów nieprzyjemnej, czarnej wody...Przy pierwszym "oparciu się pachami" o kożuch nie bardzo wiedziałem co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek116p Opublikowano 24 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Oczywiście, że tak do końca to to bezpieczne nie jest, coś jak chodzenie po lodzie. Ale wrażenia niezapomniane :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Ano niezapomniane, najlepiej jeszcze kiedy człowiek dowie się dość niespodziewanie po czym chodzi Z takich półłapek-niespodzianek można jeszcze trafić na jeziorach na pływające dno. Tzn piękny, biały piaseczek, na nim troche moczarki, woda po kolana .... no w gorący, słoneczny dzień patrząc na to z łódki co można zrobić jak nie pobrodzić, patrząc na pierzchające ławiczki płotek, okonki, krasnopiórki, mikroszczupaczki....bajka W praktyce piaseczek jest dość grząski, wbicie w niego wiosła jest ciężkie, ale wyciągnięcie już nie ciężkie a wręcz bardzo trudne - zasysa. Po porządnym pokopaniu wiosłem mozna się przezeń przebić. Sondowanie dna blachą dało pare metrów głębinki. Ciekawi mnie czy to unosiło się na jakichś roślinach czy jak...? Bo na logikę to zielsko potrzebuje światła. No ale na czym innym mogloby takie coś powstać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Po co dywagować nad niebezpieczeństwem chodzenia po czymś takim Jesteśmy wędkarzami, ludźmi "szalonymi" i dla nas niema rzeczy niemożliwych a sami wiemy, że czasami dla ryby zrobimy bardzo głupie rzeczy.Pstrągal fajny, klimat zabójczy - chciałbym kiedyś powędkować w takim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi