Skocz do zawartości
  • 0

Eagle Cuda 168 dziwny problem - czyżby cuda ?

raf7

Pytanie

Witam wszystkich,

Mam taki sobie problem z powyższą sondą - od jakiegoś czasu raz na jakiś czas (z różną częstotliwością) sama przełącza się z normalnej pracy w tryb symulacji.

Ma ktoś może pomysł, co to może być lub spotkał się już z podobnym problemem ?

Pzdr

Rafał

Edytowane przez raf7

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzięki za podpowiedzi - spróbuję coś dziś poszukać - z tego, co kojarzę to chyba jedno z gniazd (otworków) we wtyczce było lekko zaśniedziałe.

A ma ktoś może pomysł, gdzie jeszcze najczęściej może zdarzyć się tzw. "niekontakt" ? Bo bezpiecznik to chyba nie bardzo - bo wtedy albo działa albo nie - chyba, że się mylę.

Pzdr

Rafał

Edytowane przez raf7

• 0

U mnie w echo tylko odłączenie przetwornika powoduje przejście w tryb symulatora. Przetwornik sam w sobie gniazda juz nie ma więc pozostaje tylko gniazdo / wtyk przy samym urządzeniu. Wyczyśc porządnie,wydmuchaj i psiknij jakims cudaśnym "kontakt spreyem" i będzie grało. Nie ma raczej innych miejsc narażonych na rozłączenie przetwornika..

• 0

Gniazdo gniazdem drugą sprawą do sprawdzenia są kable. Np. podczas zwijania skręcania, kabel pękł i przy jakimś tam ustawieniu raz łączy innym razem nie łączy. Jeśli posiadasz multimetr :) to sprawdzisz jak nie to kombinuj kto ma, najszybciej będzie 

• 0

A jeszcze jedno - nie napisałem, że podczas płynięcia potrafi się czasami (rzadko) zawiesić lub całkowicie "zgłupieć" czyli pokazywać dziwne głębokości i tylko same "szumy". Podobny objaw miałem, gdy mieliśmy dwie sondy na łodzi, bo chciałem porównać obrazy (kolega ma X125) - po włączeniu jego sondy moja natychmiast "głupiała".