Skocz do zawartości
  • 0

od wczoraj

popper

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Strach na forum wpisać "złamana szczytówka". :)

Przy okazji, pod żadnym pozorem nie przeglądać tego wątku!

http://jerkbait.pl/topic/28517-wszystkie-stelle-sa-do-dy-wedlug-mnie-oczywiscie-czyli-o-wolności-słowa-i-jakości-informacji-w-internecie/?hl=+wszystkie%20+stelle%20+dupy

To co potem zacznie wam się wyświetlać w reklamach spędziłoby sen z powiek Urbanowi.

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

• 0

No tak, trochę to kiepskie, jeżeli ktoś będzie robił print sreecna to trzeba bardzo uważać na zawartość reklamową strony. Jeżeli 'smart' pokazuje treści, które wg histrorii przeglądania potencjalnie nas interesują, a nas dajmy na to interesują treści xxx to może być kibel.

• 0

Ha ha ha, dobre

faktycznie jest reklama intekstowa - ale dopiero od dziś nie od wczoraj. I w bardzo niedużym rozmiarze - limit zaledwie 3 wyrazy na całą stronę. To na razie wszystko jeśli chodzi o reklamę na forum, nie planujemy na razie nic więcej. Jeżeli okaże się że reklama umożliwi żeby portal była nadał bezpłatny dla wszystkich użytkowników to moim zdaniem warto spróbować. Myślę że do końca roku będziemy sprawdzać jak przyjęte rozwiązania reklamowe funkcjonują w praktyce a po nowym roku podejmiemy ostateczną decyzję.

pozdrawiam

• Like 1

• 0

Apel Jasnogórski do wszystkich użytkowników !!!

Panowie, przeskanujcie przyzwoicie swoje komputery. Właśnie zakończyłem na dwu maszynach. 8 pażdziernika o godz 22.55 zainstalowały się u mnie dwa Malwary (dodatkowo 15 jakiś tam związanych z nimi gówien), a kilkanaście minut wcześniej miałem nieudany włam sieciowy... Podglądacze zainstalowały się udanie... :lol: :lol: :lol:

Po wypierdzieleniu tego w kosmos, maszyny chodzą szybciej, a na stronie Jerkbajt już nie oglądam ostatnio odwiedzanych ...

• 0

A i widze że pojawiły sie przed chwilą podkreślniki z ukrytą reklamą  ;)

Oczywiscie nic w tym złego nie widze :)

Friko pisałem że od dzisiaj (reklama)

Co do dnia wczorajszego to problemy były z wydajnością w wieczorowej porze.

Zaś co do reklam na forum to faktycznie jesli ma to pomóc w jaki kolwiek sposób oczywiście nie mam nic przeciwko (wyrażam tylko swoje skromne zdanie)

Z drugiej strony faktycznie można by wprowadzić jakies stosunkowo nie duże opłaty za umieszczanie ogłoszeń w giełdzie.

System poboru opłaty za umieszczenie ogłoszenia mógł by pobierać jakiś portal z płatnosciami elektronicznymi.

• 0

Kunwa nie wiem czy inni tak samo mają jak ja ale gdy przeglądam forum przez smarta, nie mogę ustawić żeby było tak jak wcześniej że przeglądam forum w wersji klasycznej lecz co chwile przełącza mi się na wersję mobilną, bardzo mnie to denerwuje ... Wcześniej, przed zmianami na forum tego nie było, czy wie ktoś coś o tym ?

• 0

Reklamy intekstowej jest 5słów na stronę :0 tak przynajmniej adblock pokazuje.

Osobiście uważam,iż 50gr za wystawienie ogłoszenia w dziale sprzedam byłby jak najbardziej oki, ponadto reklama header i bottom byłaby bardziej wydajna, gdyż dobrze dopasowana mogłaby przynieść efekty.

Linki smart są od czapy, upierdliwe i prędzej czy później każdy je poblokuje. Takie moje zdanie

• 0

Nie wiem co wskazuje adblok bo nie używam, natomiast gołym okiem na stronie widzę 3 linki a nie 5 - wierzę własnym oczom. Nie widzę w nich też nic szczególnie upierdliwego, a też jestem przecież użytkownikiem strony (i to dosyć częstym).

Opłata za ogłoszenia na giełdzie jest zbyt kosztownym systemem  - koszty księgowania i roliczania takich opłat zapewne przekroczyłyby wpływy z nich. Jerkbait nie jest portalem aukcyjnym gdzie skala zawieranych transkacji pozwala na zakup takich rozwiązań.

Póki reklama wydaje się najrozsądniejszym wyborem. Można sobie oczywiście ją blokować jeżeli ktoś chce, ale powiedzmy sobie szczerze - nie będzie to działanie w interesie portalu. Szczerze mówiąc, trochę mnie irytuje jak słyszę podobne głosy. Portal oferuje tyle możliwości, można tu wymieniać się zdjęciami, korzystać z bazy danych żeby znaleźć potrzebne informacje, kupić / sprzedać / wymienić sprzęt - wszystko za free z punktu widzenia użytkownika. I jeszcze się okazuje że komuś dwa banerki umieszczone po bokach czy trzy podkreślone słówka na stronie przeszkadzają. Żenada.

• 0

Apel Jasnogórski do wszystkich użytkowników !!!

Panowie, przeskanujcie przyzwoicie swoje komputery. Właśnie zakończyłem na dwu maszynach. 8 pażdziernika o godz 22.55 zainstalowały się u mnie dwa Malwary (dodatkowo 15 jakiś tam związanych z nimi gówien), a kilkanaście minut wcześniej miałem nieudany włam sieciowy... Podglądacze zainstalowały się udanie... :lol: :lol: :lol:

Po wypierdzieleniu tego w kosmos, maszyny chodzą szybciej, a na stronie Jerkbajt już nie oglądam ostatnio odwiedzanych ...

Takie rzeczy to Panie Zorro tylko w łindołsie, od chyba ponad 15 lat nie zanotowałem u siebie takich ekscesów, ale ja korzystam głównie z systemów linuksowych i BSD, spokój i cisza bo żadne gówno nie zainstaluje się bez praw roota.

Korzystam głównie z laptopa i PC bo lubię w miarę duże ekrany, nie widzę problemu z reklamami, do lisa trzeba zainstalować adblocka i ghostery i po problemie.

Strach na forum wpisać "złamana szczytówka". :)

Przy okazji, pod żadnym pozorem nie przeglądać tego wątku!

http://jerkbait.pl/topic/28517-wszystkie-stelle-sa-do-dy-wedlug-mnie-oczywiscie-czyli-o-wolności-słowa-i-jakości-informacji-w-internecie/?hl=+wszystkie%20+stelle%20+dupy

To co potem zacznie wam się wyświetlać w reklamach spędziłoby sen z powiek Urbanowi.

Pewien "problem" jest z Androidem który indeksuje zasoby, tak ostatnio właśnie dowiedziałem się co ciekawego na pendrivie ma mój znajomy (notabene płofesor Politechniki) mimo że przeglądałem jeden dokument, to w przeglądarce multimedialnej tabletu pokazało baaaaardzo fikuśne tytuły (pomimo że pendrive był już odłączony) :lol:.

• 0

Paweł, nie wiem czy to tylko u mnie, ale mam tak, że wystarczy kursorem na linkiem przejechać i już się reklama pokazuje, czasem dość spora - tzn cały ekran. Może to kwestia przeglądarki, nie wiem, ale takiej używam i nie zamierzam zmieniać, dlatego uznałem za upierdliwe.

A co do opłat, to formę darowizny na rzecz protalu na bank dałoby się znaleźć. Może kilku sponsorów by się znalazło gdyby było wiadomo ile $$ potrzeba na roczne działanie portalu.

• 0

Tak czytam, czytam, czytam....

A, i olśnienie - mam AdBlocka :D :D

Ja chętnie sobie wykupię, nie wiem, abonament, konto premium czy jak byście chcieli to nazwać, ale adblocka - nie wyłączę :D

Moze to by było rozwiązanie? Chcesz - płacisz ileś tam rocznie i masz spokój - wolisz za free - oglądasz pilareczki jak piłują, przedłużasz penisa i szprycujesz się viagrą :D

• Like 6

• 0

Ciekawy pomysł z wykupieniem "konta premium" ale widzę jeden problem -  portal musi być niezależny. Nie chciałbym żeby ci co będą płacić mieli poczucie że wolno im więcej i nie chciałbym żeby moderatorowi ręka zadrżała jak będzie miał zbanować "sponsora". Reklama rozwiązuje ten problem - jest anonimowa. Nie wiemy kto klika -  nie ma zobowiązań. 

Możecie sobie włączać adbloki jak checie, nie ma sprawy. Tylko proszę za jakiś czas nie narzekać że forum wolno chodzi, że skrzynki na priv się szybko zapełniają, że limit na fotki mały, że przydałoby się to i to, i jeszcze tamto jeśli chodzi o funkcjonalności. Proste.

• Like 1

• 0

Z tymi fotkami Pawle. Jakoś do mnie nie dociera. Fakt, że nie sprawdzałem szczegółpowo tematu ale jak to się dzieje, ze wysał plik powiedzmy spory a na forum i tak jest niewielki? Gdzie jest ten "reduktor"? Przykład teoretyczny to 290 kB zamienia na 75 kB.

Chodzi o ilość w limicie 2 MB?

Edytowane przez popper

• 0

Friko

Prosta opcja - regulamin konta premium

-konto może zostac usunięte i nie nalezy sie zwrot opłata premium

-po (tu wstawić odpowiednie warunki) nie ma możliwości odnowienia konta premium

A co do moderatorów, to chyba sa pewni swej misji i ręka im nie zadrży :D

• Like 1

• 0

Friko

Prosta opcja - regulamin konta premium

-konto może zostac usunięte i nie nalezy sie zwrot opłata premium

-po (tu wstawić odpowiednie warunki) nie ma możliwości odnowienia konta premium

A co do moderatorów, to chyba sa pewni swej misji i ręka im nie zadrży :D

No to mamy już mały zarys - może warto rozważyć taką opcje ;) 

• 0

A może coś w rodzaju "wpisowego" przy rejestracji które umożliwiałoby dostęp do rozszerzonych zasobów Forum np. do uczestnictwa na "Giełdzie" (przy zachowaniu albo i podwyższeniu karencji na Giełdę).

Albo jak Kuba sugeruje abonament "premium".

Albo jedno i drugie :)

• 0

Dobry pomysł z tym kontem premium, ale myślę, że przy wykupieniu takiej opcji jakiś bonus by się jednak należał, typu dostęp do większej ilości treści czy dostęp do giełdy. A jeżeli chodzi o samą giełdę też by mogła być pobierana choćby symboliczna złotówka tak jak pisze @mdziam_78.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...