Night_Walker Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Witam Interesuje mnie jak zbroicie woblery tego typu - długie, wąskie, łagodnie pracujące. Według RAPR można dać jedynie 2 kotwiczki, a przy długości 13cm, lub nie daj boże 15-20 (a takie, inspirowane originalami robię) 2 kotwice są znacznie oddalone od siebie i sandacze często trafiają na goły kawałek woba. Co prawda chętnie ponawiają atak... Jednakże brak możliwości dania 3 kotwiczek jest bolesny, przy 2 większych wobler wygląda wręcz karykaturalnie...Chciałem również spróbować woblerów w typie max rap 15 i 17cm. Jak toto zbroić? Macie jakieś zgodne z RAPRem propozycje? Btw ten przepis jest tak głupi jak mnie się wydaje w tej chwili, czy jednak istnieje dla niego jakieś sensowne uzasadnienie? Przecież szaprakowiec używa raczej jednej dużej kotwicy...przynajmniej ja takich obserwuję. Z góry dzięki za podpowiedzi. pozdrawiam,Night Walker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Przepis może nie jest taki od czapy. Dużo łowiłem na woby z trzema kotwicami (Jake, Grandma, Husky Jerk) i widzę, że ryby dziabnięte jedną kotwicą mogą się paskudnie poharatać pozostałymi. Chyba gorzej, niż w przypadku zbrojenia dwiema. Ale nie poprę tego statystyką, mogę się mylić. Moja opinia jest czysto subiektywna. Jak zbroić? Można połączyć dwa przednie oczka dentalem i pomiędzy nimi zrobić oczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Zmianę umieszczenia kotwic, na bardziej łowne, o której pisze Krzysiek, proponował kiedyś Pitt. Polecam lekturę tego artykułu - jest dostępny na forum w stosownej zakładce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Robiłem i odwrotnie - z 2 na 3 - w CDMAG-u 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Oba oczka pod brzuchem , trochę pomogą .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Erin Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Używaj zbrojonych oryginalnie. Te przepisy są martwe, bo.... I tak nie będzie kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 http://www.mefistofishing.pl/haki-bezzadziorowe-do-woblerow-owner-sbl75-p-808.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Zbrojenie haczykami coś zmienia? Przecież niezależnie czy hak czy kotwica, zgodnie z RAPR moga być 2 sztuki....więc to nic nie daje, poza jeszcze mniejszą szansą na zacięcie. Pomysł pana Sławka wydaje się bardzo fajny i z checią go zastosuję - zrobię jutro serię i zobaczę jak się sprawdzi w boju. Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi