Skocz do zawartości
  • 0

JAK DOBRY BRANIE PRZYNIETY DLA PSTRAGA!!!

lukexio

Pytanie

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Lukexio, masz fajny zestaw przynęt na pstrągi :huh:...każda przynęta jest łowna w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Przy podwyższonej i mętnej wodzie, oraz zimą uzywaj większych przynęt (5-7cm), w żywych kolorach. Wiosną, gdy woda robi się bardziej klarowna, używaj przynęt w kolorystyce naturalnej ( lecz czasami zdażają się wyjątki od normy). W okresie wiosenno-letnim, można zejść z wielkością przynęt, choć ja osobiście wyleczyłem się z mikroprzynęt pstrągowych. Zestawik skomponowałeś super, teraz poszukaj rzeczki z kropkami...i samych pstrągów. Pozdrawiam serdecznie

• 0

Hej.

Myślę, że komplety woblerów, które pokazałeś na zdjęciu w zupełności wystarczą na pstrągi. :D

To dobre i łowne woblery.

Jeżeli chodzi o pstrągi, osobiście preferuję woblery w kolorach naturalnych, ale nieraz woblery w kolorach fluo także sprawdzały mi się podczas połowu tych ryb. Woblery fluo były szczególnie skuteczne podczas, gdy woda w rzece była podniesiona i zabrudzona.

W moim pudełku są zarówno woblery 3 cm, jak i woblery 7-8 centymetrowe. W zależności od wielkości rzeki, miejscówek oraz wielkości poławianych pstrągów, stosuję mniejsze lub większe przynęty.

Jeżeli chodzi o regularne łowienie lipieni na spinning to nie jest to wcale takie proste. Zdecydowanie lepiej łowić je na muchę, ponieważ lipasy rzadko atakują większe przynęty.

• 0

Lukexio, masz fajny zestaw przynęt na pstrągi :huh:...każda przynęta jest łowna w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie. Przy podwyższonej i mętnej wodzie, oraz zimą uzywaj większych przynęt (5-7cm), w żywych kolorach. Wiosną, gdy woda robi się bardziej klarowna, używaj przynęt w kolorystyce naturalnej ( lecz czasami zdażają się wyjątki od normy). W okresie wiosenno-letnim, można zejść z wielkością przynęt, choć ja osobiście wyleczyłem się z mikroprzynęt pstrągowych. Zestawik skomponowałeś super, teraz poszukaj rzeczki z kropkami...i samych pstrągów. Pozdrawiam serdecznie

:lol: :lol: hehehe nie bede szukam rzeka z kropkami ;) ;) ;)

• 0

Hej.

Myślę, że komplety woblerów, które pokazałeś na zdjęciu w zupełności wystarczą na pstrągi. :D

To dobre i łowne woblery.

Jeżeli chodzi o pstrągi, osobiście preferuję woblery w kolorach naturalnych, ale nieraz woblery w kolorach fluo sprawdzały mi podczas połowu tych ryb. Woblery fluo były szczególnie skuteczne podczas, gdy woda w rzece była podniesiona i zabrudzona.

W moim pudełku są zarówno woblery 3 cm, jak i woblery 7-8 centymetrowe. W zależności od wielkości rzeki, miejscówek oraz wielkości poławianych pstrągów, stosuję mniejsze lub większe przynęty.

Jeżeli chodzi o regularne łowienie lipieni na spinning to nie jest to wcale takie proste. Zdecydowanie lepiej łowić je na muchę, ponieważ lipasy rzadko atakują większe przynęty.

wiem ze lipien lubi jesc mucha a nie wobler :wacko: :wacko:

• 0

Witam!

Wlasnie zastiam sie jak dobry kolor wobki dla pstraga i lipien :D jak firma dobry wobler dla pstraga? ten zdjecie moze byc dla pstraga?? :unsure: :unsure: ale nie mam obrotowka dla pstraga :wacko: :?POMOZ MI!!!!!!!! :D Embarassed

:D Łukasz !!!!

to co masz w zupełności wystarczy świetnie dobrany zestaw woblerów

powiem krótko nie kupuj więcej , po warsztatach na Kwisie powinno Ci z tej kolekcji zostać jeszcze ze 4 szt :mellow: :mellow:

a tak całkiem serio masz COOL pudełeczka z wabikami

• 0

Ja nawet nie mam tyle wobków w pudełku co Ty Lukexio :D. To co masz wystarczy rybom. Najwyżej nie wystarczy Tobie (co po Twoich postach odczytuję :D) a to juz zupełnie inna sprawa...

Witam,

Slawek jesli bys nie porozdawal tylu swoich woblerkow to na pewno bys ich mial wiecej w pudelkach.

Ja ostatnio zrobilem remanent w moich. Wyszlo tego troche za duzo. Bede musial kupic wieksza torbe :D :D :D Jest jeszcze jedno pudelko zarezerwowane na Twoje woblerki :D :D :D

Pozdrawiam,

Bujo

• 0

@lukexio

piekna kolekcja, nad woda wiecej nie trzeba, bo bedziesz czesciej zmienial niz rzucal :D

woda klarowna = kolory naturalne, stonowane, wabki pracujace spokojniej

pogoda sloneczna = kolory bardzo ciemne i bardzo ponure

woda tracona = kolory jasniejsze i jaskrawe, wabki pracujace agresywniej

• 0

a jeszcze jedno dzis znalazlem w pudelko wobler zaba czy dobry dla pstraga!

chowaj w pudełko i się nie przyznawaj pstrągom że to twoje żaby

pewnie że tak

wszelkie różne duże imitacje os jako wobler miałem kiedyś taki wynalazek lekko brązowo przeźroczysta z odwłokiem i jakąś szczeciną imitującą skrzydła ale kąsały kropi wabik miał 4 cm

• 0

a jeszcze jedno dzis znalazlem w pudelko wobler zaba czy dobry dla pstraga!

chowaj w pudełko i się nie przyznawaj pstrągom że to twoje żaby

pewnie że tak

wszelkie różne duże imitacje os jako wobler miałem kiedyś taki wynalazek lekko brązowo przeźroczysta z odwłokiem i jakąś szczeciną imitującą skrzydła ale kąsały kropi wabik miał 4 cm

:huh: :huh: nie wiedzialem :huh: :huh:

• 0

Łukasz na dniach ukaże się prawdopodobnie artykuł odnośnie przedwiosennych spacerów za pstrągiem.

Będzie kilka fajnych wskazówek więc nie kupuj więcej wabików

na prawdę masz opór i pod żadnym względem nie pacz na ilości woblerów w pudełkach kolegów. Nie daj się omamić kolorystyce

PITT napisał krótko i dorzecznie

posłuchaj się tych co przepadli w tej kwestii mówię oczywiście o sobie :lol: :lol:

• 0

Łukasz na dniach ukaże się prawdopodobnie artykuł odnośnie przedwiosennych spacerów za pstrągiem.

Będzie kilka fajnych wskazówek więc nie kupuj więcej wabików

na prawdę masz opór i pod żadnym względem nie pacz na ilości woblerów w pudełkach kolegów. Nie daj się omamić kolorystyce

PITT napisał krótko i dorzecznie

posłuchaj się tych co przepadli w tej kwestii mówię oczywiście o sobie :lol: :lol:

taaaaaaa, już wujek spigot wie co mówi