pozdrower Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Witam, wraz z kolegami zamierzamy się wybrać nad tę wodę. Czy ktoś ostatnio miał przyjemność tam łowić bądź zna kogoś od kogo można wypożyczyć łódkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 wyporzyczalni Lodzi tam niema . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maximus Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja tam bym jakąś Lodzię "wyporzyczył" !Sorry za offa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwers Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Byłem wczoraj...8h pływania łodzią skutkowało szczupakiem 56cm i jednym dość mocnym braniu!Do wody dojedziesz od Miszkowic bez problemu masz tam min. "Gościniec" i domki do wypożyczenia ale łodzi tam nie maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdrower Opublikowano 10 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Dziękuje bardzo za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart Opublikowano 18 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Witam wczoraj caly dzien biczowalem wode z lodeczki jedek okon na troka ok 30 stki i jedna obcinka na duzego shada,co dziwne wolframek 40cm okazal sie za krotki!Rybki niezabardzo chcialy wspolpracowac,poziom wody tez troche nizszy niz zazwyczaj,lecz widok jesiennych gor zrekompensolal bezrybie...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Bukówkę "odkrywam" na nowo. Właściwie zapomniałem o jej istnieniu. Z półtora tygodnia temu z kolegą wybrałem się na łódkę i wybieraliśmy między Pilchowicami, a Bukówką właśnie. Padło na Bukówkę. Było bez ryby na kiju, ale ryby widziałem. Okonie dały spektakl i atakowały drobnicę przy samym brzegu. Z początku sądziłem, że to jakiś białoryb bo dziady na brzegu rozstawione mówiły, że karpie wpuścili... to nie były karpie. Zabawa trwała do momentu aż zdążyłem rozłożyć wędkę i jak tylko skończyła się flauta (która podobno jest tam absolutną rzadkością) skończyły się ataki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Panowie jak tam jest z jakimś slipem/ dojazdem do wody? Będę na weekend w paprotkach się wczasowa i biorę wentyla ze sobą. A tam gdzie mam domek jest z 800m do wody. Może ktoś ma jakąś mapę batymetryczne tej wody bądź lcm/ at5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2015 Cisza w temacie to zdam relacje. Na wodzie cisza nic gryzc nie chcialo. Jeśli chodzi o zakaz wjazdu nad zbiornik . To jeżeli on faktycznie jest to nikt go nie przetrzega. Masę namiotów i samochodów nad brzegiem od wsi paprotki. Niektórzy prawie kołami w wodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Panowie tak z ciekawosci odswierze pytanie dotyczace tego zakazu wjazdu na bukowke. On jest faktycznie egzekwowany? bylem tam kilka razy i samochody stoja , namioty, pelna swawola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Szanowni! 5-go sierpnia jadę na 2 tyg. nad Bukówkę. Zastanawiam się czy jest sens targać 400km ponton na przyczepie z Warszawy.Dajcie znak proszę, jak teraz wygląda sytuacja z drapieżnikami na Bukówce i czy targać sprzęt czy sobie odpuścić i po prostu pospinningować w spodniobutach z brzegu...?Będę stacjonował od strony wsi Bukówka. Z góry dzięki za info. PozdrS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2017 Byłem na wakacjach tydzień czasu. 3 razy plywalem. 2x popołudniu i raz od 6. Okonie grzly tylko z rana tak do 7 . Później cisza. Co roku tam jestem. Pływają tam grube okonie. Szczupaki tez się melduja chodź nie duże. Piękna widoki , Ale woda chimeryczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Witam kolegów szukam informacji na temat zbiornika Bukówka czy jest już jakiś lód na zbiorniku proszę o info Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Jest Jarek lód, ale na CPNie w kostkach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Panowie gdzie w kamiennej górze można opłacić składki? Bo nie podpisali porozumień w tym roku i muszę ich wesprzeć $.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 27 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2021 Witam. Wie ktoś może jak wygląda teraz sytuacja na Bukówce? Chodzi mi o to czy już zbiornik jest bez lodu i można połowić z brzegu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kret000 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Jakieś świerze wieści z tej wody , mam 3 dni wolnego i chciałbym ponownie po kilkuletniej nieobecności odwiedzić tą wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest status obecnie na bukowce , odnosnie używania spalinowy silników do wędkowania?? Bo w zeszłym roku był jakoś szal pal skuterów itp. Wynalazków ale wędkarze mieli na elektrykach plywac..., niemoge się doszukać wykazu wód 2022 i obostrzen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest status obecnie na bukowce , odnosnie używania spalinowy silników do wędkowania?? Bo w zeszłym roku był jakoś szal pal skuterów itp. Wynalazków ale wędkarze mieli na elektrykach plywac..., niemoge się doszukać wykazu wód 2022 i obostrzenZ tego co mi wiadomo nie ma ograniczenia w silnikach spalinowych dla wszystkich, oprócz członków PZW. To jest ograniczenie podobno wprowadzone przez PZW. Tak nasz związek traktuje swoich członków. Po prostu jak członków Ma to się niby zmienić niebawem. Mimo że jestem z Jel.G, też nie mam pojęcia gdzie szukać przepisów które to regulują(możliwe że są objęte klauzulą poufności ) PSR podobno, tymczasem przez lornetkę wyłapuje "niewiedzących". Piszę "podobno" bo to są informacje nieoficjalne, usłyszane od kolegów. Co do ubiegłych wakacji, raz tam się nieopatrznie wybrałem z, wtedy jeszcze pontonem. Ryk skuterów i co tylko udało się zwodować, od rana do wieczora. Żadnych ograniczeń mocy i prędkości. Szaleństwo i amok.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Czyli strefy ochronne pedaly w 2017 czy 2019r i od tamtej pory hulaj dusza piekła niema, skutery po 200hp , waterplate i inne wynalazki , a betonowe pzw i ich szare brygady wesoło maja dalej na osapianach plywac...jprd, co za kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Widocznie trza łowić ze skutera ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Widocznie trza łowić ze skutera Sek w tym , że nie można:) ale 120kmh na.nim.plynac możesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Info ze strony PZW jgora:WYKAZ zbiorników, na których obowiązuje zakaz uprawiania amatorskiego połowu rybze środków pływających: od 1 stycznia do 31 majaoraz w porze nocnej od 1 czerwca do 31 grudnia 131 P1 Bukówka 1313 P żwirownie Rakowice134 P Pilchowice 1314 P1 Żarka n/Nysą 135 P1 Złotniki 1315 P1 Trzebień Mały136 P1 Leśna 1316 P1 Wizów137 P Witka P1 oznacza silnik elektryczny Powracając do rzeczywistości. Na bukówce nie ma zakazu użytkowania silników spalinowych wynikającego z przepisów prawa, po za przepisami narzuconymi na członków pzw przez pzw Była już policja i wodniakom nic nie robili (dopóty jeden drugiemu nie przejchał po plecach śrubą) Zatem ja pływam REKREACYJNIE
Rekomendowane odpowiedzi