raf7 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Witam wszystkich,Mam taki sobie problem z powyższą sondą - od jakiegoś czasu raz na jakiś czas (z różną częstotliwością) sama przełącza się z normalnej pracy w tryb symulacji.Ma ktoś może pomysł, co to może być lub spotkał się już z podobnym problemem ? PzdrRafał Edytowane 7 Października 2013 przez raf7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kabel, wtyki gdzieś nie łączą od tego bym zaczął sprawdzać usterkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kabel, wtyki gdzieś nie łączą od tego bym zaczął sprawdzać usterkę Dokładnie posprawdzaj podłączenia wtyki , kabelki ( czasem delikatny luz na linii kabelek zacisk może powodować dziwne zagrywki echa ) , sprawdź też bezpiecznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raf7 Opublikowano 8 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Dzięki za podpowiedzi - spróbuję coś dziś poszukać - z tego, co kojarzę to chyba jedno z gniazd (otworków) we wtyczce było lekko zaśniedziałe.A ma ktoś może pomysł, gdzie jeszcze najczęściej może zdarzyć się tzw. "niekontakt" ? Bo bezpiecznik to chyba nie bardzo - bo wtedy albo działa albo nie - chyba, że się mylę. PzdrRafał Edytowane 8 Października 2013 przez raf7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lukasz2223 Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 U mnie w echo tylko odłączenie przetwornika powoduje przejście w tryb symulatora. Przetwornik sam w sobie gniazda juz nie ma więc pozostaje tylko gniazdo / wtyk przy samym urządzeniu. Wyczyśc porządnie,wydmuchaj i psiknij jakims cudaśnym "kontakt spreyem" i będzie grało. Nie ma raczej innych miejsc narażonych na rozłączenie przetwornika.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Popeye Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Gniazdo gniazdem drugą sprawą do sprawdzenia są kable. Np. podczas zwijania skręcania, kabel pękł i przy jakimś tam ustawieniu raz łączy innym razem nie łączy. Jeśli posiadasz multimetr to sprawdzisz jak nie to kombinuj kto ma, najszybciej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raf7 Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 A jeszcze jedno - nie napisałem, że podczas płynięcia potrafi się czasami (rzadko) zawiesić lub całkowicie "zgłupieć" czyli pokazywać dziwne głębokości i tylko same "szumy". Podobny objaw miałem, gdy mieliśmy dwie sondy na łodzi, bo chciałem porównać obrazy (kolega ma X125) - po włączeniu jego sondy moja natychmiast "głupiała". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
raf7
Witam wszystkich,
Mam taki sobie problem z powyższą sondą - od jakiegoś czasu raz na jakiś czas (z różną częstotliwością) sama przełącza się z normalnej pracy w tryb symulacji.
Ma ktoś może pomysł, co to może być lub spotkał się już z podobnym problemem ?
Pzdr
Rafał
Edytowane przez raf7Odnośnik do komentarza
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi