Skocz do zawartości
  • 0

Aberdeen and District Angling Association - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Aberdeen and District Angling Association (ADAA) to najstarsze i największe stowarzyszenie wędkarskie w Szkocji założone w 1946 roku. Obecnie gospodaruje na dolnym odcinku River Deeoraz River Don i River Ythan. Sezon łososiowy zaczyna się 1 lutego na Dee, 11 lutego na Don i Ythan, a kończy się odpowiednio 15 i 30 października. Początek sezonu to przede wszystkim kelty i niewielki odsetek srebrniaków. Stosunkowo szybko proporcja ta się odwraca i w marcu poławia się już tylko tzw. fresh fish.

Zapraszam do lektury artykułu, w którym nasz forumowicz Lukomat przedstawia swoje przygody związane z łososiowym rozpoczęciem sezonu.

Pozdrawiam

Remek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

lukomat-przykra sprawa Embarassed najgorsze ze te wielkie okazy esox-a niedlogo pewnie wygina .

Z mojej strony sytuacja wyglada tak ze w Klubie walczymy o to zeby wlasnie i w szczegolnosci te wielki wracaly do wody .Mimo ze mam na sobie polsie godlo obok kilku innych naszywek a na spotkaniach lowie chyba jako jedyny polski klubowicz zawsze panuje mila przyjazna atmosfera .Fakt czasem mozna przeczytac na tutejszych forach niestworzone rzeczy .Generalnie jest raczej cisza i nikt niekrzyczy ,poki co.

Z innej beczki to ostanio bylem zerknac jak sie maja moje krypy -i tak sie wku.... ze ludzie leja z gory na smici.Pozbieralem wszystkie puszki i papiery do czarnego wora .Miejsce zmienilo sie diametralnie ale myslisz ze na dlogo. :angry: Sila nic sie niewskora ,trzeba edukowac doglebnie.Sam niewiem . Embarassed