patu Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Witam, chodzi mi po głowie zbudowanie dłuższej pstrągówki. Ma być alternatywą dla mojego krótszego Batsona ( 2.13m, 12lb). Po wstępnym rozeznaniu się w ofercie i rozmową z Danielem wybrałem w/w blank. Ma współpracować z wobkami do 6cm i obrotówkami wielkości max. 2-ki. Wiem, że należy do szybszych patyków, w związku z tym pytanko dotyczące ewentualnych spadów ryb itp. Może któryś z kolegów użytkuje w/w kijek, bedę wdzięczny za sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 CześćTeż jestem posiadaczem krótszego batsona i też szukam dłuższej alternatywy. Oglądałem IST993F i dla mnie jest nieodpowiedni. Słabo się ładuje przy leciutkich przynętach i jest zdecydowanie zbyt szybki. Jeśli ktoś łowi same 60-taki, to może być ok Znalazłem w Pacific Bay-u blank 2,53 i jest on wolniejszy i subtelniejszy od batsona. Na niego się zdecyduję.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 czy 2,75 byłby dla Ciebie za długi? Bo właśnie takim pstrąguję w rzeczce. Zresztą przy skróceniu tego blanu wyjdzie kijek bardzie wobkowy a nie obcięty pomoże w łowieniu jigami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 @Bassy, Jak na moje rewiry i upodobania 9 stóp to zdecydowanie za dużo .]...przy takiej dostępności blanków nie widzę sensu w cięciu dwuskłada do krótszej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 ...w grę wchodzi jeszcze ten blank BatsonaIP963F* RX7 2 2,4 7-18gr, 8-14lb,Mod/F Medium. Może któryś z użytkowników lub rodbuilderów powie cos na temat tego blanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 ...w grę wchodzi jeszcze ten blank BatsonaIP963F* RX7 2 2,4 7-18gr, 8-14lb,Mod/F Medium. Może któryś z użytkowników lub rodbuilderów powie cos na temat tego blanku nie żebym mial w ręku którys z blanków, ale moim zdaniem różnica pomiedzy 2.15 ( bo chyba taim teraz machasz) a 2,4 jest... niewielka i ... przy tej dlugosc kija malo warta zachodu. gdybym juz mial zmieniać na coś wiecej - coś co ma być dłuzsze to bym celowal w 2,5 ale to tylko takie male zdaniem BYŁEGO korbiarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mifas między 2,4 a 2,5 róznica jest również znikoma ...mam zamiar nadrobić to krótszym gryfem <_< ...a od 2.13 do 2,4-2,5m jest jakies 30-40cm, którego czasami brakuje nad wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mifas między 2,4 a 2,5 róznica jest również znikoma ...mam zamiar nadrobić to krótszym gryfem <_< ...a od 2.13 do 2,4-2,5m jest jakies 30-40cm, którego czasami brakuje nad wodą... patryk źle na to patrzysz - chodzi mi o to ze roznica 2,15 a 2,3 czy 2,4 to tak se.... ale juz 2,15 a 2,5 będzie wyraźnie zauwazalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mifek ale ja nie pisałem o blanku 2.3m ...dla mnie min 2,4m ...wiesz, że nad naszymi rzeczkami szczególnie na odcinkach łąkowych czasami trzeba wystawić patyka za trzcinki lub chaszcze...i tutaj przydaje sie te 30-40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 taaaa i dlatego ja preferuje ... 6' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Mam kij na tym blanku tj IST 993 . Tyle , że mam jedną z pierwszych wersji blanku , i może się się nieco różnić od obecnie produkowanych . Uzbrojony w wersji spinningowej .Na krajowe pstrągi zdaje się odpowiedni . Choć wiele od preferencji zależeć może .. Łowię żyłką 8 , i ten zestaw działa świetnie . Rzutowo jest bardzo sprawny , jak wszystkie h.shoty , hol jest pewny , amortyzacja jak na fasta niezła . Może jest nieco rozedrgany , ale wrażliwy na bodżce niczym neurotyk . Jak to Batson .. Dobry kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 I ja mam kij na tym blanku. Chociaż w moim arsenale służy do połowu okoni (średnio- ciężkie przynęty) i sandaczy (lekkie przynęty) - do tych przeznaczeń spisuje się świetnie i doskonale współpracuje z plecionką.Co do jego pstągowego, czyli dedykowanego, zastosowania wypowiadać się nie mogę, bo pstrągów nim nie łowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi