Skocz do zawartości

Cóż to może być - enigmatyczne znalezisko ;-)

RedruM

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem to "cudo" na samym brzegu rzeki, w miejscu gdzie jest bardzo atrakcyjna "cofka" Woda kręci, dużo drobnicy - głęboki dół w sąsiedztwie przykosy. Mało widziałem takich miejsc dostępnych dla wędkarza z brzegu. Rzeka w tym miejscu się dość mocno zwęża. O tej porze roku można się spodziewać tu każdej ryby. Dwa dni przed znalezieniem widziałem tam żerującego suma (1-1,5m), trzy dni przed złowiłem bolenia 68 cm, wstawiłem go w temacie Bolenie 2013.

Jak wcześniej napisałem, rzecz umieszczona była na samym brzegu, lecz dość starannie ukryta w przybrzeżnych zaroślach, natknąłem się na nią przypadkiem. Wątpię żeby była to część ogrodzenia dla bydła lub żeby została w tym miejscu osadzona przez płynącą rzekę.

Okolica miejscówki to teren zalewowy, łąki i nieużytki. Do najbliższej miejscowości jest ok. 2km - teren o tej porze roku dość odludny.

Wybiorę się tam w tym roku jeszcze wiele razy, będę przy okazji obserwował ;-) czy nie wylądują tam obcy lub masoni nie będą szukać zguby ;-)

.... znalazłeś brakujące ogniwo, lub osadę ludzi pierwotnych .... to wygląda jak prymitywne radło :)

Radło (nie mylić z rodło) – narzędzie rolnicze wynalezione ok. 4000 r. p.n.e. w epoce neolitu, służące do spulchniania gleby bez jej odwracania. Pierwotne radło było wykonane z drewna i składało się z symetrycznej radlicy (elementu pracującego w glebie) i grzędzieli (elementu do zaprzęgania zwierząt).

Ubikator....to jakaś tajna broń króla Salomona.....przyczyna zaginięcia Atlantydy..... wybudowania budowni megalitycznej w Stonehenge, oraz powstania piramid w Egipcie....

Nikola Tesla przy pomocy tego czegoś z takim czymś i bez takiego czegoś chciał naładować kulę ziemską prądem, aby kazdy miał bezprzeowdowe zasilanie.....hmmm teraz już wiem czego szukają obcy (UFO) na ziemi.....Toć to źródło wiecznej i darmowej enegri....przyczyna wielkiego wybuchu...począstku wszechświata....i w dodatku jest w stanie wchłonąść czarną dziurę :lol:

Czy przypadkiem nie powoduje to efektu cieplarnianego???? Bo jeśli tak to ekolodzy  będą protestować i przykówać się do drzew :ph34r:

PS Co to jest ten Ubikator????

Ubikator....to jakaś tajna broń króla Salomona.....przyczyna zaginięcia Atlantydy..... wybudowania budowni megalitycznej w Stonehenge, oraz powstania piramid w Egipcie....

Nikola Tesla przy pomocy tego czegoś z takim czymś i bez takiego czegoś chciał naładować kulę ziemską prądem, aby kazdy miał bezprzeowdowe zasilanie.....hmmm teraz już wiem czego szukają obcy (UFO) na ziemi.....Toć to źródło wiecznej i darmowej enegri....przyczyna wielkiego wybuchu...począstku wszechświata....i w dodatku jest w stanie wchłonąść czarną dziurę :lol:

Czy przypadkiem nie powoduje to efektu cieplarnianego???? Bo jeśli tak to ekolodzy  będą protestować i przykówać się do drzew :ph34r:

PS Co to jest ten Ubikator????

Przyrząd do wywoływania zdalnej defekacji. :) 

• Like 3

Blanki dla Dragona - zabawne.

Ale mnie z nóg zwalił "ubikator". 

Jako "przyrząd do wywoływania zdalnej defekacji" :D  :D  :D 

Tak się zastanowiłem, jak działa. Jeśli "zdalnie", to chyba nie o siadanie na nim chodzi, tylko o odpowiednie nim machanie. Lub ułożenie na żyle wodnej w kierunku północ-południe i trzykrotne obejście wokół w kierunku przeciwnym do obrotów wskazówek zegarka. Albo wskazanie delikwenta rozdwojonym końcem, wypowiedzenie magicznego "pif paf" i pełne gacie gwarantowane :D 

Edytowane przez woblery z Bielska

Trzeba brzdęknąć tym sznurkiem, rozpiętym w widełkach ubikatora. ;)

To oczywiście fikcja i majaki trutego procentami umysłu, ale powiem wam, że gdyby istniał taki ubikator o wyżej wymienionych właściwościach, zakupiłbym, nawet się zadłużył i od momentu nabycia stał się częstym i niepożądanym gościem wszelakiego rodzaju wieców politycznych.  B)

Edytowane przez Dagon

• 2 tygodnie później...

UB i KAT or-skojarzenie proste,choć wysoce niebezpieczne.UB i KAT-kto by śmiał powiązać :ph34r: ,a i samo OR w dobie Amber Gold przyjemnie konweniuje.To,że wszystko zniknęło,że nie ma po tym śladu :lol: potwierdza więc teorię-to był ubikator ,a nie wędzisko z pracowni(choć ten insert drewniany...) :rolleyes:

kardi

• Like 1