Skocz do zawartości

Coś dla estetów i .... onanistów ;)

mifek

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo się ostatnio u nas mówiło o wyglądzie naszych zabawek , o ich tunningu, mozliwosciach, u naszych sąsiadów za wielką kałużą pojawił się ciekawy artykuł można nacieszyć oczka i ... nabrac inspiracji

http://www.tackletour.com/reviewcustomreels.html

Nie wiem ,czy wiecie ,ale biel jest kultowym kolorem jeżeli chodzi o japan-style w tuningu aut :D

Jeżeli taki multik miałby rączkę i hamulec czarny(analogicznie do felg w aucie B)) to dla mnie byłby cool :mellow:

Jeśli chodzi o multiki to by tez taki mi sie podobał. 100% Japan Tuning :D

Mi sie wydaje ze 100/155$ za malowanie multika to jest troszkę za drogo w sumie biorąc.

Pozdrawiam

Slider

witam!

bardzo mi się podobają te multiki.

poniżej lekko zonanizowany mój 101dc

w zasadzie to jest dłuższa rączka ( 80mm ) od avail i korkowe uchwyty. jako że zdjęcie z lampą to wyszła rącza trochę jasno, w realu jest ciemniejsza i wygląda super. oczywiście taka rączka jest trochę lżejsza od oryginalnej.

pozdrawiam!

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=8043&

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=getfile&id=8044&

post-329-1348913779,4208_thumb.jpg

post-329-1348913779,506_thumb.jpg

no niestety to faktycznie dla onanistow ... bialy kolowrotek??? beeeeeee
niestety wiekszosc tego calego 'tuningu' to nowy kolorek i dluzsza korba, w zaledwie trzech (jezeli sie nie myle) modelach sa proponowane lzejsze szpule albo inny hamulec walki ... i to wszystko?! a gdzie sie podzialy faktycznie nowatorskie rozwiazania??? ...
TT zamienia sie w MTV i pimp my ride ... nie wazne jak zarznieta i zardzewiala jest skorupa, dwa kilo lakieru, PS2 i 50 LCD wysatrczy zeby tunig byl super i chicks for free ...

Jak dla mnie - zbyt kiczowate.

Shimano jako firma ma b.dobrych stylistów formy przemysłowej i mało kiedy coś wypuszczą na rynek spieprzonego, a szczególnie z górnej półki.

Wszelkie estetyczne fanaberie b.dobrze wychodzą na kijach i są do zaakceptowania przez większość.

W moim odczuciu lepiej usprawniać (tuning) detale techniczne, zamiast nadawać nowy, czasami radykalnie odmienny wygląd.

Jest to subiektywna ocena...

Pozdrawiam Wszystkich

PS

Takie eksperymenty są jednak potrzebne - świat jest kolorowy. I niech tak zostanie...

witam!

bardzo mi się podobają te multiki.

poniżej lekko zonanizowany mój 101dc

w zasadzie to jest dłuższa rączka ( 80mm ) od avail i korkowe uchwyty. jako że zdjęcie z lampą to wyszła rącza trochę jasno, w realu jest ciemniejsza i wygląda super. oczywiście taka rączka jest trochę lżejsza od oryginalnej.

pozdrawiam!

nooooo takie rączki to ja rozumiem... :mellow: co prawda korek mi nie bardzo lezy ale... same ramiona .... mniam :mellow:

Witam,

Ja podobnie jak Peresada nie wytrzymalem i zmienilem raczke w mojej 201 DC na ZPI, tyle ze innego koloru. Nastepny w kolejce jest Monoblock Smile Smile Smile

@Peresada- skad wziales te korkowe uchwyty- czy jak podejrzewam sa to te same co do Daiwy?

Pozdrawiam,

Bujo

witam!

korek od daiwy korbki avail - jak potrzebujesz zpi do shimano to mam jedną na zbyciu ( 80mm czarna )

kupiłem ale kompletnie mi się to nie podoba. avail to inna bajka :D

pozdrawiam!

Witam,

Ja podobnie jak Peresada nie wytrzymalem i zmienilem raczke w mojej 201 DC na ZPI, tyle ze innego koloru. Nastepny w kolejce jest Monoblock Smile Smile Smile

@Peresada- skad wziales te korkowe uchwyty- czy jak podejrzewam sa to te same co do Daiwy?

Pozdrawiam,

Bujo

witam!

korek od daiwy korbki avail - jak potrzebujesz zpi do shimano to mam jedną na zbyciu ( 80mm czarna )

kupiłem ale kompletnie mi się to nie podoba. avail to inna bajka :D

pozdrawiam!

mozesz pokazac moze wezme???