lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam! Wlasnie zastiam sie jak dobry kolor wobki dla pstraga i lipien jak firma dobry wobler dla pstraga? ten zdjecie moze byc dla pstraga?? ale nie mam obrotowka dla pstraga :?POMOZ MI!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a drugi zdjecie to zrobione wobler dla pstraga czy dobry kolor wobler?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Lukexio, masz fajny zestaw przynęt na pstrągi ...każda przynęta jest łowna w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Przy podwyższonej i mętnej wodzie, oraz zimą uzywaj większych przynęt (5-7cm), w żywych kolorach. Wiosną, gdy woda robi się bardziej klarowna, używaj przynęt w kolorystyce naturalnej ( lecz czasami zdażają się wyjątki od normy). W okresie wiosenno-letnim, można zejść z wielkością przynęt, choć ja osobiście wyleczyłem się z mikroprzynęt pstrągowych. Zestawik skomponowałeś super, teraz poszukaj rzeczki z kropkami...i samych pstrągów. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Hej. Myślę, że komplety woblerów, które pokazałeś na zdjęciu w zupełności wystarczą na pstrągi. To dobre i łowne woblery. Jeżeli chodzi o pstrągi, osobiście preferuję woblery w kolorach naturalnych, ale nieraz woblery w kolorach fluo także sprawdzały mi się podczas połowu tych ryb. Woblery fluo były szczególnie skuteczne podczas, gdy woda w rzece była podniesiona i zabrudzona. W moim pudełku są zarówno woblery 3 cm, jak i woblery 7-8 centymetrowe. W zależności od wielkości rzeki, miejscówek oraz wielkości poławianych pstrągów, stosuję mniejsze lub większe przynęty. Jeżeli chodzi o regularne łowienie lipieni na spinning to nie jest to wcale takie proste. Zdecydowanie lepiej łowić je na muchę, ponieważ lipasy rzadko atakują większe przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Lukexio, masz fajny zestaw przynęt na pstrągi ...każda przynęta jest łowna w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Przy podwyższonej i mętnej wodzie, oraz zimą uzywaj większych przynęt (5-7cm), w żywych kolorach. Wiosną, gdy woda robi się bardziej klarowna, używaj przynęt w kolorystyce naturalnej ( lecz czasami zdażają się wyjątki od normy). W okresie wiosenno-letnim, można zejść z wielkością przynęt, choć ja osobiście wyleczyłem się z mikroprzynęt pstrągowych. Zestawik skomponowałeś super, teraz poszukaj rzeczki z kropkami...i samych pstrągów. Pozdrawiam serdecznie hehehe nie bede szukam rzeka z kropkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Hej. Myślę, że komplety woblerów, które pokazałeś na zdjęciu w zupełności wystarczą na pstrągi. To dobre i łowne woblery. Jeżeli chodzi o pstrągi, osobiście preferuję woblery w kolorach naturalnych, ale nieraz woblery w kolorach fluo sprawdzały mi podczas połowu tych ryb. Woblery fluo były szczególnie skuteczne podczas, gdy woda w rzece była podniesiona i zabrudzona. W moim pudełku są zarówno woblery 3 cm, jak i woblery 7-8 centymetrowe. W zależności od wielkości rzeki, miejscówek oraz wielkości poławianych pstrągów, stosuję mniejsze lub większe przynęty. Jeżeli chodzi o regularne łowienie lipieni na spinning to nie jest to wcale takie proste. Zdecydowanie lepiej łowić je na muchę, ponieważ lipasy rzadko atakują większe przynęty. wiem ze lipien lubi jesc mucha a nie wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @rognis_oko czuje za malo wobler, musze jeszcze kupic eh nie ma miejsce pudełko chowac wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja nawet nie mam tyle wobków w pudełku co Ty Lukexio . To co masz wystarczy rybom. Najwyżej nie wystarczy Tobie (co po Twoich postach odczytuję ) a to juz zupełnie inna sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pirania74 Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Lukexio, masz tyle tego że nawet ja tyle nie mam Na Zlocie na Kwisie chyba wszystko nam wyłowisz Twoje woblery fajne, ciekawa kolorystyka - powinny się sprawdzić w różnych warunkach (stan wody +/-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 aa jeszcze jedno pytanie? jaki dobry firma obrotowka dla pstraga?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Na przykład TE ; TE ; czy TEi wiele innych w rozmiarze 1 i 2 a czasem nawet 3Osobiście spróbowałbym jeszcze dwójek z TEGO zasobu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 dzieki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spigot Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam! Wlasnie zastiam sie jak dobry kolor wobki dla pstraga i lipien jak firma dobry wobler dla pstraga? ten zdjecie moze byc dla pstraga?? ale nie mam obrotowka dla pstraga :?POMOZ MI!!!!!!!! Łukasz !!!! to co masz w zupełności wystarczy świetnie dobrany zestaw woblerów powiem krótko nie kupuj więcej , po warsztatach na Kwisie powinno Ci z tej kolekcji zostać jeszcze ze 4 szt a tak całkiem serio masz COOL pudełeczka z wabikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bujo Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Ja nawet nie mam tyle wobków w pudełku co Ty Lukexio . To co masz wystarczy rybom. Najwyżej nie wystarczy Tobie (co po Twoich postach odczytuję ) a to juz zupełnie inna sprawa... Witam, Slawek jesli bys nie porozdawal tylu swoich woblerkow to na pewno bys ich mial wiecej w pudelkach. Ja ostatnio zrobilem remanent w moich. Wyszlo tego troche za duzo. Bede musial kupic wieksza torbe :D Jest jeszcze jedno pudelko zarezerwowane na Twoje woblerki :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @Bujo wlasnie dzis kupilem pudelko dla wabki nie wiem czy jeszcze wolne miesjce dla wabki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @lukexiopiekna kolekcja, nad woda wiecej nie trzeba, bo bedziesz czesciej zmienial niz rzucal woda klarowna = kolory naturalne, stonowane, wabki pracujace spokojniejpogoda sloneczna = kolory bardzo ciemne i bardzo ponurewoda tracona = kolory jasniejsze i jaskrawe, wabki pracujace agresywniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 pitt pasuje ci nauczyielka o wedkarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a jeszcze jedno dzis znalazlem w pudelko wobler zaba czy dobry dla pstraga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tomek_N Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 z ta zabka na pstraga to nie wiem - moze inni maja jakies doswiadczenia?Ale mysle ze na szczupaka da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spigot Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a jeszcze jedno dzis znalazlem w pudelko wobler zaba czy dobry dla pstraga! chowaj w pudełko i się nie przyznawaj pstrągom że to twoje żaby pewnie że takwszelkie różne duże imitacje os jako wobler miałem kiedyś taki wynalazek lekko brązowo przeźroczysta z odwłokiem i jakąś szczeciną imitującą skrzydła ale kąsały kropi wabik miał 4 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 z ta zabka na pstraga to nie wiem - moze inni maja jakies doswiadczenia?Ale mysle ze na szczupaka da rade. kupilem ten zaba chyba 2 lata temu i nic nie zlapal jakis drapieznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a jeszcze jedno dzis znalazlem w pudelko wobler zaba czy dobry dla pstraga! chowaj w pudełko i się nie przyznawaj pstrągom że to twoje żaby pewnie że takwszelkie różne duże imitacje os jako wobler miałem kiedyś taki wynalazek lekko brązowo przeźroczysta z odwłokiem i jakąś szczeciną imitującą skrzydła ale kąsały kropi wabik miał 4 cm nie wiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 spigot Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Łukasz na dniach ukaże się prawdopodobnie artykuł odnośnie przedwiosennych spacerów za pstrągiem. Będzie kilka fajnych wskazówek więc nie kupuj więcej wabików na prawdę masz opór i pod żadnym względem nie pacz na ilości woblerów w pudełkach kolegów. Nie daj się omamić kolorystyce PITT napisał krótko i dorzecznie posłuchaj się tych co przepadli w tej kwestii mówię oczywiście o sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Łukasz na dniach ukaże się prawdopodobnie artykuł odnośnie przedwiosennych spacerów za pstrągiem. Będzie kilka fajnych wskazówek więc nie kupuj więcej wabików na prawdę masz opór i pod żadnym względem nie pacz na ilości woblerów w pudełkach kolegów. Nie daj się omamić kolorystyce PITT napisał krótko i dorzecznie posłuchaj się tych co przepadli w tej kwestii mówię oczywiście o sobie taaaaaaa, już wujek spigot wie co mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukexio Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 @spigot juz nie bedzie kupowac inne wabki bo nie mam miejsce pudelko mozna troche kupic obrotowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
lukexio
Witam!
Wlasnie zastiam sie jak dobry kolor wobki dla pstraga i lipien
jak firma dobry wobler dla pstraga? ten zdjecie moze byc dla pstraga??
ale nie mam obrotowka dla pstraga
:?POMOZ MI!!!!!!!!
Top użytkownicy dla tego pytania
29
6
4
3
Popularne dni
19 Lut
26
20 Lut
18