RedruM Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Podczas mojej ostatniej wyprawy nad Narew znalazłem "coś" takiego. Poniżej zdjęcia. Być może któryś z kolegów wie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Była działka/pole/bydło w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Jak nic ślady odwiedzin Obcych. Albo symbole wolnomularskie, zwłaszcza ten cyrkiel. No chyba że pastuch bydło zaganiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 A może swego rodzaju dżwignia odłamana z jednej strony stąd leży , oczywiście nie do podnoszenia,podrywki z brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 6 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Znalazłem to "cudo" na samym brzegu rzeki, w miejscu gdzie jest bardzo atrakcyjna "cofka" Woda kręci, dużo drobnicy - głęboki dół w sąsiedztwie przykosy. Mało widziałem takich miejsc dostępnych dla wędkarza z brzegu. Rzeka w tym miejscu się dość mocno zwęża. O tej porze roku można się spodziewać tu każdej ryby. Dwa dni przed znalezieniem widziałem tam żerującego suma (1-1,5m), trzy dni przed złowiłem bolenia 68 cm, wstawiłem go w temacie Bolenie 2013. Jak wcześniej napisałem, rzecz umieszczona była na samym brzegu, lecz dość starannie ukryta w przybrzeżnych zaroślach, natknąłem się na nią przypadkiem. Wątpię żeby była to część ogrodzenia dla bydła lub żeby została w tym miejscu osadzona przez płynącą rzekę. Okolica miejscówki to teren zalewowy, łąki i nieużytki. Do najbliższej miejscowości jest ok. 2km - teren o tej porze roku dość odludny. Wybiorę się tam w tym roku jeszcze wiele razy, będę przy okazji obserwował ;-) czy nie wylądują tam obcy lub masoni nie będą szukać zguby ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Socha pod kłusowniczą podrywkę do użycia z łodzi, tam nie ma gdzie wbić więc staje się na tej stopie, lub blokuje ją pod ławeczką, ewentualnie skomplikowany przyrząd geodezyjny czy też kuromiot wiejski ziemia - ziemia, ziemia - teściowa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjpol Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 .... znalazłeś brakujące ogniwo, lub osadę ludzi pierwotnych .... to wygląda jak prymitywne radło Radło (nie mylić z rodło) – narzędzie rolnicze wynalezione ok. 4000 r. p.n.e. w epoce neolitu, służące do spulchniania gleby bez jej odwracania. Pierwotne radło było wykonane z drewna i składało się z symetrycznej radlicy (elementu pracującego w glebie) i grzędzieli (elementu do zaprzęgania zwierząt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Prawie jak :http://www.survival.no1.com.pl/trap/trap.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nad Narwią Rambo grasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) To nie był Rambo to MacGyver Edytowane 8 Października 2013 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 MacGyver powiadasz, znaczy się znalezisko to samolot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Mi to wygląda na takie coś z takimś czymś i bez takiego czegoś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Mi to wygląda na takie coś z takimś czymś i bez takiego czegoś....Właśnie opisałeś ubikator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Ubikator....to jakaś tajna broń króla Salomona.....przyczyna zaginięcia Atlantydy..... wybudowania budowni megalitycznej w Stonehenge, oraz powstania piramid w Egipcie....Nikola Tesla przy pomocy tego czegoś z takim czymś i bez takiego czegoś chciał naładować kulę ziemską prądem, aby kazdy miał bezprzeowdowe zasilanie.....hmmm teraz już wiem czego szukają obcy (UFO) na ziemi.....Toć to źródło wiecznej i darmowej enegri....przyczyna wielkiego wybuchu...począstku wszechświata....i w dodatku jest w stanie wchłonąść czarną dziurę Czy przypadkiem nie powoduje to efektu cieplarnianego???? Bo jeśli tak to ekolodzy będą protestować i przykówać się do drzew PS Co to jest ten Ubikator???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Ubikator....to jakaś tajna broń króla Salomona.....przyczyna zaginięcia Atlantydy..... wybudowania budowni megalitycznej w Stonehenge, oraz powstania piramid w Egipcie....Nikola Tesla przy pomocy tego czegoś z takim czymś i bez takiego czegoś chciał naładować kulę ziemską prądem, aby kazdy miał bezprzeowdowe zasilanie.....hmmm teraz już wiem czego szukają obcy (UFO) na ziemi.....Toć to źródło wiecznej i darmowej enegri....przyczyna wielkiego wybuchu...począstku wszechświata....i w dodatku jest w stanie wchłonąść czarną dziurę Czy przypadkiem nie powoduje to efektu cieplarnianego???? Bo jeśli tak to ekolodzy będą protestować i przykówać się do drzew PS Co to jest ten Ubikator????Przyrząd do wywoływania zdalnej defekacji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Patyk z pracowni ani chybi.Na omotce mało lakieru,Projekt indywidualny,niby jednoskład,trochę travel jednak.Zbrojenie wskazuje,że to do tenkary przeznaczone.Jak to zatem mówią-popytaj w najbliższej pracowni 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Rozwiązałeś tajemnicę innego wątku - skąd Dragon bierze blanki - rosną nad Narwią. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Rozwiązałeś tajemnicę innego wątku - skąd Dragon bierze blanki - rosną nad Narwią. Doobre! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Blanki dla Dragona - zabawne.Ale mnie z nóg zwalił "ubikator". Jako "przyrząd do wywoływania zdalnej defekacji" Tak się zastanowiłem, jak działa. Jeśli "zdalnie", to chyba nie o siadanie na nim chodzi, tylko o odpowiednie nim machanie. Lub ułożenie na żyle wodnej w kierunku północ-południe i trzykrotne obejście wokół w kierunku przeciwnym do obrotów wskazówek zegarka. Albo wskazanie delikwenta rozdwojonym końcem, wypowiedzenie magicznego "pif paf" i pełne gacie gwarantowane Edytowane 9 Października 2013 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Trzeba brzdęknąć tym sznurkiem, rozpiętym w widełkach ubikatora. To oczywiście fikcja i majaki trutego procentami umysłu, ale powiem wam, że gdyby istniał taki ubikator o wyżej wymienionych właściwościach, zakupiłbym, nawet się zadłużył i od momentu nabycia stał się częstym i niepożądanym gościem wszelakiego rodzaju wieców politycznych. Edytowane 9 Października 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ten wątek jest lepszy niż "jerkbait się śmieje" muszę powiedzieć, zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 To urządzenie wielofunkcyjne,taki lokalny multitool w wykonaniu handmade. Nawet rybe znajdzie w rękach sprawnego rozczkaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 18 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Byłem tam ostatnio, rzecz zniknęła... kolejna tajemnica ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Byłem tam ostatnio, rzecz zniknęła... kolejna tajemnica ;-)Ubikator nówka fumka, dziwisz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 UB i KAT or-skojarzenie proste,choć wysoce niebezpieczne.UB i KAT-kto by śmiał powiązać ,a i samo OR w dobie Amber Gold przyjemnie konweniuje.To,że wszystko zniknęło,że nie ma po tym śladu potwierdza więc teorię-to był ubikator ,a nie wędzisko z pracowni(choć ten insert drewniany...) kardi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi