Alexspin Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Dzięki Robert. Dobrze, że dopytałem, bo palnąłbym głupstwo. Edytowane 19 Maja 2020 przez Alexspin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 W tej kwestii zdania jak widać są podzielone: https://www.utrzymanieruchu.pl/hybrydowe-lozyska-ceramiczne-wiecej-zapalu-niz-metalu/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Czy możemy porównywać łożyska przemysłowe i "kołowrotkowe"? Oczywiście tak i jedno i drugie to maszyna. Tylko pytanie: po co zakładamy ceramiki do multika? Można zdecydowanie używać ich "na sucho" w pełni wykorzystując ich możliwości lub zakropić minimalna ilość smaru medium, lekko je wyciszając (suche są głośne co niektórych wkurza) , ale i lekko zamulając (łatwiej nad nimi zapanować)To opinie niefachowca, mogę zdecydowanie nie mieć racji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Pewnie i tak na sucho będą działać dłużej od stalowych. Nigdy nie używałem, ale sądzę, że mają sens jedynie w lekkim lub słonowodnym łowieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (…) po co zakładamy ceramiki do multika? (…) (…) sądzę, że mają sens jedynie w lekkim (…) łowieniu.Właśnie w tym celu zostały zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Ja tam mam hybrydy/ceramiki założone przy łowieniu 5-50g .Nie zakrapiam bo to profanacja dla tych łożysk. Przy takich obciążeniach śmigają aż miło.Co do szumu---> rolka od stelli głośniej szumi:D:D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi