Skocz do zawartości

Bukówka

pozdrower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj caly dzien biczowalem wode z lodeczki jedek okon na troka ok 30 stki i jedna obcinka na duzego shada,co dziwne wolframek 40cm okazal sie za krotki!Rybki niezabardzo chcialy wspolpracowac,poziom wody tez troche nizszy niz zazwyczaj,lecz widok jesiennych gor zrekompensolal bezrybie...pozdrawiam

Bukówkę "odkrywam" na nowo. Właściwie zapomniałem o jej istnieniu. Z półtora tygodnia temu z kolegą wybrałem się na łódkę i wybieraliśmy między Pilchowicami, a Bukówką właśnie. Padło na Bukówkę. Było bez ryby na kiju, ale ryby widziałem. Okonie dały spektakl i atakowały drobnicę przy samym brzegu. Z początku sądziłem, że to jakiś białoryb bo dziady na brzegu rozstawione mówiły, że karpie wpuścili... to nie były karpie. Zabawa trwała do momentu aż zdążyłem rozłożyć wędkę i jak tylko skończyła się flauta (która podobno jest tam absolutną rzadkością) skończyły się ataki.

• 1 rok później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Szanowni!

5-go sierpnia jadę na 2 tyg. nad Bukówkę. Zastanawiam się czy jest sens targać 400km ponton na przyczepie z Warszawy.

Dajcie znak proszę, jak teraz wygląda sytuacja z drapieżnikami na Bukówce i czy targać sprzęt czy sobie odpuścić i po prostu pospinningować w spodniobutach z brzegu...?

Będę stacjonował od strony wsi Bukówka.

Z góry dzięki za info.

Pozdr

S.

• 4 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • 2 lata później...
  • 3 miesiące temu...
  • 10 miesięcy temu...

Czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest status obecnie na bukowce , odnosnie używania spalinowy silników do wędkowania?? Bo w zeszłym roku był jakoś szal pal skuterów itp. Wynalazków ale wędkarze mieli na elektrykach plywac..., niemoge się doszukać wykazu wód 2022 i obostrzen

Czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest status obecnie na bukowce , odnosnie używania spalinowy silników do wędkowania?? Bo w zeszłym roku był jakoś szal pal skuterów itp. Wynalazków ale wędkarze mieli na elektrykach plywac..., niemoge się doszukać wykazu wód 2022 i obostrzen

Z tego co mi wiadomo nie ma ograniczenia w silnikach spalinowych dla wszystkich, oprócz członków PZW. To jest ograniczenie podobno wprowadzone przez PZW. Tak nasz związek traktuje swoich członków. Po prostu jak członków  ;)

Ma to się niby zmienić niebawem. Mimo że jestem z Jel.G, też nie mam pojęcia gdzie szukać przepisów które to regulują(możliwe że są objęte klauzulą poufności  :) ) PSR podobno, tymczasem przez lornetkę wyłapuje "niewiedzących". Piszę "podobno" bo to są informacje nieoficjalne, usłyszane od kolegów. Co do ubiegłych wakacji, raz tam się nieopatrznie wybrałem z, wtedy jeszcze pontonem. Ryk skuterów i co tylko udało się zwodować, od rana do wieczora. Żadnych ograniczeń mocy i prędkości. Szaleństwo i amok....

Info ze strony PZW jgora:

WYKAZ

zbiorników, na których obowiązuje zakaz uprawiania amatorskiego połowu ryb

ze środków pływających: od 1 stycznia do 31 maja

oraz w porze nocnej od 1 czerwca do 31 grudnia

131 P1 Bukówka                    1313 P żwirownie Rakowice
134 P  Pilchowice                  1314 P1 Żarka n/Nysą
135 P1 Złotniki                      1315 P1 Trzebień Mały
136 P1 Leśna                        1316 P1 Wizów
137 P   Witka

P1 oznacza silnik elektryczny

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Powracając do rzeczywistości. Na bukówce nie ma zakazu użytkowania silników spalinowych wynikającego z przepisów prawa, po za przepisami narzuconymi na członków pzw przez pzw :D

Była już policja i wodniakom nic nie robili (dopóty jeden drugiemu nie przejchał po plecach śrubą) :rolleyes:

Zatem ja pływam REKREACYJNIE :blink:

Edytowane przez gucio2020

Info ze strony PZW jgora:

WYKAZ

zbiorników, na których obowiązuje zakaz uprawiania amatorskiego połowu ryb

ze środków pływających: od 1 stycznia do 31 maja

oraz w porze nocnej od 1 czerwca do 31 grudnia

131 P1 Bukówka                    1313 P żwirownie Rakowice

134 P  Pilchowice                  1314 P1 Żarka n/Nysą

135 P1 Złotniki                      1315 P1 Trzebień Mały

136 P1 Leśna                        1316 P1 Wizów

137 P   Witka

P1 oznacza silnik elektryczny

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Powracając do rzeczywistości. Na bukówce nie ma zakazu użytkowania silników spalinowych wynikającego z przepisów prawa, po za przepisami narzuconymi na członków pzw przez pzw :D

Była już policja i wodniakom nic nie robili (dopóty jeden drugiemu nie przejchał po plecah śrubą :rolleyes: